Koliko sam znam još ne postoji portable vezija, mada sam po nekim warez sajtovima početkom godine viđao navodnu portable ALFA verziju Triliana, ali mislim da to nisu bile "zvanične" portable verzije.
Inače ne mogu ti još reći koja je razlika izmežu FULL i FREE verzije, još sam u trial periodu, posle kog se "uključuje free verzija, a neke napredne funkcije postaju nedostupne" (jedina informacija o tome, koju sam za sada uspeo dobiti)
Inače za sada mi radi sasvim fino. Evo već skoro dve nedelje non-stop bez ikakvih problema, da kucnem da ne ureknem...
Jedini prigovor koji bih mogao za sada da dam je da sa default skinom i default bojama skina vremena u chat prozoru deluju teže čitljivo, ali to se veoma lako da rešiti biranjem neke druge od 30tak ponuđenih kombinacija boja default skina. No, ionako je potrebno na početku uključiti prikaz vremena u čat prozoru da bi taj "problem" došao do izražaja...
Čak i Skype preko Trilliana radi sasvim OK. Tačno što Gargojle kaže da je potrebno imati instaliran (i uključen) Skype, ali to teško da je krivica Trilliana, pre bih rekao da ide na dušu Skype-u.
O Bonjouru bi se dalo diskutovati. Mada pretpostavljam da je i sa njim ista situacija. Možda su mogli da mu nađu zamenu, ali pretpostavljam da su birali najpopularnije i zastupljenije...
Inače čak i tako, sa uključenim Trillianom i Skype-om istovremeno uz uTorrent, Firefox, TC, AIMPom i NOD Smart Security, sve mi radi relativno glatko (meni sa samo 512MB RAMa).