Šta je novo?

Trillian Astra - konačno !!!

GeorgeT

Čuven
Učlanjen(a)
04.03.2004
Poena
620
Konačno, posle nekoliko godina čekanja i rada, se pojavila nova Trillian Astra!!! :party:
http://www.trillian.im/learn/

Za sada sam oduševljen, no možda nisam najobjektivniji jer sam oduvek voleo Trillian.:banana:
MSN
Aim
Google
Yahoo
MySpace
Facebook
Twitter
Jabber
IRC
Bonjour
POP3
IMAP

Nema šta nema...

Pa nije se još pojavio. Iako je javno dostupan, još uvek je beta.

Inače, fino deluje i radi OK.

Mada:
- Skype ne radi bez instaliranog Skype (krivac je Skype i njihov zatvoreni protokol).
- Sada je Bonjour za LAN koji opet zahteva Bonjour. Pre je bio Randevouz koji nije zahtevao ništa.

Meni je poenta Triliana oduvek bila da on bude zamena za odredjeni klijent (1 instaliran program a ne 14), a ne njegov GUI, ali za neke IM-e izgleda nema pomoći.

Poslednja izmena:
Postoji li portable verzija? Koje su razlike između full i free verzije, ne mogu da nađem na sajtu?

Koliko sam znam još ne postoji portable vezija, mada sam po nekim warez sajtovima početkom godine viđao navodnu portable ALFA verziju Triliana, ali mislim da to nisu bile "zvanične" portable verzije.

Inače ne mogu ti još reći koja je razlika izmežu FULL i FREE verzije, još sam u trial periodu, posle kog se "uključuje free verzija, a neke napredne funkcije postaju nedostupne" (jedina informacija o tome, koju sam za sada uspeo dobiti)

Inače za sada mi radi sasvim fino. Evo već skoro dve nedelje non-stop bez ikakvih problema, da kucnem da ne ureknem...
Jedini prigovor koji bih mogao za sada da dam je da sa default skinom i default bojama skina vremena u chat prozoru deluju teže čitljivo, ali to se veoma lako da rešiti biranjem neke druge od 30tak ponuđenih kombinacija boja default skina. No, ionako je potrebno na početku uključiti prikaz vremena u čat prozoru da bi taj "problem" došao do izražaja...
Čak i Skype preko Trilliana radi sasvim OK. Tačno što Gargojle kaže da je potrebno imati instaliran (i uključen) Skype, ali to teško da je krivica Trilliana, pre bih rekao da ide na dušu Skype-u.
O Bonjouru bi se dalo diskutovati. Mada pretpostavljam da je i sa njim ista situacija. Možda su mogli da mu nađu zamenu, ali pretpostavljam da su birali najpopularnije i zastupljenije...
Inače čak i tako, sa uključenim Trillianom i Skype-om istovremeno uz uTorrent, Firefox, TC, AIMPom i NOD Smart Security, sve mi radi relativno glatko (meni sa samo 512MB RAMa).

Odličan je trilian a pro verzija donosi:

attachment.php

Prilozi

• Hvataj.JPG
    Hvataj.JPG
    24.8 KB · Pregleda: 447
Poslednja izmena:
Programce je extra, vec duze vreme ga koristim. Samo nikako ne mogu konfigurisati kameru da mi radi. Imam logitech pro 5000 i nece, nema sanse. Ima li neko resenje???

Instalirao sam ovo cudo i ubacio sam parametre za Google mrezu.
Postoji li nacin da se koristi funkcija audio poziva kao preko GTalk-a ?
Kada kliknem na kontakt nigde ne postoji opcija "call".

I jos jedno pitanje. Zasto mi svaki od ovih programa (Trillian, Digsby, Pidgin) MSN kontakte stavlja u kategoriju Facebook. Ima li neko ideju?

Poslednja izmena:
Zasto mi svaki od ovih programa (Trillian, Digsby, Pidgin) MSN kontakte stavlja u kategoriju Facebook. Ima li neko ideju?

Nemamo ideju, ali grupe možeš sam da praviš/prepravljaš/brišeš kako hoćeš.

I ja sam ga instalirao...za sad mi se svidja.Nisam jos koristio slicne programe vec samo msn ili yahoo messenger,ali neki prvi utisak je odlican...preporuka:wave:

Poslednja izmena:
Trillian Astra, ima sve sto mi treba, na jednom mestu.

Podesio sam ga za MSN, AOL, ICQ, GTalk, Yahoo, Facebook & MySpace... Pored toga, ima jos i Tweeter, Bonjour, Jabber, Skype...

Sad chatujem sa svima preko toga, cak su ubacili podrsku i za facebook chat, pa ne moram da se bakcem sa onim browser chatom koji se zaglupljuje!

Topla preporuka!

Inace, od skora je free za probu: http://www.trillian.im/download/

Ja imam Pro licencu ipak, vredi svaki cent

Narocito mi se svidja sto kad stavim neki status, ili odem u away, to prikaze na svim servisima koje koristim...

Evo kako izgleda:

15o79sh.jpg

Kod mene neće da se šalju fajlovi na gtalk! Funkcioniše li to uopšte?

Ne, google ne zeli da sheruje code za to... pfff

I šta, sada bi ovi "Trillianci" da im platim za pro verziju a ne mogu se slati fajlovi!? Hehe, pa šta su razvijali godinama.

Moraš biti lud da platiš neki client pored gomilu besplatnih (a i boljih clienta od npr. Trillian Pro verzije) programa. A i ovaj Trillian je vrlo loš, ja ne znam šta su toliko razvijali. Pidgin i Digsby su mnogo bolji, jednostavniji i manje resursa koriste.

Meni najvise odgovara Digsby.

Nazad
Vrh Dno