- Učlanjen(a)
- 24.08.2000
- Poena
- 649
Menjam ADSL provajdera. Ne mogu vise da se nerviram sa Sinfonikom. Jesam radio tamo pre ali su u medjuvremenu izgleda dotakli dno dna (nestaje im struje svakih 2 nedelje pa nema neta po ceo dan - ne mogu da se nerviram)...
Posto radim preko interneta i hleb mi zavisi od toga moram da imam 24/7 pristup netu bez ikakvih ogranicenja (FTP/ICQ/Skype/News protokoli moraju da rade bez stucanja u svako doba dana i noci) i bez ikakvih traffic shaping-a (jer me to nervira na kub). U pitanju je 1.5Mbit konekcija.
Po mom licnom misljenju (i koliko vidim topice ovde i iskustva) tri provajdera se isticu kao dobar izbor. Sezam, Telekom i PTT. Svaki ima neke svoje bubice i molio bi vas da mi pomognete u izboru i da vidim da li gresim u proceni.
Telekom
Plus:
- Nadprovajder i ako nema kod njih neta nema nigde.
- stabilna veza i nema za sad nikakvog traffic shapinga
Minus:
- amaterska tehnicka podrska i tromost celog sistema
- strogi ugovorni uslovi
- potencijalni buduci traffic shapingi, nemar i sve ostalo sto krasi dragi nam Telekom
Sezam
Plus:
- pristojna podrska
- popust za vise uplacenih meseci (sto planiram da uradim)
- nikakvih mhinacija sa protokom do sad nije prijavljeno (?)
Minus:
- najskuplji (osim ako se uzme odmah na vise meseci)
- ?
PTT
Plus:
- najjeftiniji (posebno kako vreme prolazi)
- sve radi kako je podeseno
Minus:
- katastrofalna teh. podrska (ako im se pokvari ovo sto su tako dobro namestili bojim se da necu imati net 2 meseca otprilike)
- sporost realizacije (tromost njihove birokratije)
Verat mi ispada iz igre zbog licnih averzija. Beotel je poceo da se mangupira. Od ostalih ne znas ko je gori... Od malih provajdera, jedino mi je simpatican CRI jer je ekipa koja drzi tu firmu interesantna ali imaju opasno veliki start.
Svaki komentar i predlog dobrodosao.
Posto radim preko interneta i hleb mi zavisi od toga moram da imam 24/7 pristup netu bez ikakvih ogranicenja (FTP/ICQ/Skype/News protokoli moraju da rade bez stucanja u svako doba dana i noci) i bez ikakvih traffic shaping-a (jer me to nervira na kub). U pitanju je 1.5Mbit konekcija.
Po mom licnom misljenju (i koliko vidim topice ovde i iskustva) tri provajdera se isticu kao dobar izbor. Sezam, Telekom i PTT. Svaki ima neke svoje bubice i molio bi vas da mi pomognete u izboru i da vidim da li gresim u proceni.
Telekom
Plus:
- Nadprovajder i ako nema kod njih neta nema nigde.
- stabilna veza i nema za sad nikakvog traffic shapinga
Minus:
- amaterska tehnicka podrska i tromost celog sistema
- strogi ugovorni uslovi
- potencijalni buduci traffic shapingi, nemar i sve ostalo sto krasi dragi nam Telekom
Sezam
Plus:
- pristojna podrska
- popust za vise uplacenih meseci (sto planiram da uradim)
- nikakvih mhinacija sa protokom do sad nije prijavljeno (?)
Minus:
- najskuplji (osim ako se uzme odmah na vise meseci)
- ?
PTT
Plus:
- najjeftiniji (posebno kako vreme prolazi)
- sve radi kako je podeseno
Minus:
- katastrofalna teh. podrska (ako im se pokvari ovo sto su tako dobro namestili bojim se da necu imati net 2 meseca otprilike)
- sporost realizacije (tromost njihove birokratije)
Verat mi ispada iz igre zbog licnih averzija. Beotel je poceo da se mangupira. Od ostalih ne znas ko je gori... Od malih provajdera, jedino mi je simpatican CRI jer je ekipa koja drzi tu firmu interesantna ali imaju opasno veliki start.
Svaki komentar i predlog dobrodosao.