Šta je novo?

Trilema ili ...

VeDuS

Slavan
Učlanjen(a)
20.01.2007
Poena
301
Imam "trilemu" izmedju ovih modela:
Fuji A900 9700din
Olympus FE310 (+torbica+punjac+baterije+kartica1Gb) 10500 din
Nikon L14 ili L16 7000-8000 din
Svi su rangu cena 8000-10000 dinara a sa nekima se dobija kartica ili torbica(nebitno).
Kakav je kvalitet fotki,ima li neko PRAKTICNOG iskustva?
Ja bih Fuji ali...da cujem druge.

A shta nekom vredi praktichno iskustvo ako ne zna dovoljno, ili nishta o fotoaparatima ? :)

Od ova tri Fuji je najbolji.

Poslednja izmena:
Pa i onaj ko nema prakticnog iskustva moze dati opasku tipa "klizi mi iz ruke" , "jede baterije" , "neznam nista ali lako ga koristim" , "u sobi su lose/dobre slike" ...

ne razumem ovaj post, šta si hteo da kažeš? kako da znam da li klizi iz ruke, ako nikad nisam držao aparat? "neznam nista ali lako ga koristim", a nikad ga nisam držao?!
ako si hteo da kažeš da onaj ko nikad nije koristio neki aparat ne može da kaže da li je dobar ili loš, varaš se. sam pogled na specefikacije je dovoljan da znaš šta možeš da očekuješ. pročitaš par testova, pogledaš 20-30 slika i možeš da kažeš da li je dobar ili loš. naravno, bolje je da sam spucaš 500 slika i proveriš, ali i bez toga možeš da znaš da li ti odgovara ili ne.

Poslednja izmena:
Pa, ubedjen sam da "samo pogledas karakteristike" i sve ce ti biti jasno + 2-3 testa nemogu reci sve (pogotovo ne "sitnice").Kad bi tako bilo onda bi "na papiru" skoro svaki ubogi "kinez" ostavljao u prasini zvucna imena.
Aparat mi treba za zenu i klinca a njima te tehnikalije ne znace mnogo.
Hoce kvalitetne fotke,uz jednostavno rukovanje i prakticnost.Zbog toga sam i naglasio da mi treba iskustvo nekog ko je takve aparate PRAKTICNO koristio.
Druga je stvar sto ce poznavaoci i "fotografi" reci bljah na ovakve modele.
Savet daj iz pozicije onog kome to treba a ne svoje.

Ako tako gledash, bilo koji aparat da kupish bice za njih dobar, jer zena i klinac sigurno nece videti razliku niti im je bitna. Naravno da se gleda iz ugla pocetnika, nece profesionalac da kupuje te aparate.

Iz tehnichkih karakteristika i primera se itekako moze videti kakav je koji aparat, sve dok znash shta da gledash, a nije svaki aparat drugachiji da bi mogao da omanesh kod ergonomije ili ne znam shta. Zena i dete nece koristiti nishta osim par dugmica ili samo ono jedno koje pravi fotografije, a svi ti mali aparati imaju slichni raspored i slichno se koriste, tako da dolazimo do pitanja kvaliteta fotografija i shto je josh bitnije, razlichitih situacija gde je aparat upotrebljiv (lowlight), i tu je Fuji najbolji.

Poslednja izmena:
Hvala driver ! I ja sam nekako za Fuji u ovom slucaju iako vec 20-tak godina vucem Nikone(analogne) a jos se nisam prelomio.Ali i to ce biti uskoro.A onda eto me opet za savet.Vredi li kao prelaz ka full DSLR uzeti Fuji 9600 cisto za "vezbu" dok se neresim analogne skalamerije?

Ako vec imash toliko iskustva u SLR svetu, za te pare mozesh da kupish neki polovan entry level DSLR koji cesh kasnije prodati ili jednostavno nadograditi, S9600 ma koliko lichio na DSLR i bio najblizi DSLRu, previshe je daleko od njega.

Nazad
Vrh Dno