Šta je novo?

Trilema ili kako vec :)

3D-Elite

Slavan
Učlanjen(a)
12.06.2007
Poena
345
Na ovu plocu ide q6600 procesor i 2x1Gb Kingmax 1066 i neki manji OC na 3.2 ....samo jos da odlucim na koju..

1.GA P35 DQ6 -Odlicna ali ne moze da se montira GEMIN II (ako odlucim da ga stavljam mora da rezem one listice od hladnjaka) i ..

2.GA P35 DS4 -U odnosu na gornju samo nema crazy cool (sto mu dodje mnogo bakra odozdo) i jeftinija je 20-25E

3.Asus p5k-e -Najjeftinija ali kazu da je dovoljno dobra za ovo sto mi treba

4.Mozda Asus Deluxe ali ne znam sta dobijam sa njom u odnosu na ove 3?

Nemam para bas za bacanje pa...pomozite mi da se odlucim ,) POz!

OK, onda ostaju p35 ds4 ,p35ds3p i Asus P5K-e...
Koja je razlika izmedju tih ploca i da li ce sve izdrzati OC quad core procesora (koliko je filtriranje napona na plocama, DQ6 ima 12ofazno)?

Samo NI SLUCAJNO ne uzimaj P5KC ( To C ):alo:
DS4 je dosta dobra serija no ono sto treba reci je da ne mozes sam da namestis RAM mnozilac neko imas ponudjenje opcije tipa ( 2.0,2.5,4.0 blabla) a to nekima smeta tako da ako hoces da klokujes sve a da bude bas to tvojoj zelji idi na neki ASUS.
I jos jedna stvar...Pa neces valjda da uzmes Kingmax RAM:wall: a uzimas Q6600?
Za 50e imas High-End GeIL 2GB da zemis koji je 2 Klase iznad Kingmax-a.:smoke:

Poslednja izmena:
Ako uzimas Q6600 i nadam se uzeces G0 on ide bez problema na 3.6GHz sa GeminII. Uzimas vrh procesor a stedis na memoriji, ploci?? Ploca ti je osnova sistema i tu nikako ne stedi, kao ni na napajanju. Ako zelis OC quada uzimaj sto bolje (skuplje) ploce zbog napajanja procesora i pri vecem opterecenju odrzavanja napona samog procesora. Ja preporucujem X38 DQ6 za quad ( a i zbog PCI-E 2.0).

Da slazem se,kad uzimas Q6600 uzmi samo G0 stepping on se manje greje i bolje se klokuje.
Moj je G0 i oznaka na kutiji treba da se zavrsava SLACR ako se ne zavrsava ovako onda je to B3 Stepping koje se vise greje.
Sto se tice Gemini-a nemoj to da se stupava nacices neki drugi za slicnu lovu koji hladi ko i on.
Inace DS4 je dobro ploca a DQ6 je vrh kod Gigabyte no i kosta vise...

Kingmaxa 1066 sam vec uzeo...mislim i on ce da radi posao,i naravno uzimam G0 ...

Sto se tice ploce ovaj put nece biti x38 jer ne daje puno bolje performanse od p35 a osetno je skuplja..mozda za par meseci promenim i procesor i plocu ako mi bude potrebno.

Sto se tice OC-a razlika izmedju 3.2 i 3.6Ghz nije velika a razlika u ulozenom novcu za overklok jeste ;)

Znaci uzecu GA P35 DS4 ili Asus P5K-E...Koja je po vama stabilnija tj. bolja ploca?

Ako vec imas para uzmi DQ6.

GF9 kao i AMD HD3870 X2 imace koliku propusnu moc, koliko ce informacija da obradjuju i sta mislis gde ce bolje da rade? Ako nisi gamer neces ni imati neke lude kartice i bice ti svejedno da li je agp ili pci-e a ako jesi gamer, zelis full od igrice, da lepo izgleda itd i naravno videces testove na netu, pozeleces koji fps vise itd i sta ces zeleti pci-e 2.0 i onda ces morati da menjas plocu.

Nazad
Vrh Dno