winXP IMA drajvere za MIRO monitore
vladam je napisao(la):
Imam jedan problem na XP-u. Naime imam monitor Miro, koji nema drajvere. Win XP ga vidi kao Plug-in-Play monitor.Medjutim XP registruje jos dva monitora kao Default monitor. Nikako ne mogu da to sredim da se vidi samo jedan. Pri podizanju XP, javi se mali zastoj koji je upravo mislim do toga. Da li je jos neko na forumu imao ovakvih problema i da li ga je resio i kako !
Please, pomognite mi
Hvala
e-mail:
Ja ne vidim realan problem, osim zelje da kad pogledas u dev. manager vidis samo jedan a ne tri monitora.
Naravno, desava se da sa odredjenim drajverom nisu dostupne sve rezoluciju, pa je onda neki drajver zgodniji od nekog drugog.
Sto se resenja tice imas nekoliko izbora. Npr: mozes da izbrises sve monitore iz dev managera, restart, a zatim da taj monitor koji je nadjen updateujes sa drajverom za neki od Miro monitora . Vidim, XP ima drajvere za miro.
Dakle, (u dev manag.) stanes na monitor>Update Driver>Install from list or specific locaton>Don`t Search I will choose the driver to install>dechekiras Show compatibile driver (da ti pokaze spisak svih firmi)> i u levom spisku nadjes miro. (a u desnom svoj model)
E sad, ono zbog cega ume da bude bitan specifican drajver, je to sto on sa sobom nosi i specifican ICM profil, koji je bitan za color kalibraciju. Iskreno, ne znam nijednog coveka (a neki od njih dosta para zaradjuju od pripreme za stampu) kome je icm bitno.
Mislim, ukoliko nemas realnih problema sa monitorom ( npr: rezolucije ili osvezavanje za koje znas da monitor podrzava, nisu dostupni sa pnp ili default monitorom), nemas previse razloga za brigu, cak iako ne promenis drajvere ili ako ni ne skines "visak" monitora.
U sustini moze da se skine to sto hoces, ali prva stvar je da u device manag. iskljucis eventualno ukljuceno "Show hidden devices", a zatim brises monitore koji su ostali, ides u safe mode pa brises i pod njim, update-ujes one drajvere koji su ostali, sve u svemu nabadas dok ne ostane samo onaj koji ti treba.