Šta je novo?

tri monitora u device magager-u

• Začetnik teme vladam
  • Datum pokretanja
V

vladam

Guest
Imam jedan problem na XP-u. Naime imam monitor Miro, koji nema drajvere. Win XP ga vidi kao Plug-in-Play monitor.Medjutim XP registruje jos dva monitora kao Default monitor. Nikako ne mogu da to sredim da se vidi samo jedan. Pri podizanju XP, javi se mali zastoj koji je upravo mislim do toga. Da li je jos neko na forumu imao ovakvih problema i da li ga je resio i kako !

Please, pomognite mi

Hvala

e-mail:

vladam je napisao(la):
Imam jedan problem na XP-u. Naime imam monitor Miro, koji nema drajvere. Win XP ga vidi kao Plug-in-Play monitor.Medjutim XP registruje jos dva monitora kao Default monitor. Nikako ne mogu da to sredim da se vidi samo jedan. Pri podizanju XP, javi se mali zastoj koji je upravo mislim do toga. Da li je jos neko na forumu imao ovakvih problema i da li ga je resio i kako !

Please, pomognite mi

Hvala

e-mail:
1. koja je graficka?
2.sta se desi kad uklonis visak monitora iz system properties?

Koji monitor ti prepoznaje u Display Properties - Settings?

Ako imas Nvidia graficku karticu, sasvim je normalno da pored jednog monitora imas jos tri default monitora. To je do drajvera. Ja imam isti slucaj.

Nvidia GeForce2 MX440 64MB

Kad se uklone dva Default monitora, oni se ponovo pojave pri ponovnom ukljucenju.
Sto se tice drajvera za NVidia, u njih i sumnjam. Drajvere sam skinuo sa NVidia sajta. Ali to ako je do drajvera, to bar po meni nesto nije u redu. Znaci negde imaju bug.
Cak sam probao da udjem pod Safe mod pa da tamo skinem te Default monitore, medjutim tamo ih nema u opste. Ne postoji ni jedan detektovan drajver za monitor. Da li neko ima neku ideju.

Inace pozdravljam sve na ovom forumu i naravno hvala svima sto pokusavaju da mi pomognu.

[email protected]

Laza je napisao(la):
Ako imas Nvidia graficku karticu, sasvim je normalno da pored jednog monitora imas jos tri default monitora. To je do drajvera. Ja imam isti slucaj.
Dosta dugo se srecem sa raznoraznim nVidiinim kartama i nesto ovako mi se nikada nije desilo.

Probaj sa original drajverima koje si dobio uz hardware.

winXP IMA drajvere za MIRO monitore

vladam je napisao(la):

Please, pomognite mi

Hvala

e-mail:

Ja ne vidim realan problem, osim zelje da kad pogledas u dev. manager vidis samo jedan a ne tri monitora.
Naravno, desava se da sa odredjenim drajverom nisu dostupne sve rezoluciju, pa je onda neki drajver zgodniji od nekog drugog.

Sto se resenja tice imas nekoliko izbora. Npr: mozes da izbrises sve monitore iz dev managera, restart, a zatim da taj monitor koji je nadjen updateujes sa drajverom za neki od Miro monitora . Vidim, XP ima drajvere za miro.

Dakle, (u dev manag.) stanes na monitor>Update Driver>Install from list or specific locaton>Don`t Search I will choose the driver to install>dechekiras Show compatibile driver (da ti pokaze spisak svih firmi)> i u levom spisku nadjes miro. (a u desnom svoj model)

E sad, ono zbog cega ume da bude bitan specifican drajver, je to sto on sa sobom nosi i specifican ICM profil, koji je bitan za color kalibraciju. Iskreno, ne znam nijednog coveka (a neki od njih dosta para zaradjuju od pripreme za stampu) kome je icm bitno.

Mislim, ukoliko nemas realnih problema sa monitorom ( npr: rezolucije ili osvezavanje za koje znas da monitor podrzava, nisu dostupni sa pnp ili default monitorom), nemas previse razloga za brigu, cak iako ne promenis drajvere ili ako ni ne skines "visak" monitora.
U sustini moze da se skine to sto hoces, ali prva stvar je da u device manag. iskljucis eventualno ukljuceno "Show hidden devices", a zatim brises monitore koji su ostali, ides u safe mode pa brises i pod njim, update-ujes one drajvere koji su ostali, sve u svemu nabadas dok ne ostane samo onaj koji ti treba.

Nazalost nista ne pomaze

Nazalost sve sto ste napisali vec sam isprobao. Konkretno za taj monitor miro nema drajvera. A ne postoji ni u XP listi. Cak sam uzimao druge, ni jedan ne odgovara. Pisao sam i fabrici, za miro drajvere. Inace monitori MIRO kod nas koji se prodaju su iz Ceske. Oni su mi rekli da uzmem Plug-in-Play.

Moje misljenje da nije problem u monitoru, nego u grafickoj i u ploci.
Ploca je Matsonic koja podrazava AGP 8X, a graficka to nije, i da to uzrokuje problem. Tako da treba da isljkucim ako to postoji u BIOs-u, taj AGP 8x. I trebalo bi biti sve u redu. To cu probati posto racunar nije moj nego mog druga.

Ako resimo problem javi cu Vam, kako smo ga resili

Hvala svima !

Re: Nazalost nista ne pomaze

vladam je napisao(la):
Moje misljenje da nije problem u monitoru, nego u grafickoj i u ploci.
Ploca je Matsonic koja podrazava AGP 8X, a graficka to nije, i da to uzrokuje problem. Tako da treba da isljkucim ako to postoji u BIOs-u, taj AGP 8x. I trebalo bi biti sve u redu. To cu probati posto racunar nije moj nego mog druga.
I meni se javlja to isto na MSI K7T266Pro2-A i GF2MX tako ta tvoja teorija sa agp8x otpada... A i ne vidim što to predstavlja problem...
A za onaj zastoj pri dizanju xp-a, ne verujem da je do toga. Bolje malo pročačkaj startup listu.

Micko ne mogu da verujem

Da li je moguce da racunar dize tri monitora,
a od toga dva ista default-a....
Mislim da bi trebalo da instaliras DOS i nema nikakvih problema,
mani se brate XP-a......

p.s. Pozdrav od Minotaura iz Tehnoprometa.......

p.s. Mislim da ti je ploca Gigabyte KT400 VA

Moguce je da OS dize i vise monitora od tri, pogotovo ako se menjaju slotovi u koji se nabada graf. kartica, i/ili se na tu karticu kace razliciti monitori.

Nazad
Vrh Dno