Šta je novo?

Trenuto naj ploca sa integrisanom grafikom?

Government

Slavan
Učlanjen(a)
02.09.2004
Poena
304
Razmisljam da kupim AM2 plocu sa integrisanom grafikom, jer koliko sam mogao da vidim danasnji chip setovi su sasvim zadovoljavajuci cak i za Crysys (game) koliko sam mogao da procitam po forumima, pored toga sto imaju direktan HDMI izlaz i ostale izlaze kao sto su 8.1 zvuk...
Koju bi vi plocu preporucili da sve ovo podrzava, da ima solidne overclock bios mogucnosti, solidan zvuk i magistralu...

ako nije problem da opisete graficki cip tj. u kom je rangu, sa kojim neintegrisanim grafickim karticama.

cena naravno da je pozeljno da je sto pristupacnija.
meni je za oko zapala MSI K9AG Neo2 Digital i Gigabyte MA78G-DS3H sta vi mislite o ovim plocama, ima li neko iskustva sa njima???

Hvala!

Poslednja izmena:
Ono 50% bilo je otprilike na osnovu ličnog utiska.Ne kažem da 780 nije puno brži(posebno u OpenGL igrama) ali je test prilično diskutabilan kao i još gomila njih na tom sajtu.Najočitiji primer je što im je rezultat u 3D 06 za 690G 151.Na svim ostalim testovima na netu je skoro duplo veći.Reklama je reklama i od nje se živi a nove stvari treba prodati.
Uostalom pogledaj npr.

http://www.legitreviews.com/article/676/8/

pa reci da pišem o onome što ne znam.Baš i pišem ono što što sam probao a ne ono što sam vidio na nekom sajtu.
Ono što ja sigurno znam i potpisujem je da 5 ili 2.4x5 frejmova na nekim pristojnim rezolucijama i podešavanjima i nije neka
razlika.

Postavio si link sa HD 3200 @ Default.

Zašto?

Zar nisi primetio stranicu sa HD 3200 @ 800 MHz?

IGP Overclocking

stalker_overclock.jpg

Šta misliš kolika bi bila razlika OC 780G (HD 3200 @ 950 MHz) u odnosu 690G?

Ako pažljivo pročitaš moju prethodnu poruku primetićeš da je to vrednost koju sam postigao.

Nisam spomenuo 780G na 1.37 GHz jer to nisam ni probao, jer je za to potrebno ono o čemu je član vukasin-coral već pisao.

Pre nego što se sledeći put uključiš u slične rasprave postaraj se da to o čemu pišeš i proveriš.

Popuni rubriku Moja mašina ili postavi svoje rezultate da druge uveriš da si to i isprobao.

Ono 50% bilo je otprilike na osnovu ličnog utiska. - Utisak je bio pogrešan.

Mnogo volim Gigabyte i radim mnogo sa tim brendom, ali je taj asus trenutno najbolja 780G ploča. Malo je siromašniji back panel ali su perfomanse nešto bolje. Ukoliko je potrebna funkcionalnost a ne perfomanse onda je u prednosti Gigabyte. Mada J&W ploče su mi zapale za oko, sam AMD ih mnogo hvali i vidim da gro testova radi na njima, ne bi za sada ništa rekao o njima jer ih nisam probao (ranije i nisu bile nešto naročito) ali mnogo su se popravili.

Treba mi sto pre odogovor.

Da li kupiti ovu plocu. U pitanju je ECS A780GM-A. Ploca na papiru je extra jos je ATX i ima 3 PCI slota sto mi je jako bitno. Jos imai HDMi, 5 sata, 4 x dimm.... I sve to za 4200din.

To je najvise sto mogu da dam, znam da za nesto vise ima 780G Biostar i J&W ali ovo vec prelazi moj planirani budzet a i ovo mogu da kupim u Krusevcu dok bi ostalo morao da narucujem. Ustvari ja cu sigurno da je kupim :d nego zelim da mi neko prenese neka iskustva sa njom....

Oc potencijal, sto grafe sto procesora....

Ja sam malo zbunjen...
- Prvo sam se odlučio za GA-780G-DS3H...
- Onda pročitam ponešto o J&W RS780UVD+, skapiram da je dodatna memorija ok.. ali nema PCIx1 (ako se ne varam i ako ikada budu zatrebali), a i ona je mATX
- Sada se pojavljuje GA-780GPM-DS2H koja ima DDR3 i ona postaje favorit...
- Onda pročitam da je RS780 čipset u stvari 790GX koji podržava sve kartice za Hybrid Crossfire.

Pitanja:
- Da li je ova J&W RS780 u stvari 790GX ???
- Da li je bolje ubosti 4800+ ili Phenom x3 - prvi daje bolji OC, drugi je za HT3.0 koji bi trebao značajno da ubrza Crossfire ????

Pitanja:
- Da li je ova J&W RS780 u stvari 790GX ???
- Da li je bolje ubosti 4800+ ili Phenom x3 - prvi daje bolji OC, drugi je za HT3.0 koji bi trebao značajno da ubrza Crossfire ????

Na prvo pitanje ne znam odgovor, a izmedju ta dva procesora, naravno da je bolji Phenom x3(mada nisi naveo na koji tacno mislis, 8450,8650...?). U svakom slucaju, koji god da je x3, bolji je svakako od tog x2 4800+.;)

Biostar TA790GX A2+ (AMD 790GX Chipset with ATI Radeon HD 3300 Graphics)
ubica decjeg lica !

85d741d8f3.jpg

Poslednja izmena:
Nema je, ali je uskoro tu, kao i ostala gama sa AMD 790 logikom.
;)

Gledao sam dosta tih testova, dosao sam do zakljucka da je AMD 790GX duplo sporija od moje 8600GT a 4 puta sporija od 8800GT. To mi nije dovoljno za igranje WoWa u 1920x1200 tako da odustajem...

Gledao sam dosta tih testova, dosao sam do zakljucka da je AMD 790GX duplo sporija od moje 8600GT a 4 puta sporija od 8800GT. To mi nije dovoljno za igranje WoWa u 1920x1200 tako da odustajem...

sto je za integrisanu grafiku odlicno :)

Realno, s tom integrusom (i to ne posebno kloknutom), tim procom (5000+) i jedno 2 giga rama moze da se tera Crysis na low 1024x768, sa tweakovima za low podesavanja, i ima da ti sece na recimo dva-tri nivoa, i to ne previse. Mislim da je to s obzirom na cenu ploca sa 780g chipsetom sasvim lepo, svakako mnogo bolje nego da uzmes neki GF8400GS ili tako nesto...
S obzirom da imam druga koji Crysis igra na 7300GT silent sa DDR2 memorijom, 1giga rama i 3000+ Athlonom i ne sece mu toliko da je neigrivo, mislim da su ljudi ipak malko razmazeni po pitanju frameratea (i ja sam inace terao Crysis na slicnoj masini na medium, i jos sam ziv) :d

Poslednja izmena:
Sve je to mnogo lepo...
Ali, da li možemo da razmišljamo korak napred i da li neko može da odgovori na sledeće (ja malo pitam, malo konstatujem):
- pošto je na 780G integrisan HD 3200 čiji je IGP 64bit-ni, a sama grafika u rangu 3450, to bi značilo, kao što je već neko naveo, da u hybrid mogu da se vežu samo 3450, 3470, 2400 PRO, 2400 XT. Kakva je situacija sa 790GX na kojem je HD3300 koji bi trebao da je u rangu 3470? zato citiram deo teksta o 790GX:
Versatile graphics options include ATI Hybrid CrossFireX™ technology, which pairs the on-board ATI RadeonTM HD 3300 graphics with a discrete graphics card from either of the ATI Radeon™ HD 3400 series or ATI Radeon™ HD 2400 series graphics cards; or ATI CrossFireX™ multi-GPU technology, to enable multiple discrete graphics cards to work together to satisfy gamers demanding the best in 3D performance at maximum display resolution.
- Da li to ograničenje u pogledu izbora dodatne kartice potiče od tehnologije hybrid-a, ili od integrisanog IGP-a (što se meni čini logičnije). Ako je u pitanju ova druga situacija, onda 790GX ne donosi ništa značajnije novo (iz citata se vidi da se u hybrid mogu vezati iste kartice kao i na 780G - ništa od jačih)?

Nađoh i ovo
How about a short recap. The 790GX Northbridge is actually a 780G that has its stock core clock speed increased from 500MHz to 700MHz along with a graphics core name change from Radeon HD 3200 to HD 3300. Sideport Memory, now called Performance Cache, is a “requested” feature on the boards that improves IG performance about 5% on average, sometimes less, sometimes more. The SB750 Southbridge is basically a SB700 with RAID 5 operation and the new ACC interface. Mix the two parts, stir, and you have the highest performing integrated graphics solution on the market today.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno