Šta je novo?

Trenutno Bestbuy sto se tice input laga?

rpm

Slavan
Učlanjen(a)
11.09.2007
Poena
320
Znam da ima tema sa testiranim modelima ali nije bas puno modela odradjeno, a i da sam slicnu temu vec otvarao ali mi je sad bas frka. Citam po stranim forumima sta je dobro, a sta lose ali svako ima nekog favorita (onog kojeg je vec kupio pa ga hvali jer ne zeli sebe da kudi). Za 2-3 sata odoh u tehnomarket (ns) da vidim sta imaju od raznih modela koje sam kopao po netu pa bih ipak i vas da pitam sta vi mislite koji je za sad najbolji proizvod sto se tice LCD tv 37-40 inca (full hd). Iskljucivo mi je bitno da imam mali input lag jer ga kopcam na pc, a zdravo volim FPS. Budzet mi je oko 85 hiljada.

pazario sam samsung le40b550 posto vidim da ga najvise uzimaju, a neki su ga vec i testirali odavde.
sad imam par problema.
kada stavim DVI-HDMI kabel i stavim na rezoluciju 1920x1080 slika mi bude izbrljana kao previse kompresovana jpg slika.
probao sam sa VGA kabelom i slika je ok u toj rezoluciji ali cim stavim 32bita mesto 16bit paletu, slika mi se pomeri u desno i suzi se na 75%.

da li ima resenja za ovo?

Graficka mi je Gainward 8800GTS G92 512mb
koristim 191.07 drajvere i imam Win XP x64

Kad pre si pazario :D . Napravio si odlican izbor inace.

Hmm izbrljana slika, nisam cuo uopste za ovakav problem, ali sumnjam na dvi-hdmi kabl. Jel si ga prikljucio na hdmi3?

Preko vga kabla je sve normalno kazes osim toga sto je slika smanjena? Na Ati kartama ima overscan opcija, a na nvidiji koliko se secam ima opcija sa + i -

probao sam sva 4 HDMI i oba porta DVI na grafickoj, bez uspeha.

Sto se tiche zeznute slike preko VGA kabela, pomerati je ne mogu jer je bas previse otisla na stranu. Medjutim kada sam prikopcao na staru masinu sa 7300GT grafickom koja ima VGA prikljucak, taj problem nemam. Znaci da me zeza DVI-VGA adapter. Ako je do toga izgleda da mi je jedino resenje da uzmem Gigabyte GTX 285 OC graficku jer koliko vidim onda ima HDMI, VGA i DVI izlaz.

Moracu da nadjem nekog ko ima ATI graficku ili da probam drugi DVI-HDMI kabel.

u svakom slucaju da ne bih sad skretao sa teme sa svojim problemom, monitor je ok po meni, kontam da je stvarno best buy sa obzirom da mi je kolega iz tehnomarketa dao SQ02 panel i stvarno se input lag skoro ne primeti. crna boja je bas crna, a cena je ok za razliku od drugih modela.

Nisam razumeo samo da li na grafi imas VGA ili DVI izlaz? Ako koristiš adapter možda je u njemu problem. DVI direktno na HDMI ne bi trebalo da bude problem. Priključi ga obavezno na HDMI3 ulaz i preimenuj taj ulaz u "PC", onda bi trebalo da ti radi pixel na pixel, tj. 1:1.

Uradio sam tacno kako si rekao i sad radi perfektno.. pixel na pixel. slika je fenomenalna.
hvala ti puno!

Ako preimenujes HDMI3 izlaz u PC gubis neke od kontrola slike, i slika izgleda bledo. Ja taj mod koristim samo za igranje jer je input lag najmanji.
Opcija koja ukljucuje 1:1 se zove Screen Fit i nalazi se u Picture options meniju.
Evo ti moje podesavanje za 40B550, za dobru sliku je najvaznije ono boldovano:

Mode: Movie
Backlight: 4
Contrast: 60
Brightness: 47
Sharpness: 0
Colour: 50
Tint: G50/R50

Advanced settings:
Black Tone: Off
Dynamic Contrast: Off
Gamma: +1
Colour Space: Native
Flesh Tone: 0
Edge enhancement: 0

Picture Options:
Size: Screen Fit
Digital NR: Off
HDMI Black Level: Low

Ekstra TV pazarih i ja i samo pohvale imam (doduse ovo mi je prvi LCD pa ne mogu da poredim sa necim da li je bolji brzi itd, ali ja licno zadovoljan).

Zahvaljujem ljudima koji su pomogli oko podešavanja istog. Odoh sad da predjem novi Call of duty i jos par igara dok ga cale nije zaplenio za boravak ;)

Si lud, ne daj caletu da otme za dnevni boravak :D
Caletu kupi neki poveci CRT i dosta mu hehe. Kad se naviknes da imas televizor u toj dijagonali kao monitor, tesko da ce cale da ti ga otme lako :D

Vrh Dno