Šta je novo?

trebam pomoc oko memorije

• Začetnik teme Začetnik teme STRMX
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
S

STRMX

Guest
Kupovao bih memoriju i uzeo bih DDR 256 MB PC3200 400MHz Samsung dodje 85 E
e sada koje su oznake na memoriji da me nebi sjebali pa da mi daju neku kantu.???

e da... jel ta memorija ide sigurno na 200fsb

STRMX je napisao(la):
Kupovao bih memoriju i uzeo bih DDR 256 MB PC3200 400MHz Samsung dodje 85 E
e sada koje su oznake na memoriji da me nebi sjebali pa da mi daju neku kantu.???

e da... jel ta memorija ide sigurno na 200fsb

Pa ovako moj Samsung 333 ide do 210 Mhz, a neko je to ganjao i vise ovde na forumu... Tako da sta god da ti uvale to mora da ide na 200 MHz jer je predvidjena za to. A da li ce preko i koliko to ces videti.,)

obrati paznju na cipove, ako vidis da pise CL3... bice gadno, trebace ti boji prmerak da radi na 200 cas 2

a jel mozda netko ima sliku da vidim koja je oznaka za CAS2
ili sta pise na mem za oznaku CAS2😕

Sta ce ti na 8kha+ pc3200? Pitam poshto ja imam dotichnu plochu i u knjizici kaze da podrzava samo do 2100. Mislim dzaba ti kad ce ti on 3200 prepoznati ko 2100.

ma kad ima athlona i bude 200fsb koristit ce bar tako mislim
jel ima netko iskustva s tim

kopaj malo po o/c sobi ja sam postavljo par threadova za 8kha+.search pa vidi.kolko sam ja tad shvatio bolja memorija uvek koristi pri o/c ali sa nashom plochom (koja je ruku na dushu fenomenalna za 266a chipset) ne bi smo imali bash tolko koristi.

face je napisao(la):
Sta ce ti na 8kha+ pc3200? Pitam poshto ja imam dotichnu plochu i u knjizici kaze da podrzava samo do 2100. Mislim dzaba ti kad ce ti on 3200 prepoznati ko 2100.

Itekako mu treba dobra memorija da bi terao oko 200mhz na ostrim setovanjima.To sto pise u manuel-u nema veze.Inace STRMX izasao ti je bios koji omogucava delilac 1/5 cak kazu 1/6 ali sam citaj na adresi

http://www.amdforums.com/search.php?action=showresults&searchid=672593&sortby=&sortorder=

Na tom sajtu uopste imas sve sto moze da te zanima o toj ili bilo kojoj Epox ploci

Poz.

Da cito sam to sve ranije. Samo sto pola likova tvrdi da ima 1/5delilac,a pola da nema. Tj. ovi koji tvrde da ima to tvrde na osnovu toga sto se njima tako chini jer postizu vece fsb-ove.

Pazi kada sam ja imao tu plocu nije bilo aktuelno koji delilac ima (barem se ja nisam zanimao) ali sam je drzao na 190mhz bez problema a vise nisam mogao zbog memorije , u stvari redovno kuburim sa mem. tako da i sada ovog 8k3a+ drzim na 185 jer je izuzetno probirljiv.U svakom slucaju nadji brand name mem. makar bila i neka "sporija" tipa 2700 jer ce ti bolje raditi od "Samsunga" koji se prodaju za neke smesne pare.

face je napisao(la):
Da cito sam to sve ranije. Samo sto pola likova tvrdi da ima 1/5delilac,a pola da nema. Tj. ovi koji tvrde da ima to tvrde na osnovu toga sto se njima tako chini jer postizu vece fsb-ove.
1/5 ima definitivno, pitanje je bilo oko 1/6.
Potpuno isti slucaj i sa KR7A. Iako je u biosu max 1/4, ploca automatski prebacuje na 1/5 kada se predje 166 MHz.

I ja pripadam ovima sto tvrde da je tako, jer da nije, kako bi meni Live, Lucent i pre svega hard izdrzali 52 MHz PCI?!

CAR je napisao(la):
1/5 ima definitivno, pitanje je bilo oko 1/6.
Potpuno isti slucaj i sa KR7A. Iako je u biosu max 1/4, ploca automatski prebacuje na 1/5 kada se predje 166 MHz.

I ja pripadam ovima sto tvrde da je tako, jer da nije, kako bi meni Live, Lucent i pre svega hard izdrzali 52 MHz PCI?!

1/6 nema sigurno, jer nijedan VIA cip-set ne podrzava toliki PCI delilac bez obzira na clock generator. To je informacija sa ABitovog sajta.

delimir je napisao(la):
1/6 nema sigurno, jer nijedan VIA cip-set ne podrzava toliki PCI delilac bez obzira na clock generator. To je informacija sa ABitovog sajta.

Koliki je onda meni PCI na 233MHz-a ? :beat:

Aca je napisao(la):
Koliki je onda meni PCI na 233MHz-a ? :beat:
Ne pitaj! 😀😀😀

Za delimira: Jeste, samo to je bila informacija koja vazi za KT400 cipset, odnosno, kao ogranicenje tog cipseta... ocito za Acin KX ne vazi! :mig:

Nazad
Vrh Dno