Šta je novo?

Treba mi Winamp plugin...

Učlanjen(a)
02.03.2005
Poena
650
... koji izjednačava "glasnoću" pesama koje slušam. Slušam jednu pesmu i kad pređe na sledeću bude npr dosta glasnija ili tiša, što prilično iritira, pa moram da pojačavam - smanjujem...

Može li se to regulisati nekim pluginom? Pre sam u originalnim drajverima za Live imao Normalizer koji je to radio on-the-fly, ima li nešto takvo sada za Winamp, ili eventualno za KX drajvere?

:wave:

... koji izjednačava "glasnoću" pesama koje slušam. Slušam jednu pesmu i kad pređe na sledeću bude npr dosta glasnija ili tiša, što prilično iritira, pa moram da pojačavam - smanjujem...
Postoje takvi pluginovi, mada godinama nisam to pratio pa ne mogu da ti kažem konkretno.

Glasnoću pesama možeš izjednačiti i upotrebom programa MP3Gain. Nije mu to baš primarna namena, ali ima i tu mogućnost (BTW, u starijim verzijama ta opcija se zvala "radio gain", misleći na radio stanice gde je glasnoća manje-više izjednačena).

Donekle OT, ali članak je fenomenalan i ne mogu da odolim:

http://www.prorec.com/Articles/tabid/109/EntryID/247/Default.aspx

ja sam iskoristio MP3Gain da sve pesme izjednacim na 90dB, kako na iPodu ne bi' svaki put morao da vrtim volume 🙂
a sto se tice plugina vidi da li moze Shibatch plugin da ti pomogne...

jel možeš da mi pomogneš oko ovog Shibatch plug-in, sve mi je na kineskom, već sam skidao nešto i dobio ga u formatu *.7z, šta da radim sa ovim??? ajde ako ti nije problem skini ga i okači ovde, ne znam šta drugo da radim 🙂

:wave:

jel možeš da mi pomogneš oko ovog Shibatch plug-in, sve mi je na kineskom
Čudo jedno, meni je sve na japanskom! :d Od samuraja (pa makar i suicidalnog) bih očekivao da to ume da čita. :-devil-:

Imaš unutra readme na engleskom. DLL iz bin foldera stavi u plugin folder. Setovanja su na engleskom (osim ako nisi skinuo japansku verziju).

Poslednja izmena:
skini taj noviji (2006/10/26)...otvori ga u winrar-u ili 7-zip file manager-u ako imas, i zatim iskopiraj fajl in_!mpg123.dll iz bin->SSE2 (u koliko tvoj procesor podrzava SSE2 instrukcije, u koliko ne iskopiraj iz normal foldera) u Program Files/Winamp/Plugins...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno