Šta je novo?

Treba mi USB flash sa write-protect slajderom

RazbojNick

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2004
Poena
865
Uslovi su, pored slajdera za zaštitu od pisanja, USB 2.0 brzina i minimum 2 GB kapacitet. Proizvodjač nebitan, ali da je fleš makar pristojnog kvaliteta. Nisam ih dugo video u prodavnicama, pitam se da li ih uopšte ima na tržištu.

Nema ga u prodaji

Najbolje je da zoveš ovih par velikih radnji i da pitaš.

Ttalking desire.

Radije ne bih, jer kapiram da će da mi kažu da imaju i da će da se ispostavi da su u pitanju fleševi na slajder.

Imam predlog:
uzmes sd karticu, uglavnom imaju slider za read only i obican citac za istu i voila...

Ne završava mi to rešenje posao zbog specifičnih razloga. Ti fleševi su postali ugrožena vrsta, svega nekoliko modela se proizvodi u svetu, a kod nas nema nijednog od tih...

Zadnji put kad sam video 2gb sa zaštitom od upisa koštali su +50.000din tako da likovi koji su ih dobili od firme nosili su ih oko vrata ko trinaestu platu 😉 Jedino da vidiš preko oglasa da li neko od njih hoće da ih se odrekne sada kad novi kostaju par stotina dinara

U vreme 256/512mb fleševa zaštita protiv upisa je bila "normalna" stvar, tako da ih i sad koristim kad idem kod "divljih" korisnika kojima padaju razne ideje na pamet, dok pijem kafu etc

Poslednja izmena:
Njabolje resenje je da kupis kakav U3 flash sa SMI chipsetom i napravis read only particiju. Imas sjajnih alata za njihove fleseve - mozes cak i da kreiras CD drajv koji mauntuje i izvrsava podatke koje sistem ne moze da vidi niti spreci mauntovanje - CD se vidi u OSu kao CDFS kao da je pravi. Vrlo cesto mozes videti ovo na delu kada dobijes USB flash od nekih eminentnih firmi u vidu njihove reklame.

Anyway, ovo ti resenje omogucuje jeftino pravljenje secure particije koju mozes zakljucavati ili otkljucavati iz specijalnog softvera zasticenog passwordom.

Evo ti par linkova - za SMI znam 100%, a sa ostalima nisam radio:

http://www.flashboot.ru/index.php?name=Files
http://tagievara.narod.ru/pages/programs/flash/smi.html

Nazad
Vrh Dno