Šta je novo?

Treba mi program ...

pikac

Čuven
Učlanjen(a)
27.08.2000
Poena
609
Imam bazu u .dbf formatu.
U bazi se nalazi Ime , prezime , datum rodjenja , adresa , i jos 3 mesta.
Treba mi samo program koji ce da kad upisem naprimer Petrovic Milan
da mi izbaci samo takve osobe sa svim ostalim podacima koje sam malopre naveo.
Znaci nista komplikovano.

Ili moze da mi neko napravi kod za javascript pa kada ja u Text box upisem jedan od podataka naprimer ime ili prezime ili jedno i drugo da mi izbaci dakve osobe koje odgovaraju takvom upitu.

Ako bas neko hoce neka kaze cenu pa cemo se dogovoriti.Ali mislim da nije bas neki posao.

Hvala!

..ako sam dobro shvatio, ti zelis da kad uneses nesto u text box (recimo ime i prezime) i pritisnes submit (pretpostavljam da se radi o internet prezentaciji) dobijes u nekoj listi (tabeli) sve recorde iz baze koji imaju textbox vrednost?

..ako je tako mozda mogu da pomognem ali upotrebom ASP-a...

...ako se radi o desktop aplikaciji i tu mogu da ti pomognem (vb)...

Ako imas Access na masini onda ces to i sam moci resiti. Importujes .dbf bazu u access, zadas mu neki primarni key (index) i tamo gde su queries odradis sta ti treba. U reports napravis neki izvestaj ako ti treba, a pretpostavljam da ti treba.
Ako bas hoces da napravis nesto za korisnika onda u Forms napravis neki GUI sa text box-om gde ces upisivati zadati odnosno trazeni kriterijum. Plus dugmence sa stampu ili ekranski prikaz.

Ovo je najjednostavije sto znam i kako bih ja uradio, bez preterane peripetije oko programiranja.
Nadam se da sam pomogao.
Drugarski :wave;

Upravo tako Legend. Radi se o desktop aplikaciji ali mozda jednog dana i internet aplikaciji.

Mislim da si razumeo. Ja mogu da ti posaljem jedan deo dbf baze sa par recorda a ti mi napravi aplikaciju.

E sad jos jedno pitanje da li kad napravis aplikaciju mozes da je posle modifikujes sa jos text box upita jer ce mi mozda kasnije trebati.

Legend ostavi mi mail da ti posaljem deo baze!

Nazad
Vrh Dno