Šta je novo?

Treba mi pomoc...

Denitea

Čuven
Učlanjen(a)
13.06.2003
Poena
619
Imam plocu NF4 Chaintech VNF4 (Ultra chipset), 3000+ Winchester, WD Sata 200Gb, Prolink 6600 Golden Edt., 2x512Mb Corsair VR, Chiftec 360W,... Pri paljenju makine ostane mi zamrznuta prva strana na kojoj pise o kojem se procesoru radi i poruka post code 50. Isao sam na sajt Chaintech-a, ali nisam nasao njeno znacenje. Probao sam sa vadjenjem-stavljanjem memorije, graficke, ... , usisavanje prasine iz slotova, itd.
Hvala unapred, pozdrav! :wave:

Izvadi pa vrati sve komponente i procesor i bateriju pa vrati nakon 15 min pa probaj.

Sve sam probao, vadio sam sve komponente, bateriju, procesor, memoriju, sta dalje ciniti?

potrazi malo po netu ... mislim da negde pominju da ta greska ima veze i sa usb prikljuckom na ploci... pa su negde reavali problem tako sto su npr. usb misa stekali u comp tek nakon podizanja sistema... moguce da neka druga periferalija pravi problem... ili sta si radio pre nego je problem poceo da se javlja ... da nisi menjao neki hardver u compu?

Iskljuci racunar,skini bateriju,napravi kratak spoj na kontaktima gde leze baterija izvuci kablove iz ploce koji povezuje HDD (SATA ili IDE) i prekontrolisi Jumpers na ploci prati uputstva.Vrati Bateriju i upali bez HDD-a

Aaaa Chaintech jao bre mici tu plocu ko boga te molim, koga god znam ima problema sa njom i ja sam imao problema kada sam je posedovao...

Hvala vam svima na savetima. Vec sam je dao na reklamaciju pa cemo videti sta je. Javljam vam.
Pozdrav! :wave:

Nazad
Vrh Dno