Šta je novo?

Treba mi pomoc oko oc.

nikola123

Cenjen
Učlanjen(a)
16.12.2010
Poena
159
Evo ovkao imam amd x3720. E sada odem ja u bios i namestim fsb 230 a mnozioc na x14. Da dobijem radni takt od 3.2 ghz. E sada sve ja to odradim podignem napon on podigne sistem i sve je u redu. Medjutim kada pokrenem occt on mi izbaci kao greska na jezgru obicno to bude drugo. E sada znam da ovo nije neki veliki oc za ovaj procesor. Ali me zanima sta ja to lose radim pa on izbacuje gresku.

Pa ne znam, ono shto sam ja na brzinu sad video jeste da ljudi sa default naponom dobijaju toliko.
Mozda tvoja matichna ima veliki vdrop kao moja pa su vrednosti koje stavish za napon za nekih 0.05 manje nego shto si ih postavio, pa da te to zeza.
Testiraj ga preko Prime95 i proveravaj temperature jezgara preko nekog programa(SpeedFan recimo).
Ne znam koliki ti je najveci mnozioc tu, a i nikad nisam OC-ovao AMD-ove posle K7, ali kod Intel Core 2 procesora uvek gledash da postavish shto veci mnozioc i krenesh od najmanjeg FSB-a i onda ga polako povecavash. Koliko se ja secam kod AMD-a je najmanji FSB 200, a ako nece da radi 200 na najvecem, probaj sa manjim.
Verovatno sve ovo vec znash, ali ovako napamet je ovo sve shto mogu da ti kazem.

Pa ne znam, ono shto sam ja na brzinu sad video jeste da ljudi sa default naponom dobijaju toliko.
Mozda tvoja matichna ima veliki vdrop kao moja pa su vrednosti koje stavish za napon za nekih 0.05 manje nego shto si ih postavio, pa da te to zeza.
Testiraj ga preko Prime95 i proveravaj temperature jezgara preko nekog programa(SpeedFan recimo).
Ne znam koliki ti je najveci mnozioc tu, a i nikad nisam OC-ovao AMD-ove posle K7, ali kod Intel Core 2 procesora uvek gledash da postavish shto veci mnozioc i krenesh od najmanjeg FSB-a i onda ga polako povecavash. Koliko se ja secam kod AMD-a je najmanji FSB 200, a ako nece da radi 200 na najvecem, probaj sa manjim.
Verovatno sve ovo vec znash, ali ovako napamet je ovo sve shto mogu da ti kazem.

Ma ok svaka pomoc je dobro dosla namestio sam nesto. Sada ce mo vec videti kako radi prosao je testove.

Pomoglo bi da nam kažeš kakvu mašinu imaš(ploču i RAM prvenstveno). Ti X3 se nisu baš proslavili sa overklokom, ali svakako treba da probaš da izvučeš najbolje iz njega. Baci neki screenshot.

Pomoglo bi da nam kažeš kakvu mašinu imaš(ploču i RAM prvenstveno). Ti X3 se nisu baš proslavili sa overklokom, ali svakako treba da probaš da izvučeš najbolje iz njega. Baci neki screenshot.

Uredu je nmestio sam trebalo je samo da se ne dira napon ok je sada. Ali se ne bih slozio sa tobom mislim ipak je ovo be ako nista drugo namenjeni su za clock. Za sada radi na standardnoj voltazi sa 2.8 na 3.2 i to radi super.

Na kom naponu radi super?

Na kom naponu radi super?

Pa pazi on fabricki radi na 2.8. Ja sam ga podigao na 3.2 sa standardnom voltazom. To je ona valjda 1.3v. E sada prosao je testove u occt bez greski. Evo sada vec radi nekoliko dana i cak kada ga opteretim sto posto ne prelazi 50c. Sada nisam bas siguran koja je normalna temepratura ali dobro. Imam ja jedan vent pozadi 8" ali ne znam da li on sta utice na temperaturu u kucistu.

Vrh Dno