Šta je novo?

Treba mi nesto kao HyperTerminal

Marko37

Zapažen
Učlanjen(a)
01.01.1970
Poena
19
Do sada sam koristio Hyper Terminal, ali nisam zadovoljan sa njim.
Da li neko zna za neku bolju varijantu. Znaci program za direktnu modemsku vezu dva kompa koji bi trebao da:
-omoguci slanje i primanje fajlova SA RESUME opcijom
-omoguci kakvu-takvu komunikaciju medju korisnicima (chat)
-izgleda malo normalnije od HTa
-da normalno radi u nasim uslovima (naravno) :)
Ako znate za neki program javite mi, pa da ga potrazim na netu. Jos bolje ako imate i link.

Recimo ZOC koji je i comm program i telnet klijent.
Zaboravio sam sajt, ima ga sigurno na download.com

Mada ja još uvek koristim prastari Telemate 4.21 za dos i nemam nameru da ga menjam :)

Ne koristim nesto cesto programe ove vrste ali mi Swindjovsow Hyper Terminal uvek obavi posao kad zatreba.

:wave;

kao sto mi mudri lord rece kad sam pre neku godinu postavio ovo pitanje: netmeeting je resenje! :D podignes server, povezes se tcp/ip i zurka! mozes npr. da das ortaku da ti vizuelno brlja po kompu (njemu se salje slika tvog desktopa). tako smo se povezali, a ortak je slozio pesmicu u fruityloop-u na mom kompu i pustio mi je! ;) a mozete i da crtate itd... e sad neznam za resume fajlova, al' sto se komunikacije tice totalno je cool. uostalom mozes da dignes neki sitan http server pa da ortak skida getright-om il' tako necim. nema boljeg resume-a od tog. ;) tcp/ip rulz!!!

Chini mi se da PC Anywhere radi to sto tebi treba

Bahati [SiD] je napisao(la):
netmeeting je resenje! :D podignes server, povezes se tcp/ip i zurka
Pa meni bi ovo najvise i odgovaralo! Plus imam i kameru i mic, pa ce da bude veselo.
Ali kako se koristi NM kod dial-up veza komp-komp?

uf, neznam sad napamet, al moras da instaliras dial-up server to je sigurno. u 98SE: control panel>add/remove programs>windows setup>communications
onda ga dignes: explorer>dialup networking>connections>dial-up server>allow caller access
onda ortak napravi konekciju kao za provajdera, upise tvoj broj i okrene te. e sad, automatski vam se dodeljuje po ip broj koji ce uvek biti isti, ali neznam dal' ce netmeeting sam da ga provali, il' cete morati da ga procitate uz pomoc Winipcfg.exe u windows direktorijumu, pa da ga upisete. ja sad nemam netmeeting instaliran, al' predpostavljam da je user friendly sto se podesavanja tice. ako ti treba http server ima jedan vrlo mali i jedostavan (zove se simple server :D) na www.analogx.com
slobodno javi ako bude problema ;)

Telemate, Netterm i ZOc
jedan ce da valja sigurno

Nazad
Vrh Dno