Dabar
Čuven
- Učlanjen(a)
- 26.01.2001
- Poena
- 619
Oduvek sam koristio Zonealarm ali od skoro na XP ne mogu da otvaram stranice na netu, a navikao sam na njega. Mail Washer, ažuriranje antivirusne baze i slični programi rade bez problema, ali stranice ne otvara. Uradio sam pretragu na tu temu, probao sam sve predložene FW-ove, ali nisam previše vičan svim onim zahtevima koji progarmi postavljaju pred mene. Zato bih pitao zna li neko zašto se ZAP uskopistio (kako čitam to se dešava kod mnogih korisnika) u poslednje vreme. Ima li to neke veze sa mnoštvom zakrpa i dopuna koje su u poslednje vreme dodaju XP-u. Čini mi se dok sam koristio XP bez SP1 da nije bilo tog problema. A ako nikom ne pada na um neko obrazloženje za ovako ponašanje, voleo bih predlog za neki FW koji je dosta automatizovan, tj. nema puno podešavanja, a da pri tom ima kakvu takvu zaštitu. Trenutno sam prisiljen da koristim XP-ov FW, koji pretpostavljam nije neko rešenje. ZAP mi je prirastao za srce, ali ako moram nešt drugoo- što se mora mora se. Pored FW-a koristim KAV 4.5 koji svakodnevno osvežavam, pa sam sa te strane bezbedan (koliko je to moguće).