Šta je novo?

Treba mi jednostavan firewall

• Začetnik teme Začetnik teme Dabar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Dabar

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2001
Poena
619
Oduvek sam koristio Zonealarm ali od skoro na XP ne mogu da otvaram stranice na netu, a navikao sam na njega. Mail Washer, ažuriranje antivirusne baze i slični programi rade bez problema, ali stranice ne otvara. Uradio sam pretragu na tu temu, probao sam sve predložene FW-ove, ali nisam previše vičan svim onim zahtevima koji progarmi postavljaju pred mene. Zato bih pitao zna li neko zašto se ZAP uskopistio (kako čitam to se dešava kod mnogih korisnika) u poslednje vreme. Ima li to neke veze sa mnoštvom zakrpa i dopuna koje su u poslednje vreme dodaju XP-u. Čini mi se dok sam koristio XP bez SP1 da nije bilo tog problema. A ako nikom ne pada na um neko obrazloženje za ovako ponašanje, voleo bih predlog za neki FW koji je dosta automatizovan, tj. nema puno podešavanja, a da pri tom ima kakvu takvu zaštitu. Trenutno sam prisiljen da koristim XP-ov FW, koji pretpostavljam nije neko rešenje. ZAP mi je prirastao za srce, ali ako moram nešt drugoo- što se mora mora se. Pored FW-a koristim KAV 4.5 koji svakodnevno osvežavam, pa sam sa te strane bezbedan (koliko je to moguće).

septimus je napisao(la):
Outpost ----->"set it and forget it"
Isto vazi i za Kerio Personal Firewall, pa od mene preporuka za njega

Ma pre nego sto odustanes od ZA probaj sa deinsatalacijom, pa opet instalacijom. Meni je to resilo isti problem.

Hvala svima. Sa reinstalacijom zap-a sam pokušavao više puta, a i reinstalacijom XP-a, ali neće pa neće. ctp;

Ako je takva stvar onda preporuka za Kerio.
Pozdrav. cheers

AtGuard ili OutpostPRO

Instalirao sam Outpost Pro 2.0, ali ne znam gde je opcija "set it and forget it".

ZoNi je napisao(la):
🙂

a sta ce ti Pro? zasto mislis da ti nije dovoljna Free verzija Ouposta ili Keria?
Nekako mi je izazovno kad moram da ga kupim O🙂 Da li je free verzija jednostavnija za korišćenje a da je pri tom zadovoljavajuća po pitanjeu zaštite? Ako je tako uzimam je.

Atgard?

Da li neko zna da li stari ODLICNI atguard radi na Windows XP-u, kao i gde moze da se download-uje. Naravno, da lio se placa ili je besplatan. koliko se secam njegova poslednaj verzija je bila tu negde oko 3.21 ili 3.22. Posle ga je otkupio Norton.

Re: Atgard?

baneks je napisao(la):
Da li neko zna da li stari ODLICNI atguard radi na Windows XP-u, kao i gde moze da se download-uje. Naravno, da lio se placa ili je besplatan. koliko se secam njegova poslednaj verzija je bila tu negde oko 3.21 ili 3.22. Posle ga je otkupio Norton.

Taj dobri stari, i na mom sistemu uvek aktivni ATGUARD iamm ja sa sve...znas vec cim, i radi savrseno na XPu 🙂 Okacicu ga na FTP, a link cete naci na mom sajtu...dole 🙂

Roy Jones Jr. je napisao(la):
...

Isto vazi i za Kerio Personal Firewall, pa od mene preporuka za njega
Kerio je ok ako te bas ne interesuje sta on radi, ali ako hoces da pogledas logove ili da probs rucno da ga podesis onda je ocaj. Uzmi Outpost i resio si probleme.

baneks je napisao(la):

Jedino gde AtGuard nece da radi je WinME!

kUdtiHaEX je napisao(la):
...

Taj dobri stari, i na mom sistemu uvek aktivni ATGUARD iamm ja sa sve...znas vec cim, i radi savrseno na XPu 🙂 Okacicu ga na FTP, a link cete naci na mom sajtu...dole 🙂

A jel moze to malo jednostavnije. Na tvom sajtu to je jako tesko naci.

Dabar je napisao(la):
Instalirao sam Outpost Pro 2.0, ali ne znam gde je opcija "set it and forget it".

"Set it and forget it" znachi to shto znachi. Ne postoji bukvalno ta opcija nego je outpost u principu takav. Znachi instalirash, posle toga te za svaku aplikacuju koja "trazi izlazi" upita za "pravila ponashanja" u vezi nje i to je to... Ako zelish drugachija ponashanja, pronjushkaj ostale opcije...

ako volish da gledash logove ( a to ponekad moze biti veoma znachajno 🙂 ) onda je pro verzija "must"

Svakako da je odlichan i Kerio ali onaj ko zna za shta sluzi Outpost pro zna i da ga ceni...

Nazad
Vrh Dno