Šta je novo?

treba mi extra tih 120mm ventilator..

Učlanjen(a)
07.02.2002
Poena
785
u naslovu je sve receno..

dakle da bude vrlo tih na 12v pa kad ga prikljucim na aerogateI i malo oborim voltazu da se ne cuje uopste :banana:

kakav je ovaj coolermaster sto ga nude u imtelu za oko 8E..?

unapred hvala!

Poslednja izmena:
Imam 3 kom u kucistu (ultrasilent) i ne osete se.
A duvkaju, onako...

No, kad vec imas aerogate, sta mislis da ides na normalnu varijantu (CM 120mm)
, a preko aerogatea smanjis obrtaje kad "ne treba" mnogo vazduha?

srkiller je napisao(la):
Imam 3 kom u kucistu (ultrasilent) i ne osete se.
A duvkaju, onako...

No, kad vec imas aerogate, sta mislis da ides na normalnu varijantu (CM 120mm)
, a preko aerogatea smanjis obrtaje kad "ne treba" mnogo vazduha?

Da li ti ultrasilent imaju i zutu zicu za rpm monitoring...??

Pa treba mi samo jedan ventilator tako da cu da dam 8e za njega ali da ga stvarno ne cujem dok radi(a da ipak malo okrece vazduh).. On ce da ide u napajanje LC Power 6550 umesto onog koji dolazi fabricki koji je prilicno bucan...

"problem" sa Aerogate-om je sto mu je minimalna voltaza 7V pa ovaj kad prikljucim na 7V mi i dalje smeta..

sta da radim, ne mogu protiv sebe..

kupio bih i onaj CoolViva hladnjak za graficke pa bi ga montirao na Asus9550 samo nisam siguran da bi ga dovoljno hladio bez kulera koji bi mu skinuo..?

GlacialTech GT12252BDL-1

E ovo je ono sto ti treba. Fan je fanomenalan 😛 Vrti se na cca 950 obrtaja i daje CFM od 37. Uzeo sam ga sebi i ortaku koji ga je stavio na Chiefteca LBX i ne samo sto je ventilartor tih nego mu je usporio i fanove na napajanju pa mu je kuciste sada jos tise :banana: A da zaboravio sam da ti napisem bukazu, svega 19dB 🙂 Sto ce reci cuo sam ga tek kada sam ga prislonio uz uvo 😀 E jedini je problem naci ga. Ja sam ga jurio vise od mesec dana i na kraju sam nasao u Imikom group na 3086908. Cifra je bila malo manje od 500 kinti, a veruj mi da vredi svaku paru. Ubedljivo najtisa stvar. Na njihovom siteu imas sve detaljne specifikacije.

Registered_user je napisao(la):
E ovo je ono sto ti treba. Fan je fanomenalan 😛 Vrti se na cca 950 obrtaja i daje CFM od 37. Uzeo sam ga sebi i ortaku koji ga je stavio na Chiefteca LBX i ne samo sto je ventilartor tih nego mu je usporio i fanove na napajanju pa mu je kuciste sada jos tise :banana: A da zaboravio sam da ti napisem bukazu, svega 19dB 🙂 Sto ce reci cuo sam ga tek kada sam ga prislonio uz uvo 😀 E jedini je problem naci ga. Ja sam ga jurio vise od mesec dana i na kraju sam nasao u Imikom group na 3086908. Cifra je bila malo manje od 500 kinti, a veruj mi da vredi svaku paru. Ubedljivo najtisa stvar. Na njihovom siteu imas sve detaljne specifikacije.
Ja sam ga danas pazario za 500 dinara i sada sam ga stavio u kuciste. Temperatura procesora mi je spala za 3-5 stepeni, temperatura u kucistu je 30 stepeni, a on se vrti na 993 rpm (prakticno necujan). Moja preporuka BEST BUY!

Poslednja izmena:
...Uzeo sam ga sebi i ortaku koji ga je stavio na Chiefteca LBX i ne samo sto je ventilartor tih nego mu je usporio i fanove na napajanju pa mu je kuciste sada jos tise...
Ej kako misliš da mu je ova dvanaestica usporila ostale fanove?

12cm fanovi su najbolje rešenje (buka-efikasnost) u kućištu za guranje vazduha!

kakav mu je prikljucak: tropinski ili molex???

Poslednja izmena:
Ima tropinski, a iz njega ide i molex sa crvenom i crnom zicom.

Ja sam kod mene u kuciste stavio Chieftec ventilatore, 2 x 80mm i jedan 120mm, i zakacio ih preko Aerogate I. Inace su tihi ventilatori, ali ih ja i pored toga drzim na minimumu koliko dozvoljava Aerogate.

Temperature u kucistu su nize za 5-6 stepeni, procesor za 4-5 stepena. Kuciste je Chieftec Dragon inache...

Stvorenje je napisao(la):
Ej kako misliš da mu je ova dvanaestica usporila ostale fanove?

12cm fanovi su najbolje rešenje (buka-efikasnost) u kućištu za guranje vazduha!

Pa posto je pala temperatura svega ostalog, smanjio mu se broj obrtaja na fanovima na napajanju (ima ih dva komada) pa samim tim i buka. Inace na masini ima athlona 1700 i nije verovao da mu je temperatura procesora pala za 5-6 stepeni

Jos jedna preporuka: Titan 120mm kuler... ~550 do ~700 din, kako gde.

Nazad
Vrh Dno