Šta je novo?

Treba mi dobar DVD/CD citac

misterno

Čuven
Učlanjen(a)
01.04.2003
Poena
619
imam nesrecni NEC 3520a koji je los citac, pa sta da uzmem pored.
Vidim oglasi su puni ASUS-a DVD-E616, a
i nije neki izbor pa jel on ok? Koliko je to daleko od legendarnih TEAC citaca?

ili da jurim ja Lite-on-a, oni su uvek bili dobri pa valjda i sad?

Ma jok, uzmi Asus. Bez šale, odličan je čitač. Da li je meni zapao dobar primerak, ne znam, ali da kucnem u drvo, nemam na šta da se požalim...

DVD-E616Px

Koristio sam DVD-E616P2 nekih dva meseca i presao na drugu opremu (DVD/CD-R i DVD/CD-RW) zbog podrske za DVD-RAM standard. Nije se "zaglupljivao" u razlicitim IDE/ATAPI konfiguracijama.

Da, citac radi odlicno, aktualni firmware mu je, cini mi se 1.08, imas i RPC1 verziju za 1.05. Sve u svemu, topla preporuka.

Uzgred, izasao je i DVD-E616P3, ali za obe verzije, najbolja preporuka je to sto ljudi kojima sam prodao kompjutere su zadovoljni, kazu da cita sve CD/DVD (ne i DVD-RAM), u razlicitim stanjima.

Takodje, dosta kudjeni Pioneer 109D je kod mene radio na ivici perfekcije, citao je DVD-RAM, nije rezao doduse, nijedan disk koji je otisao na vecna lovista, a nerazao je blizu 200 DVD i 100 CD. Kao citac me takodje nije razocarao, ali sam ga koristio prevashodno kao DVD-RW.

Хе, како је то чудна фирма, тај LiteON, сећам се ( пре једно пола године ) постова на тему како у најширем луку заобилазити њихове уређаје који су отказивали после 20 нарезаних дискова итд. :wall:

Poslednja izmena:
mmilovan je napisao(la):
Хе, како је то чудна фирма, тај LiteON, сећам се ( пре једно пола године ) постова на тему како у најширем луку заобилазити њихове уређаје који су отказивали после 20 нарезаних дискова итд. :wall:

Gde se ti to sećaš? To si video ovde na forumu? Mora da je PitBull postovao tako našto. Bilo je tu još par LG-ovaca :d ali on je bio najjači!
P.S. Da si "dublje" (bolje) oda prva 2-3 posta u LG topicima čitao ovde na forumu diskonektovao bi se sa zaključkom da je LO E-X-T-R-A i to "World Wide"... ;)

Bilo koji Toshiba DVD-Rom ima da uradi posao,sad pitanje gde to naci ???

verovatno nigde.

alternativa bi tosibi mogao biti samsung posto su kupili toshibino nesto za izradu optickih uredjaja.

(a i utisci svih koji su uzeli samsung su total pozitivni)

Samo nemoj da uzmes Plextor DVD citac! Iz licnog iskustva pricam.

SuperStarr je napisao(la):
Gde se ti to sećaš? To si video ovde na forumu? Mora da je PitBull postovao tako našto. Bilo je tu još par LG-ovaca :d ali on je bio najjači!
P.S. Da si "dublje" (bolje) oda prva 2-3 posta u LG topicima čitao ovde na forumu diskonektovao bi se sa zaključkom da je LO E-X-T-R-A i to "World Wide"... ;)

:-devil-:
Хе, имам да ископам из архиве...

U da Plextor je takav krs ,i ja sam se zaleteo da kupim ,pomislio nema nista bolje na trzistu...jer plextor je plextor ,al posle mesec dana je vec bio u drugoj masini ... xe xe

Po meni, Lite-On je krš. Crkao mi je njihov rezač vrlo brzo, a znam i još neke koji su imali probleme sa njima. Mada, puno zavisi od primerka, od serije...

Za samo 10-15 evra vise,mozes da uzmes DVD rezac!Strasno im je pala cena!!!
Svi opticki uredjaji sada su OK!
Po mom mislenju nikada ne treba davati mnogo para za optiku,tastaturu i misa.
Bolje sacuvaj koji evro vise za bolju plocu,procesor,graficku ili npr. zvucnike!
Kad sam vec kod zvucnika,videla sam Pionirov 5.1 sistem u drvetu, za 75 evra.
Nisam uspela da se raspitam od koliko su W!

delimicno gresis. hajde za optiku i da razumem. ali za tastaturu i misha uvek treba dati malo vise jer dobar komplet moze znacajno da smanji umor prilikom duzeg kucanja i uopste rada za racunarom. doduse, mozda ti i ne kucas toliko. ;)

a zasto bi uzeo dvd rezac ako vec ima jedan? ne verujem da ce imati ikada potrebu da reze dva diska odjednom. i ovde ima razloga da se ustedi par evra za koje mozes da kupis bolje zvucnike recimo. :D

sto se tice pionira 5.1 za 75€ ko zna kako se to cuje i da li je uopste pionir. ako i jeste onda ti verovatno treba i pojacalo za to sto je dodatni trosak. eh... nije ni pionir ono sto je nekada bio. :D

Poslednja izmena:
Raspitacu se oko ovog Pionira!!!
Gamer-ima ne preporucujem skupe tastature i miseve( sem kod puc-puc igara ),jer znam koliko ja volim da ih sljepnem kada se iznerviram!ROOOAAAARRRRRRRRR!!!

citajuci ove predloge ispade da su svi odlicni a svi ostali krsh :wall:

Svasta ovde covek moze da procita ;)

@SuperStar: covek je bre u pravu, mnogo ljudi se u vreme kada su se pojavili 40x++ CD rezaci zalilo da im je neki LiteOn crkao veoma brzo. Bilo je i takvih prituzbi ovde, potrazi. Ne kazem da je LiteOn los, samo eto tada im se malo zalomilo :)

I ja dajem glas za LiteOn, ako nista onda bar guta i cita sve zivo.

kUdtiHaEX je napisao(la):
...I ja dajem glas za LiteOn, ako nista onda bar guta i cita sve zivo.

I, šta kažeš, na kraju sam ipak u pravu? :d

Takav ne postoji , ionako će da rikne za godinu-dve. Tako da bilo šta kupiš siguran si dok garancija traje , a možda i ne.....

Ovde svako tera svoju pricu. Bas se pitam da li je kreator ove teme uspeo da se odluci koji citac uzima...... ako jeste nek se oglasi, kaze koji je uzeo, lepo se svima zahvali na ''pomoci'' i neka se onda ovaj thread zatvori. Ovo ne vodi nikuda....

DJCJ je napisao(la):
Bilo koji Toshiba DVD-Rom ima da uradi posao,sad pitanje gde to naci ???

Ne bih da ispadne reklama,ali u ulici Kralja Petra,neshto pre Knez Mihailove,ispod restorana "Snezana"postoji nova radnja sa hardwareom,i u njoj DVD-rezachi,CD rezachi,i ne znam da li josh uvek imaju chitache,naravno Toshiba.Koga zanima neka se prosheta,neke cene su vishe nego ok... ;)

Ajd evo da se javim, uzeo sam odma po preporuci ASUSA-navodno je to neki pionir unutra. Lite-on-a nisam uzeo jer mi se zurilo i nisam mogao da ga nadjem.
Sta se dalje desavalo sa thread-om nisam pratio.
ASUS sasvim ok cita, ali imao sam pre par godina Aopen (cuveni Lite-on 166) DVD citac za koji imam utisak da je bio malo bolji, no takav danas nema vise da se kupi.

Btw, DVD rezac sam imao ali nesrecni NEC 3500A, pa mi je trebao dobar citac da iskopiram neke stare diskove.
Sad nemam nista, uskoro kupujem DVD-rezac, bice LITE-ON 1693S (u US dodje samo 37$), kako cita nemam pojma, Lite-on je ipak ime.

Hvala svima na pomoci

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno