Šta je novo?

Treba mi detaljni ZoneAlarm 5 tutorial!

• Začetnik teme Začetnik teme sivan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

sivan

Slavan
Učlanjen(a)
28.05.2004
Poena
304
Nalazio sam nesto i sklapao sa mnogih foruma ali bih zeleo da mi neko da detaljni tutorial.
:wave:

Tutorial o cemu?

O podešavanju, u suštini meni je potrebniji za Outpost od koga sam odustao zato što neznam da ga podesim (ebi ga) i ZA mi se pokazao bolje na ovom testu
P.S. Ja sam ivan_s :-devil-:

U njihovom guideu se svodi na to da za Operu podesim da je browser itd i tišta više :S:

Evo kako sam podesio Outpost:
Skinuo sam sve pluginove i stavio novu konfiguraciju i podesio polise za sve ostale treba sam odrediti dozvolu izlaska a ne da to sam uradi Outpost pri instalaciji.

Zoni bre oduvek si bio extrem! 😛
Salim se probao sam i Kerio ali mi se vise svidja Outpost zato sto sa nekoliko klika moze da se podesi da bude 2 puta bolji od keria! :banana:

Pa dva Outposta su dva puta bolja od jednog Keria ;-)

Kad sam već ovde da priupitam: da li je neko imao posla sa Sygate Personal Firewall (Pro)? U nekim časopisima ga stavljaju među bolje, a ovde se uglavnom vrte 2-3 uobičajena.

Dabar je napisao(la):
Kad sam već ovde da priupitam: da li je neko imao posla sa Sygate Personal Firewall (Pro)? U nekim časopisima ga stavljaju među bolje, a ovde se uglavnom vrte 2-3 uobičajena.
Probao sam Sygate Personal Firewall 5.1 Pro i nije me bas odusevio (najvise zbog resursa i povremenih zaglupljivanja iz cistog mira), mada moram priznati da nije los.

Crni je napisao(la):
Probao sam Sygate Personal Firewall 5.1 Pro i nije me bas odusevio (najvise zbog resursa i povremenih zaglupljivanja iz cistog mira), mada moram priznati da nije los.
Probaj 5.5, onu koju si ti objavio 😀 .Ja koristim već duže vreme i nema nikakvog zaglupljivanja. Čini mi se da odlično radi.
Bilo bi dobro kada bi neko mogao da na forumu istakne ono najosnovnije, ako je tako uopšte moguće raditi, što pored pojedinih aplikacija treba zabraniti, neki posebni portovi koji su najugroženiji...

Moram da korigujem moje mišljenje: Crni u pravu si. Verzija Pro mi je napravila haos, dok Free verzija radi, kako mi se čini, sasvim lepo. U nekom časopisu, mislim, našao sam jednom prilikom savet u vezi bitnih portova koje treba blokirati. Sasvim jednostavan savet koji je sigurno bolji nago difoltna postavka programa. Sve sam preturio i ne znam u kojem časopisu sam to našao. Bilo bi lepo da neko od iskusnijih po tom pitanju, postavi par saveta u vezi bolje zaštite.

Bilo je vec reci da se ne treba preterano uzdati u grc.com sto se provere bezbednosti tice
Ok, ali ipak moze da posluzi pri nekoj "gruboj" proveri FWa, znaci pokativao mi jeke razlike u razlicitim situacijama.

Nazad
Vrh Dno