Šta je novo?

Treba mi .com domen

Black Arrow

Slavan
Učlanjen(a)
19.12.2006
Poena
319
Znaci, uskoro cu dobiti hosting za svoj mali portfolio, pa bi mi trebao odgovarajuci domen za to.

Pitanje je kako se do .com domena moze doci, koliko to kosta, kako se placa i ostalo...

Oko 10€ godišnje, imaš beskonačno mnogo firmi gde to možeš da obaviš online, a tu uslugu može da ti pruži i firma koja ti pruža hosting.

www.godaddy.com

Kupili pre neki mesec .com domen pre metar dana na 2 godine za 800 din. Placano electron karticom

A što, šta fali Godaddy-ju ?
Imao si neko loše iskustvo, skupi?

Ja sam pokusao sa nasom Visa Classic i Virtuon i Kanadskom Visom i nisam uspeo.Mada ni ja ne vidim razliku...

Ja sam samo preko GoDaddy registrovao domene, i sve je bilo OK.

Poslednja izmena:
Svako ima svoj omiljeni registar, cene su slicne. Meni GoDaddy lici kao zezce uskrsnje jaje. A tek dok dodjes do chek out-a nacitas se rekalama i ponuda koliko ti dusa hoce.

Da li hocete da kupite i ove domene? Da li zelite da kupite hosting? Da li zelite zelju? Da li zelite da obezbedite sebi ovu prakticnu magicnu krpu da birisete znoj sa lica od nerviranja dok cekate dok vas preusmerimo?

Bas tako.

Meni je bitno da je registar u USA i da je sto blizi root-u zbog brzeg DNS updatea.

Moja kombinacija je www.netfirms.com ($5.95 za prvu godinu) za domene i www.dreamhost.com za hosting.

Još nešto. Davno su me naučili da se domen i hosting razdvajaju.

A šta valja od firmi za co.rs (od ranije, ove nove)?

Takodje sam kupio jedno 6-7 domena i ovi su odlicni...domen je dostupan nakon ~20 sati, laka transakcija, milina....

Svaka preporuka

:wave:

Ja sam kupio domen kod GoDaddy, nisam imao problema, domen je bio dostupan (hosting kod servage.net) u roku od 2-3 sata i to samo zbog promene DNS servera na servage-ove.Inače do sada nikada nisam imao problema kod plaćanja MasterCard-om Bance Intesa.Meni se čini da neke banke ne poštuju baš sva pravila pa im kartice ne rade svuda.

A šta valja od firmi za co.rs (od ranije, ove nove)?

Manje-više svi drže iste cene (.co.rs oko 1k din). Primera radi, Torbicin CRi, zvanični registrant .rs TLDa (uz Telekom), ima istu cenu kao Adriahost, jedan od reselera.

edit:
Loopia ima neku akciju, .co.rs za 650din+ porez na usluge (whatever to bilo).

Poslednja izmena:
Hvala na predlozima... Posto nemam potrebnu karticu, najverovatnije je da cu kod Loopie kupiti .com domen i to je to.

Ono sto mene zanima je, da li cu kada kupim .com domen, moci da napravim e-mail adrese tima [email protected] ili [email protected] i te fore.

Naravno, to bi samo redirektovalo e-mailove na moju standardnu e-mail adresu, ali je ovako bolje.

Proveri i kod svog provajdera da li nudi neke povoljnosti. Ja koristim usluge SBB-a, a oni za flat business pakete nude besplatnu registraciju .com domena, hostovanje... Moguće je da i drugi ISP u Srbiji imaju nešto tako u ponudi. Vredi se raspitati

Mislim da Telekom (posto imam ADSL) tako nesto ne daje. Opet, provericu.

Ne moraš da kupuješ hosting za mail, jer Google nudi Apps uslugu koja podrazumeva 10 i više mail adresa tipa username@tvojdomen sa 6+ Gb prostora kao i 100Mb prostora za web strane.

Nazad
Vrh Dno