Šta je novo?

Treba mi Attribute Changer...

Crni

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2000
Poena
799
Znaci, treba mi program koji moze da menja atribute, vreme i datum fajlovima i direktorijumima, ali da to moze da radi rekurzivno sa svim poddirektorijumima i fajlovima u njima.
Ima ta opcija u Total Commander-u, ali meni treba mogucnost da mogu posebno da se podese vrednosti za Created, Modified i Accessed.
Nasao sam neke, ali je problem sto rade samo sa fajlovima i mora da se selektuje fajl po fajl (WinCmd to radi mnogo jednostavnije i brze, ali nema sve sto mi treba).
Ako neko ima neki predlog ili zna link gde bi mogla da se nadje takva alatka bio bih mu zahvalan...
:wave;

Znas li da programiras? Imam dosta API funkcija (Pascal kod) koje sluze upravo tome. Ja ti mogu napisati taj program (nista spektakularno, ali ce raditi to sto trazis), ali bi morao da sacekas koji dan da mi prodje frka sa ispitima (tako nesto se pise za dva - tri sata). To sve mozes uraditi iz Total Commandera ili nekog naprednijeg two pane file menadzera ako ti se zuri...

br@in je napisao(la):
Znas li da programiras? Imam dosta API funkcija (Pascal kod) koje sluze upravo tome. Ja ti mogu napisati taj program (nista spektakularno, ali ce raditi to sto trazis), ali bi morao da sacekas koji dan da mi prodje frka sa ispitima (tako nesto se pise za dva - tri sata). To sve mozes uraditi iz Total Commandera ili nekog naprednijeg two pane file menadzera ako ti se zuri...
Ocigledno nisi pazljivo citao :)
Ono sto meni treba WC ne moze, a to je da mogu da promenim sva 3 vremena i datuma !
OK, za fajlove nije problem, da se srediti, ali su problem direktorijumi. WC to moze samo delimicno, tj. polovicno: u Exploreru prijavljuje promenjeni datum, ali u njegovom properties-u i dalje pise stari :(

Postoji file manager koji radi to, a na koji sam naleteo svojevremeno kada mi je trebalo da tako nesto uradim. Zove se FileProbe, skroz je inferioran u odnosu na Total Commander, bagovit, puca, ali radi to sto ti treba :)

800 KB

Crni je napisao(la):
Znaci, treba mi program koji moze da menja atribute, vreme i datum fajlovima i direktorijumima, ali da to moze da radi rekurzivno sa svim poddirektorijumima i fajlovima u njima.
Ima ta opcija u Total Commander-u, ali meni treba mogucnost da mogu posebno da se podese vrednosti za Created, Modified i Accessed.
Nasao sam neke, ali je problem sto rade samo sa fajlovima i mora da se selektuje fajl po fajl (WinCmd to radi mnogo jednostavnije i brze, ali nema sve sto mi treba).
Ako neko ima neki predlog ili zna link gde bi mogla da se nadje takva alatka bio bih mu zahvalan...

Proveri postu!

Attribute Magic Pro v2.0
==================================

Utility allows users to view and change file dates and attributes.
You can set or reset file attributes, change Accessed, Modified
and Created dates for the one file or several files in the folder.
Includes custom file filters.
Features list:
* changes dates in MS Office files;
* changes 'Digital Camera information' in image files;
* changes file and folder attributes;
* changes file and folder date and time (Created, Modified Accessed);
* processes one file, folder or a group of files, folders, subfolders;
* recursive file operations;
* custom file filters;
* pop-up calendar;
* easy to use, user-friendly interface;
* preview window;
* error reporting.

Dandy je napisao(la):
Postoji file manager koji radi to, a na koji sam naleteo svojevremeno kada mi je trebalo da tako nesto uradim. Zove se FileProbe, skroz je inferioran u odnosu na Total Commander, bagovit, puca, ali radi to sto ti treba :)
Nasao sam doticni (~8MB) na http://z-soft.com, ali nisam uspeo da ga skinem :(

Re: 800 KB

DS9 je napisao(la):
Proveri postu!
...
* changes file and folder attributes;
* changes file and folder date and time (Created, Modified Accessed);
Hvala za program, ali nikako ne mogu da ga nateram da menja atribute, datum i vreme direktorijumima, mada pise da to moze. Registrovao sam ga, ali mi je i dalje maskirana mogucnost za direktorijume :(
Ne znam u cemu je fazon, ali moguce je da "ono" sto mi nisi poslao, a ja sam nasao na drugom mestu nije odradilo dobro posao, pa da tu nesto brlja ctp;
Probacu da nadjem neki drugi za ono :)

pa ako si program skinuo sa legalnog sajta za njega nema onoga bnego trazi stariju verziju (isti brojevi i oznake samo nisu upisane zastite za ono)

pogledaj pm

Meni radi i neregistrovan (nemam "ono"), i koliko vidim radi slicno kao winzip (daje upozorenje, ali je sasvim funkcionalan). Trebao mi je samo kad sam menjao neke atribute office-ovih fajlova, pa se nisam mnogo zezao sa njim.
Ali mi se cini da je sledece u pitanju. Ako hoces da promenis i atribut nekog foldera koji je npr. pod c:\, onda ne treba kroz Browse da ides u taj folder, vec da brows-ujes ceo c:, pa kad ti se u polju Name izlistaju svi folderi i fajlovi koje imas u tom (korenom) dir-u, onda selektujes ono sto zelis i desnim klickom dobijas opcije za menjanje.

Nadam se da ces time resiti stvar.

BTW, ukoliko ti prijavi da ne moze da promeni atribut nekog foldera, moguce je da treba da pozatvaras windows explorer, jer izgleda da (winXP) ne dozvoljava tu operaciju ako je neki explorer otvoren.

ZAP je napisao(la):
pa ako si program skinuo sa legalnog sajta za njega nema onoga bnego trazi stariju verziju (isti brojevi i oznake samo nisu upisane zastite za ono)
pogledaj pm
Ma skinuo sam sa legalnog sajta, ali sam pomislio da mozda ono nije odradilo posao kako treba. Hvala za fajl, mada mi je DS9 prethodno poslao isto to :)

DS9 je napisao(la):
Ali mi se cini da je sledece u pitanju. Ako hoces da promenis i atribut nekog foldera koji je npr. pod c:\, onda ne treba kroz Browse da ides u taj folder, vec da brows-ujes ceo c:, pa kad ti se u polju Name izlistaju svi folderi i fajlovi koje imas u tom (korenom) dir-u, onda selektujes ono sto zelis i desnim klickom dobijas opcije za menjanje.
10x again :)
U tom grmu je lezao zeka, a ja pomislio da ga nisam dobro "podesio" s onim :beat:
U medjuvremenu sam naleteo na jedan interesantna program koji to radi dosta elegantnije, a uz to je i besplatan. U pitanju je Attribute Changer (ha, kao u naslovu), a skinuo sam ga odavde (<1MB):
http://www.petges.com/

U svakom slucaju, jos jednom hvala svima cheers

Nazad
Vrh Dno