Šta je novo?

Trazio NCP dobio Elixir (256MB DDR 333Mhz)

djura007

Čuven
Učlanjen(a)
28.04.2003
Poena
604
Trazio sam NCP, ali sam posle video da su mi ugradili Elixir (isto DDR 256 MB 333MHz). Na Benchmarku sam o tim mem. citao da je kvalitet po principu 'kako ti se zalomi'. Da li imam neki poseban razlog za brigu ili ne?

Nemas razloga za brigu...

Moja iskustva su dobra. Ja imam 2*128 PC2100 (DDR266 odnosno 133MHz), ali sasvim OK rade na 160 MHz u dual channel modu (gornja granica stabilnog rada). Medjutim, bilo bi dobro da neko postuje ko ima vise iskustva sa ovom memorijom.

Ista prica ko sa NCPom - kako ti se zalomi. Neki NCP moduli mogu da rade i na visim ucestanostima bez problema dok neki ne mogu....
Elixir je OK, nemas razloga za brigu.

djura007 je napisao(la):
Trazio sam NCP, ali sam posle video da su mi ugradili Elixir (isto DDR 256 MB 333MHz).
Elixir je OEM brand firme Nanya. Ne bi trebalo da su loši, a što se cene tiče ne znam da li si na gubitku jer trenutno nema NCP modula na stocku, čak ni u njihovoj fabrici...

Elixir jeste nanya, ali se mnogo cesce zalomi dobar primerak NCP-a nego Nanye... MNOGO CESCE. Jedina memorija koja je radila bolja (koju sam ja posedovao) od NCP-a je bila KingMax PC100 cip od 256 MB SDRAM-a, pre par godina. Kingston Value ram je krsina, a NCP moze biti, al ne mora da znaci. Elixir takodje. Imam 2 NCP-a 333 koji rade "opusteno" na 210MHz...

Nazad
Vrh Dno