Šta je novo?

Trazim stare igre

ljubak

Čuven
Učlanjen(a)
09.03.2004
Poena
619
Ima li neko, neke od sledecih igara

1. The Dig od LucasArts-a
2. X_Wing vs TIE Fighter takodje od LucasArts-a
3. Blade Runner ne znam ko je izdao ovo.

Ako ima neka se javi na mail: [email protected]

odes na

http://www.the-underdogs.org/

sa leve strane postavis upit po igri koju zelis i dobices informacije o toj igri kao i najbitniju da li proizvodjaci jos uvek polazu pravo na distribuciju iste ili ne da ne bi dobio ban na ovom forumu :))

konkretno DIG se jos uvek prodaje ;(
inace ja sam ovu igru igrao davne 95 kad je izasla i u to vreme je bila stvarno vrhunac. Ne znam da li igrao i igru Full Throttle takodje LucasArt-ovu koja se pojavila odmah posle DIG-a. Takodje odlicna igra, totalno novi pristup u ono vreme.

Hvala na informaciji ;)

The DIG - jedna od najboljih Lucas Arts-ovih (i uopshte) avantura.
Sto se ne moze reci za Full Throttle, koja je bila prva avantura sa nekom vecom rezolucijom (chini mi se 640x480), ali je bila laka, i kratka, tako da se prelazila za dan-dva... Opet, Full Throttle je po prvi put imao i neke arkadne elemente, voznja motora i sl...

Bez obzira sto je bila kratka, Full Throtle je jako zabavna avantura sa fantasticnom pricom i odlicnim likovima. LucasArts je najavljivao FT2, ali su odustali... Sta ces, mnogo vise para im donose Star Wars igre...
Inace, sve ove igre se jos prodaju, tako da ih nema u freeware opciji

FT je bio 1/4 VGA i dalje.

De bre VGA igrica u to vreme, pogotovo ne u vidu animacije. Samo oni koji su tada imali racuanare imaju predstavu sta i kako je bilo tada. 486tice, aloo :)

A jel ima mozda neko avanturu Voodoo Kid? Znam da je laka i kratka, ali je tako slatka.

Skokni na http://www.scummvm.org/

ScummVM is a 'virtual machine' for several classic graphical point-and-click adventure games. It is designed to run: Adventure Soft's Simon the Sorcerer 1 and 2; Revolution's Beneath A Steel Sky, Broken Sword 1 and Broken Sword 2; Flight of the Amazon Queen; and games based on LucasArts' SCUMM (Script Creation Utility for Maniac Mansion) system. SCUMM is used for many games, including Monkey Island, Day of the Tentacle, Sam and Max and more. Compatibility with supported games is continually improving, so check back often.

Rade sve matore igre od Lucasa i to jako dobro...

Imam ja The Dig!, i to neku verziju koja je preradjena tako da radi bez problema pod novijim windows-ima, inace izgleda identicno kao original.
Mislim da imam negde i X-Wing vs Tie FIghter, ali morao bih da preturim po starim diskovima.

Sasa je napisao(la):
FT je bio 1/4 VGA i dalje.

De bre VGA igrica u to vreme, pogotovo ne u vidu animacije. Samo oni koji su tada imali racuanare imaju predstavu sta i kako je bilo tada. 486tice, aloo :)

Bilo je u to vreme dosta VGA igara. The Dig je imao nizu rezoluciju,ali su iz nje izvukli maksimum.

blade runner...ja imam neku verziju...tj. igru...koja izgleda k'o da je sa game boy-a...znaci keen fazon...ne znam jel to trazis...?...

Air Jordan je napisao(la):
Bilo je u to vreme dosta VGA igara. The Dig je imao nizu rezoluciju,ali su iz nje izvukli maksimum.

Da, monopol, pasijans i slicne. Ne racunam te jednoekranske ;)

urban je napisao(la):
blade runner...ja imam neku verziju...tj. igru...koja izgleda k'o da je sa game boy-a...znaci keen fazon...ne znam jel to trazis...?...
Sigurno nije mislio na to. Pokusavam da se prisetim ko je izdao igru, mislim da je Westwood. Secam se da je isla na par CD-ova, imala je dosta dobre FMV-ove za to vreme.

Sasa je napisao(la):
Hm... Warcraft 2 je bio u 640x480 :)
Ne secam se kada se tacno pojavio, ali znam da sam ga igrao na 486-ici.

Sasa je napisao(la):

Evo na brzinu samo- Magic Carpet,Sam and Max Hit the Road,Witchaven,...cak je vecina igara posle 94. bila u 640x480.

Air Jordan je napisao(la):
Evo na brzinu samo- Magic Carpet,Sam and Max Hit the Road,Witchaven,...cak je vecina igara posle 94. bila u 640x480.
Eh, ja sam Magic Carpet igrao u 320x200, nisam imao dovoljno brzu makinu :), a Sam and Max je u 320x200 sigurno. Prva LucasArts-ova avantura u VGA rezoluciji je bila The Curse Monkey Island.

Dandy je napisao(la):
Hm... Warcraft 2 je bio u 640x480 :)
Ne secam se kada se tacno pojavio, ali znam da sam ga igrao na 486-ici.

Warcraft 2 super igrica :,,: ! Jeste u 640x480.
Da li neko od vas igrao Heroes III ?

ica je napisao(la):
Skokni na http://www.scummvm.org/

ScummVM is a 'virtual machine' for several classic graphical point-and-click adventure games. It is designed to run: Adventure Soft's Simon the Sorcerer 1 and 2; Revolution's Beneath A Steel Sky, Broken Sword 1 and Broken Sword 2; Flight of the Amazon Queen; and games based on LucasArts' SCUMM (Script Creation Utility for Maniac Mansion) system. SCUMM is used for many games, including Monkey Island, Day of the Tentacle, Sam and Max and more. Compatibility with supported games is continually improving, so check back often.

Rade sve matore igre od Lucasa i to jako dobro...
Treba dodati Indiana Jones serial - radi perfektno sa ovim emulatorom. Za Broken sword 1 i 2 ne treba emulator jer rade savrseno pod XP-om. BS 1 mi je upravo instaliran.

Poslednja izmena:
geokal je napisao(la):
Da li neko od vas igrao Heroes III ?
Jok, ti si :d
Salu na stranu, ko nije igrao Heroje [manje ili jednako] 3, taj nije igrao potezne strategije...

Dandy je napisao(la):
Sigurno nije mislio na to. Pokusavam da se prisetim ko je izdao igru, mislim da je Westwood. Secam se da je isla na par CD-ova, imala je dosta dobre FMV-ove za to vreme.
Jeste Westwood, ide na 5 CDova. I ja bi se vrlo rado docepao ovog dragulja

Prilozi

• Blade Runner Wallpaper.jpg
    Blade Runner Wallpaper.jpg
    371.5 KB · Pregleda: 57
  • Blade Runner Wallpaper2.jpg
    Blade Runner Wallpaper2.jpg
    94.8 KB · Pregleda: 43
  • Blade Runner Wallpaper3.jpg
    Blade Runner Wallpaper3.jpg
    103.8 KB · Pregleda: 57
Markosmi je napisao(la):
Jeste Westwood, ide na 5 CDova. I ja bi se vrlo rado docepao ovog dragulja

Jeste, jeste, bas ta igra je u pitanju :p

Koliko se secam bila je proglasena za najbolju igru radjemu po filmu, ali nemam pojma ko je proglaso! Sve u svemu ne deluje uopste lose! Koliko sam skontao Blade Runner je avantura?!?! DIVOTA!

Nazad
Vrh Dno