Šta je novo?

trazim program za slanje maila

_/Neo\_

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2002
Poena
720
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i7 8900k
Matična ploča
MSI Z370 SLI+
RAM
2x8GB DDR4 3200MHz gSkill TridentZ
GPU
Sapphire RX580
Storage
Samsung 970EVO (500gb) + WD750 2tb
Zvuk
Sound Blaster Audigy FX
PSU
Corsair RM650i
Kućište
Cooler Master 690 1st gen
Monitor
Dell U2422H + HL P24 G5
Miš & tastatura
Logiteck Wave (K350) + MX Master 2s
Laptop
Dell Inspiron 15
Mobilni telefon
Nokia 7.2 + Motorola Edge 40 Pro
Pristup internetu
  1. ADSL
Naime posto sam na wirelessu i trenutno nemam mail nalog, a mrzim NeoBee-ov webmail seto sam se da sam davnih danadok sam bio na PTT-u koristio jedan programcic koji je nekako slao mailove sa moje neobee adrese. E sad problem je sto se nesecam kako se program zvao a u periodu od tad do sad, crko mi je taj HDD na kom je bio taj program. Ako neko zna za neki slican neka javi, ili neka ostavi link.

OUTLOOK EXPRESS! Da li si na to mislio????
dolazi sa svakim instaliranim windows OS-om
takodje postoje još desetine drugih programa komercijanih, freeware ili open source
Linux i Mac OS takodje u sebi imaji implementirane preograme za slanje maila..
K mail i sl.
Malo mi je čuno ovo tvoje pitanje ipak...
Ako si znao da postuješ preko 800 postova na ovom forumu prepostavljam da bi trebalo da znaš bar za jedan program za pisanje mailova... ili te nisam dobro razumeo....

Poslednja izmena:
E ovo je dobro, jedva čekam odgovor :D
Prijatelju ne zaleći se.

Kao štp svoi znamo, da bi se poslao mail sa PTT. NeoBee, i ostalih provajdera, moramo biti nakačeni na njihovu konekciju. Ja imam otvoren nalog koji sam koristio dok sam bio na dial-up-u. Sada sam prešao na wirelles i naravno nisam na konekici provajdera sa na kom moje mail nalog (u mom slučaju NeoBee). Znam da postoji program koji nekako pronalazi način da pošalje mail sa bilo koje konekcije. Naravno da koristim Outlook Expres, ali izgleda da ti nisi shvatio sušinu ovog pitanja. Svako ko iole koristi internet zna sve ovo što sam ja gore naveo, a to je da se samo sa konekcije ka određenom provajderu, može poslati mail sa e-mail naloga na tom provajderu. Aj sad neka neko odgovori da li je koristio ovaj program i kako se on zove. Ja sam ga koristio pre jedno 3 godine, ali nikako da se setim njegovog imena, znam da je bilo nešto SMR i još nešto, ali ovako nešto ne nalazim na googlu, pa sam zato ovde postavio ovaj thread.

Sale nadam se da si zadovoljan mojim odgovorom :D

Poslednja izmena:
To nije pravilo koje vazi za sve provajdere. Jednostavno to je samo politika pojednih provajdera po pitanju zaštite korisničkih naloga, sigurnosti i privatnosti a pre svega da bi te upecali na njihov nalog i onemogućili da prđeš kod drugog, eventualno boljeg , provajeda, i uskratiš im nove uplate.Sezam npr. ili Isp.B92 i još neki provderi ti DOZVOLJAVAJU da primaš mail preko njihovog POP3 servera i da šalješ mail preko njihovog STMP servera bez obzira preko čije konekcije se kačiš na internet. E sad, delimično rešenje tvog problema koje ti mogu predložiti jeste da u slučaju da tvoj wireless provajder dozvoljava da u nalogu sa kojeg šalješ mail upišeš [email protected] a da mail šalješ preko SMPT servera wireless provadera to bi ti (virtualno) značilo da si poslao mail sa svog naloga na neobee-u. Ako ti opet nisam rekao nešto što već znaš :D

Ma znam i to. ali problem je sto je moj provajder, poceo sa radom pre 3 nedelje, i jos nije namesten mail server.

Sta ti je problem? Slanje ili primanje?

Ako je samo slanje mozes da pokusas da ukljucis "My SMTP server requires authentication" u outlook express-u i da ukucas isti username i password kao za POP3 account -- to bi moglo da upali jer koliko sam video preko telneta, njihov SMTP server javlja da podrzava AUTH. Ako ne upali digni svoj SMTP server, podesi ga da salje email direktno a ne preko ISP-a i to ce raditi.

Ako je samo primanje, nema nacina ako neobee to ne dozvoljava. Koliko se meni cini, to je moguce (probao sam telnet na pop3.neobee.net port 110 sa mog sezama i pustio me).

Ne da si mi sad pomogao. Problem je bio u slanju maila. Kad budes dolazio u SM imas pice od mene. Jos jednom HVALA!!!!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno