Šta je novo?

Trazim preporuku

lakii

Čuven
Učlanjen(a)
06.07.2003
Poena
630
CITAO SAM GOMILU TEKSTOVA PA SAM TEK SAD ZBUNJEN.
INTERESUJE ME KOJA PLOCA BI BILO NAJBOLJE SPARITI SA AMD 1700+.
iNTERESUJE ME KOJI CIPSET KOJI PROIZVODJC... AL DA BUDE U CENOVNOM RANGU DATOG PROCESORA... NIJE MI POTREBNA ZA NEKI EXTREMNI OC AL BI BILO POZELJNO DA MOGU MALO DA GA UBRZAM A DA SVE TO BUDE STABILNO I BEZ PUNO MUKE,JER NISAM NEKI ZNALAC.

Molim te sledeci put iskljuci CAPS kada pises, jer to znaci da se deres.

Sto se tice tvog pitanja, ja mislim da bi ti mozda odgovarala ECS K7VTA3. http://www.ecs.com.tw/products/pd_spec.asp?product_id=352
Ploca je oko 55-60e (ne znam tacnu cenu, pricam napamet), a na sebi ima i zvucnu i mreznu, tako da ne moras da ih dokupljujes, a takodje moze i da se o/c.

Soltek bi ti u tom slucaju bio najbolji izbor. Sa nforce 2 cipsetom.

single channel soltek nforce2 bi za tebe bio najbolji izbor

Ja bih razmisljao ovako: bolje dati deset-dvadeset evra vise i uzeti odlicnu plocu, (Abit NF7 ili Epox RDA+) kada vec dajem dosta para. A onda ces moci (mozda) i taj 1700+ da teraaaaasss........jer kad ti se usladi onda ti nece biti zao onih para.

apolon je napisao(la):
Ja bih razmisljao ovako: bolje dati deset-dvadeset evra vise i uzeti odlicnu plocu, (Abit NF7 ili Epox RDA+) kada vec dajem dosta para. A onda ces moci (mozda) i taj 1700+ da teraaaaasss........jer kad ti se usladi onda ti nece biti zao onih para.

Ajde razmisljaj ovako. Za to teraaaj trebaju dobre gume u vidu memorije a to nije 20-30 ekija vise, pa hladnjak za ulje(TT+), pa hladnjak za NB, pa jace napajanje.... :)

Vladd je napisao(la):
...
Ajde razmisljaj ovako. Za to teraaaj trebaju dobre gume u vidu memorije a to nije 20-30 ekija vise, pa hladnjak za ulje(TT+), pa hladnjak za NB, pa jace napajanje.... :)

Bolje sam da sazna nego ti da mu kazes :)

i...

type; Igranka bez prestanka ... cheers :hump: :boom:

Vladd je napisao(la):
...

Pa Vidi ovako prijatelju, i sa "obicnom" memorijom ( a ne Kingston ili sl.), napajanjem od 300w, i Speeze Raptor Cool od 10 evrica moci ce da ga fino oc. Covek je rekao: "NIJE MI POTREBNA ZA NEKI EXTREMNI OC AL BI BILO POZELJNO DA MOGU MALO DA GA UBRZAM". A moj predlog je bio da kad vec daje oko 50-60 evra za plocu doda jos 10-20 pa kupi neku od ploca koje sam naveo, jer ce u neko dogledno vreme mozda moci da zameni ili kupi bolji procesor ili memoriju pa mu tih 10-20 evra vise nece biti uzalud. ctp;
Da li smo se sad bolje razumeli?

Apsolutno se slazem sa Apolonom. Kad se nesto tako "lepo" kupuje onda treba povesti racuna. Ja bih samo dao savet da se posebna paznja obrati prilikom nabavke procesora. Na trzistu se posredstvom Imtela i TNT-a prodaju AMD procesori prve i druge klase!?!?! Imao sam priliku da ih probam i mogu reci da je razlika zabrinjavajuca. Naime druga klasa se "jezivo" greje cak i prilikom "default" radnih vrednosti a overkloking da i ne spominjem. Sto se tice ploce, iskljcivo ABIT, ASUS i EPoX!!!

Verovatno je najbolji izbor Asus A7V8X-X od 60ak evra, nije skupa, lepo radi, podrzava Thoroubred, sto ti preporucujem. Ako para nije problem naravno Epox 8RDA+...

Sad sam skapirao da covek na ovim stvarima jednostavno nemoze da ustedi. Kad vec kupujes kupi kvalitetnije i uzivaj.
A kakva je to 1. i 2. klasa procesora? Koja je razlika u oznaci i kako je prepoznati?

lakii je napisao(la):
Sad sam skapirao da covek na ovim stvarima jednostavno nemoze da ustedi. Kad vec kupujes kupi kvalitetnije i uzivaj.

Upravo tako. :)

Pa trebalo bi da TBread B 1700+moze da se prepozna (da li moze dobar oc) po oznakama na samom procesoru. Neki u to ne veruju. Ja sam imao prilike da se uverim i u jednu i drugu pricu.

apolon je napisao(la):
...

Pa Vidi ovako prijatelju, i sa "obicnom" memorijom ( a ne Kingston ili sl.), napajanjem od 300w, i Speeze Raptor Cool od 10 evrica moci ce da ga fino oc. Covek je rekao: "NIJE MI POTREBNA ZA NEKI EXTREMNI OC AL BI BILO POZELJNO DA MOGU MALO DA GA UBRZAM". A moj predlog je bio da kad vec daje oko 50-60 evra za plocu doda jos 10-20 pa kupi neku od ploca koje sam naveo, jer ce u neko dogledno vreme mozda moci da zameni ili kupi bolji procesor ili memoriju pa mu tih 10-20 evra vise nece biti uzalud. ctp;
Da li smo se sad bolje razumeli?

Ne. Nismo definisali termin "fino".Sa tom konfiguracijom moze XP1700+ (TB) kratkotrajno da sa 1,4 popne na 1,8 ili malo vise. Dve stvari su u igri. Kao prvo, TRAJAN rad (ako treba i ceo dan). Kao drugo, magistrala.
Nije isto 20x100 prema 10x200 iako je "rezultat" isti. Sa obicnom mem. moze 166x nesto (zavisi od T-breda, ploce...), ali vec otvaramo vrata pakla O:)

Uglavnom bolje da kupi dobru memoriju da ne bi docekao Novu godinu instalirajuci XP cheers

Vladd je napisao(la):
...

Ne. Nismo definisali termin "fino".Sa tom konfiguracijom moze XP1700+ (TB) kratkotrajno da sa 1,4 popne na 1,8 ili malo vise.

Kratkotrajno?! Dobri primerci TB 1700+ rade na 1.8GHz po ceo dan na ne prevelikoj temperaturi, do 45-50 stepeni u igrama, i ako hoces i na default naponu.

Vladd je napisao(la):
...
Nije isto 20x100 prema 10x200 iako je "rezultat" isti.

Pa naravno.

Vladd je napisao(la):
...

Sa obicnom mem. moze 166x nesto (zavisi od T-breda, ploce...), ali vec otvaramo vrata pakla O:)

Kod mene TB 1700+ (permanentno) radi na magistrali 200MHz (uz manji mnozilac) sa Elixir memorijom DDR 400 (koju ne preprucujem iz drugih razloga), uz napon povecan sa 1.6V na 1.625. Mogu i memorija i procesor vise, ali uz veci napon.

Sve u svemu zavisi kavke primemrke dobijes.

Vladd je napisao(la):
...

Uglavnom bolje da kupi dobru memoriju da ne bi docekao Novu godinu instalirajuci XP cheers

E, tu bih se slozio, ali prezivece cak i sa Elixir. :mrgreen:

Pozdrav. cheers

Nazad
Vrh Dno