Šta je novo?

Trazim pomocoko backup-a

chabinho

Slavan
Učlanjen(a)
29.05.2008
Poena
301
Trazim pomoc oko jednog osnovnog zadatka, naime:
Na serveru na kojem je inace Windows 2003 Server trebalo bi napraviti backup radnih stanica, tacnije podatke iz Documents And Settings-a. Kako je moguce to izvesti da se npr. nedeljno jedanput odradi taj backup sa svih radnih stanica?Na radnim stanicama je inace Windows XP Professional. Da li treba i na radnim stanicama nesto podesiti?

Hvala na savetima pomogli su mi puno!
U medjuvremenu nasao sam neki program pod imenom "APBackup" kako mi se cini na prvi pogled ok je. Da li ima neko od vas neko iskustvo snjim?

ja ti predlazem acronis true image server 9.1. nije besplatan,ali je ekstra mocan i jednostavan.

Pošto se insistiralo na Folder redirection-u, prinuđen sam bio to odraditi. Na osnovu gore zadatih linkova i naravno dotatno sam tražio još izvora uradiio sam sve kako piše, međutim na serveru se ne pojavljuju naznačeni folderi. U čemu može biti problem? Da li treba server posle podešavanja restartovati?

Na radnim stanicama otidji u CMD, i refresuj domain polisu komandom "gpupdate /force"...
Nakon toga restartuj racunar...

Takodjer proveri efektivne permisije nad folderima za odredjene juzere.

P.S. Licno iskustvo sa folder redirekcijom, zauzima dosta resursa server-a, tj. moras imati jaku mashinu, juzeri inace smjestaju dosta stvari na dekstop i my documents. Mozda je bolja varijanta roaming profil i disk kvote.

Poslednja izmena:
Kao sto frogman kaze i kod roaming profila i folder redirection-a preporucuje se da imas kablove (ne wireless), bar 100mbps, a jos bolje 1gbps...

Meni treba ista stvar,na serveru se nalazi win server 2003 small buisness verzija e sada kako bi bila najbezbolnije odraditi svakodnevni ili nedeljni backup knjigovodstvenog programa sa Microsfot SQL bazom i Oracle SQL,document and setings sa win 2000 profesional i sa svih mailova sa microsft exchange servera,e sada trebalo bi odradjivati backup na hdd,na rezervni hdd i externi hdd + svakodnevni ili nedeljni dvd.Da li je tako nesto moguce ili?Bicu Vam mnogo zahvalan na pomoci :)

Skoro svaki ozbiljniji backup program to moze da odradi...
Acronis Enterprise Backup ce ga odraditi odlicno...

odlicno,hvala mnogo,znaci posle nece biti problema sa vracanjem podataka na ms exchange i na tom knjig. programu?

Nope...
Sa Acronisom sve radi bez problema.....
Ja sam bio u situaciji da radim restore Acronis backup image-a na raid array, i radi kao sat...

Poslednja izmena:
To je taj...

Ruke se pozlatile onome ko ga je napravio :)

Da sada ne otvaram novu temu,ovako koristio sam Acronis Enterprise server medjutim backup nije radio desilo se jednom da sam na cistu instalaciju uradio backup i poslije odredjenog vremena kontam da ga isprobam medjutim podignem ga sa cd pokrenem kaze da je backup kompletiran restart i nista fali neki sistemski fajl i tu ga popusim.Koristim win server 2008 enterprise.Ponovo cista instalacija,sad hocu da pokusam sa Win server backupom odem na add features instaliram ovo ono pokrenem i kaze meni poštovani server da volume shadow service stop working procekiram ga u servisima nije pokrenut niti se moze pokrenuti.Poslije nekoliko dana ponovo pokusam(trazio po googlu rijesenje nista) sada mi kaze block level backup engine nije pokrenut pokrenem ga restar nista stvarno koji mu je vrag ako neko mi moze pomoci i zna zaista ostajem duboko zahvalan

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno