Šta je novo?

trazim dugachak USB kabl

bgillegal

Čuven
Učlanjen(a)
14.08.2003
Poena
620
E ovako, u potrazi sam za sto duzim usb kablom. Treba mi oko ~10m moze i malo manje. U cilju sam da "integrishem" web kamericu u ulaz da kad mi neko zvoni na vrata vidim. Spijunke su ispale iz mode 🙂 aj ako neko zna nek javi. Kabl treba da bude A-B tipa. Ako neko prodaje ili zna gde to mogu da kupim nek mi javi. Hvala

U principu USB kabel ne treba da bude mnogo dugačak, oko 2m max, pogotovo ako ti se taj uredjaj napaja preko USBa. Postoji varijanta sa produžnim za USB, ali moguće je da uredjaj na kraju dugačkog USB kabla neće raditi, npr. flash kartice i sl.

Po standardu je valjda max. 4.5m, mada sam vidjao i od 7m pasivni kabl. Postoji i aktivni kabl (video sam od 5m) koji ima u jednom konektoru USB repeater pa se nastavljanjem ne kvari kvalitet signala.

Ja sam imao jedan od 12metara, mrezni kabl pa nakacio usb konektore na krajevima.
Radio je OK/i sada radi - za tastataturu i misa.

Ja sam kupio u comtrade-u 5m za 2.5 evra.

9m kabla - skener radi (4 m + 5 produžni), s tim da ima odvojeno napajanje (Minolta kopir u pitanju). Planiram da uzmem još 5 produžnog čisto da vidim da li će da radi. Inače uzeo kablove u Logo-u.

Pozdrav

oke... ma sto se signala tiche.... trebalo bi to sve lepo da radi na 10tak metara....samo jos da nadjem gde cu da kupim jedan takav 😀 nasao sam na stranim sajtovima...ali niti salju ovde niti imam chime da naruchim 🙂

Pa sto nezumes od 5 pa ga produzis jos 5

Iamas sve to u Logo-u (logo.co.yu). Ja sam uzeo ovaj sa repeaterom od 5m i radi ko zmaj. Na njega je nakecen i originalni 0d 2 m. Skener me zezao maximalno (stalno mi ispaljivao ASPI error) na nekom noname produznom USB-u. Takodje sam imao problema i sa onim kratkim USB produznim kablovima kad nakacim mali USB HDD 2,5, stalno se nesto tripovao oce - nece dok nisam stavio drugi (sirmovani). Posle sam provalio isti problem i kada ga prikljucim na front USB na kucistu. Kod onih smrdljivih kucista sto do front usb-a vode samo onih 5 zicica NEMA SANSE da radi dok kod onih kojima je usb vezan onim debelim sirmovanim kablom radi ko zmaj.
Preporuka svima da izbegnu *****avanje, obavezno uzimjte sirmovani kabl. Inace u Logo-u mozes da trazis duzinu koja ti treba.

USB je jako zavistan od napona, zato po nekom standradu ne moze biti duzi od 5m, jer su gubici u kablu peveliki. To se resava aktivnim USB habovima, koji bi trebali da se stave nakon svakih 5m. Mada sam ja neke od nezgodnijih situacija(nedostatak prostora) resio tako sto sam straio habove na oba kraja dva spojena kabla, tj. na 10m. Takodje se i kod odredjenih maticnih ploca javlja problem, jer ne isporucuju onoliko struje koliko bi trebalo.

Nazad
Vrh Dno