Šta je novo?

Trazim altern. programe za net

• Začetnik teme Začetnik teme Bokaco
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Bokaco

Čuven
Učlanjen(a)
31.10.2003
Poena
649
Pozdrav svima.
Sta reci, vise mi je muka da svaki dan gledam iste programe, pa rekoh aj da malko uradim restruktuiranje, prvo programa za net. Imam win98, i 128rama, duron750.
Vasi predlozi su mi od izuzetne koristi.
Ovako:

Internet explorer je zamenjen Maxthonom, koji se za sada fenomenalno ponasa, al dobro, znam da ima i Opera. Firefox sam probao, i izbrisao. Molim one koji da koriste da se ne ljute. Next. WinMx je zadrzan….

Download Acc. je nestao, nabavio sam Fleshget i download Express. Na kratko sam probao oba. Interesuje me koji je po vama bolji, kao i to da li mogu da se pustaju nedovrseni fajlovi kod njih. Kakav je GetRight?

Moja najgora muka!!! Mail klijent! Koristio sam Mail Warrior, ali nemogucnost prikazivanja neceg sto nije tekst ne mogu vise da tolerisem. Incredimail nema leba da uzmem. Sta predlazete od ovoga, ili nesto drugo?
FoxMail
The Bat
Mail monitor, ili kako vec…
Bitno mi je da ima user friendly interfejs, da nije preterano velik, solidne filtere za viruse, skidanje maila sa servera, i da nije grdan. 😀
Probao sam thnderbird na kratko, ali i dalje cekam.

Zastita.
Moj ortak koristi Kerio personal... Ima li sta bolje, da nije komlikovano, poput Black eyes.
Avp sam koristio dugo, al je jeo resurse, a o nortonu necu ni da pomisljam.

Znaci, preporuke, po mogucnosti freeware.
Pozdrav

Bokaco je napisao(la):
Kakav je GetRight?
Odlican.

Bokaco je napisao(la):
Zastita.
Moj ortak koristi Kerio personal... Ima li sta bolje, da nije komlikovano, poput Black eyes.
ZoneAlarm Pro je sjajan. Samo nemoj da koristis njegov antivirus koji dolazi uz verzije 5.x i iskljuci dizanje uz Windows (startuj ga samo kad ti treba, tojest kad ides na net).
Nije freeware, ali moze da bude 🙂

evo mojih predloga:

- download manager: ili Download Express ili Free Download Manager (koji je stvarno zapanjujuce dobar!!!) - ja sam koristio DE do pre 10ak dana, kada sam presao na FDM

- mail: The Bat! (ili FoxMail+MagicMail Monitor)

- firewall: ne treba ti boljiod Keria (2.15)

- antivirus: Avast home Edition

Flashget je No1, svi kinezi rade samo sa njim
Trend micro Pc cillin 2004

Ipak ti je nesto slabija ta masina, pa bi mogao da probas sledece:

Kerio 2.x firewall
AVG-antivirus,
FireFox browser,
Mozilla Thanderbird + Magic Mail monitor ili TheBat! - mail klijent,
FlashGet 1.65 dld manager.

Sto se tice antivirusa probaj NOD32, mizerno opterecuje procesor, kad je ukljucen monitoring...

Hvla ljudi ,evo polako napredujemo!
Evo, ovako: Maxton sam izabrao jer je za moj racunar najlaksi, ne kazem da je najbolji, ali kod mene radi skroz cool i necu da eksperimentisem.
Download menadzer koji cu koristiti je Flashget,veoma lepo radi za sada, mada jos nisam probao da li moze da pusta nedovrsene mp3 fajlove. Moze li?

@Zoni
Zasto je Free Download manager bolji od Flashget-a? Ili je to subjektivan utisak.

Probacu i Bat i FoxMail+monitor, nego ima li neko ko vec zna kakvi su da se ne zezam sa mojih jadnih 56k.

Kod Blackeyes-a me strasno nerviralo ono kad me neko napadne, oko pocrveni, i ja svakih pet minuta moram da blokiram napadaca. Ima li prog koji sve to lepo automatski odradi, da me ne obavestava. kakav je Kerio po tom pitanju? Ili neki drugi?

Antivirus mi treba da svremena na vreme skeniram disk, ali ako ima neki koji ne opterecuje sistem i mali je, onda super.
Koliki je Nod32?

Bokaco je napisao(la):
Download menadzer koji cu koristiti je Flashget,veoma lepo radi za sada, mada jos nisam probao da li moze da pusta nedovrsene mp3 fajlove. Moze li?

To ne zavisi od dl managera nego od winampa (a on moze).
Recimo, kod getrighta u toku downloada imas fajl koji se zove PesmaKojuSkidas.mp3.GetRight, lepo je iskopiras i promenis ekstenziju u mp3 i mozes da pustas...

Bokaco je napisao(la):
Probacu i Bat i FoxMail+monitor, nego ima li neko ko vec zna kakvi su da se ne zezam sa mojih jadnih 56k.

Kod Blackeyes-a me strasno nerviralo ono kad me neko napadne, oko pocrveni, i ja svakih pet minuta moram da blokiram napadaca. Ima li prog koji sve to lepo automatski odradi, da me ne obavestava. kakav je Kerio po tom pitanju? Ili neki drugi?

Antivirus mi treba da svremena na vreme skeniram disk, ali ako ima neki koji ne opterecuje sistem i mali je, onda super.
Koliki je Nod32?
Bat je sasvim ok. Prosto, tesko da ce ti nesto smetati.

Mozes da probas Sygate Personal Firewall - besplatan je i "tih". Mozes da podesis svaki program na Allow/Ask/Block i posle te vise ne pita (ako si izabrao Block), a ako si nesto podesio na allow onda ce te pitati samo ako se program promeni (updateuje, npr.).

AVG Antivirus Free Edition je mali i ne opterecuje sistem, a imas i stalni update baze.

- browser: opera
- downloader: opera (nije nešto ali ako ti treba pauziranje i nastavak transfera bez previše dodatnih kerefeka, radi posao)
- mail: opera
- zaštita: magic mail monitor, kerio, avast free

to je, ukratko, okruženje koje bih instalirao na takvoj konfiguraciji.

Ok, videcu AVG.
Sad sam se isterao iz takta, kerio mora da se registujr, znaci on otpada.

Pa pisalo je 30 dana trial, ali ok onda. Sad cu da ga instaliram ponovo

Nazad
Vrh Dno