Šta je novo?

Trazi se software za ...

• Začetnik teme Začetnik teme Bata
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Bata

Čuven
Učlanjen(a)
18.12.2001
Poena
620
Zelim da stranu texta napisanu na A4 formatu odstampam (dvostrano) kao knjizicu ali na 16 !!malih strana, koje se, kad se izsavija lepo, samo iseku potrebne ivice !

Koji software to moze ?

P.S. Znam za mogucnost stampanja klnjizica -od 4 strane , ali meni treba 16 !!! strana.

Poslednja izmena:
InDesign, samo taj Origami nisam baš najbolje razumeo, hoćeš da složiš tako da kad ispresavijaš i isečeš sve bude već složeno? To moraš sve ručno:sceptic:, neće ti to program odraditi na klik.

Ma bre taneru, coveku treba za polaganje prijemnog ili nekog slicnog ispita. Pa ne moze da vuce sa sobom papircinu u A4 formatu. 😉

Poslednja izmena:
Treba to Fine Print, instalira se kao virtuelni printer i ne secam se bas dal moze 16 strana da stane na A4 ali znam da moze 8 sigurno.

Fine Print sam vech i ranije probao al on ne moze to da odradi.
Nije za ispit (to sa ispitima sam zavrsio 1981 !!).

Traba da ispadne kao crkveni kalendar - taj format.

P.S. napravicu skicu rasporeda strana pa chu da okachim !

strana1a.jpg

Poslednja izmena:
Ne znam koji je obim shtampe, tj koliko strana ali to se poluautomatski zavrsava standardnih hp-ovim softwerom za novije lasere... Do 16 stranica A4 formata mozes da odstampas umanjeno na jednom a4. Na jednoj strani stampaj neparne stranice, zatim sadruge strane parne redosledom 8,6,4,2,16,14,12,10,24,22,20,18,32,30,28,26... valjda ces se snaci....

evo razvijene situacije strana na A4 formatu

strana1a.jpg

strana1a.jpg

Ne znam zasto se slike ne vide ???????

Poslednja izmena:
evo iznad ovog posta su izgledi obe strane tog A4 teksta.
Znachi, savije se na pola , pa opet na pola, pa opet na pola i isece se i dobije se knjizica od 6 strana !!!

Poslednja izmena:
evo iznad ovog posta su izgledi obe strane tog A4 teksta.
Znachi, savije se na pola , pa opet na pola, pa opet na pola i isece se i dobije se knjizica od 6 strana !!!

Jedino što mi pada na pamet je da svaku stranu "slikaš" (tipka Print Screen), ubaciš u Paint, pa obradiš te slike tako da se ne vide okviri programa u kojem je rađeno. To jest da isečeš sliku i da ostane samo deo koji tebi treba. Posle toga ih ubaci u neki program, tipa Gimp ili Corel, i poređaj ih kako tebi odgovara. Takođe ih smanji i rotiraj kao na slici koju si stavio. Najbolje je da te fajlove prvo prebaciš, pre svega ovoga, u pdf i da ih "slikaš" dok ti je stranica u full screen-u. Tako će ti ostati samo crno sa strane. To isečeš i dobiješ sliku koju koristiš.

:wave:

Poslednja izmena:
ne radi se o slikama. Rec je o TEXTU, koji treba odstampati

Nisi me shvatio. Peporučio sam ti da od tog teksta napraviš slike, pa da ih namestiš kako tebi odgovara i odštampaš.

:wave:

Nazad
Vrh Dno