Šta je novo?

Trazi mi neki kodek!?!?

minketa

Čuven
Učlanjen(a)
11.06.2002
Poena
619
Daklem, film je u pitanju... sliku 'oce da mi pusti, ali za zvuk kaze da ne moze posto mu fali kodek.
A ja drzim da imam sve moguce kodeke!

Je l' ima neko ideju sta treba da mu dam?

Evo slike:

Ladno neko koristi divx player onaj 🙂

Evo sta kaze GSpot:

Special Note:

Probao sam da instaliram 3.11 alfa i opet ne radi.
A ovaj 'DivX audio version 4.0x' ne mogu da nadjem...

Sta da radim?

Prvo cu da probam acu da instaliram... je l' dobar ovaj:
ACE Mega Codec Pack 5.93 Professional Edition - 49MB
Nas'o sam ga kod nekog Madzara 🙄

A sta je taj WMA 8/9?
Naosao sam ovo: Windows Media Audio 9 Active X Controls
Je l' to dobro?

minketa je napisao(la):
Prvo cu da probam acu da instaliram... je l' dobar ovaj:
ACE Mega Codec Pack 5.93 Professional Edition - 49MB
Nas'o sam ga kod nekog Madzara 🙄

A sta je taj WMA 8/9?
Naosao sam ovo: Windows Media Audio 9 Active X Controls
Je l' to dobro?
Ma batali tih 49MB - ne treba ti 90% toga.
WMA je Windows Media Audio, a ako je taj ActiveX ~4MB onda je to to...

Sa acom to sad sve radi... ali, brate, secka!
Ne da secka, nego nego ide u slajdovima!
Tu nesto ne stima... trojka na 1.2GHz!?

I osim toga aca mi je disable-ovao neke stvari u GSpot-u

E pobrishi sve i ako te ne nervra ikonica u systray-u instaliraj Nimo codec pack! Trabalo bi da radi sve OK! Chak i ta ikonica sigurno moze da se ukloni ali me to josh uvek ne zanima 😉

Misa mu pokislog... sad nemam zvuk!
Instalirao sam Nimo's codec pack, slika ide al' ton nikako da dobijem...

Ja ne mogu da verujem. Meni je Nimo reshavao sve probleme sa zvukom. Ali bash sve!!!
Ako nishta drugo, probaj da instalirash sve moguce kodeke koje imash i redom proveravaj shta ti koji ubacuje i proveravaj naravno kad cesh dobiti zvuk. Ako ne uspe onda stvarno nemam pojma. Ovo jeste divljachko reshenje ali shta je tu je 🙁

Instalirao sam i WMA 9 i opet nece!

ma instaliraj najnoviji ffdshow i neki ac3 filter i sve ima da radi 🙂

Swiper je napisao(la):
ma instaliraj najnoviji ffdshow i neki ac3 filter i sve ima da radi 🙂
:crash:
Ne radi...

ja mislilm da postoji jedan program koji prepoznaje koji je codec u pitanju... loadujes film i sve ti ispise... samo ne mogu da se setim imena

Pa GSpot to radi... ali meni na pola izbaci poruku da je DirectShow felerican i - srusi se. :boom:

Pokusaj i sa AVICodec (potrazi link na forumu) koji je malo ruzniji od GSpot-a, ali prepoznaje vise kodeka...
BTW u ffdShow-u moras da podesis onaj libavcodec koje ce sve formate da pusta 😉

😀
Ma kakvi, u pitanju je DivX WMA Codec (!)
U pitanju je mazohizam 🙂 kod fajlova gde je video spakovan u divx formatu a zvuk u WMA (Windows Media Audio) i upravo ti je <special note> u GSpotu sve rekla 😉

Cisto za probu; i sam sam grebovao par stvari sa TV-a u divx + WMA zvuk (dakle, sve 100% provereno) i pustim dotichni fajl > kad zvuka nema! Ponovo ista stvar u GSpotu.
AC3 nema blage veze sa tim. Treba ti neki od bogatijih kodek pakova (Tsunami ili Nimo; kako li se vec zovu) pa samo iz celog spiska izaberi DivX WMA codec (Da, tako se zove!).
On ce ti omoguciti da dekodirash zvuk !

Inache, o ovom problemu imate na DivX forumu tema koliko volite...

Ma 100% je u pitanju DivX 3.2, on ima neki ludi audio codec 🙂

Ne znam sta je u pitanju... Ja sam, posto mi ni jedna od vasih sugestija nije resila problem, strpljivo isao redom i instalirao sve kodeke onako kako su izlazili. Stvar je proradila sa DivX 4.12!

Probao sam taj kodek medju prvima... tada nije pomoglo, siguran sam. Sta je sad resilo problem - to je pitanje za forenzicare.
:wave;

minketa je napisao(la):
posto mi ni jedna od vasih sugestija nije resila problem, strpljivo isao redom i instalirao sve kodeke

Pa ja sam ti to predlozio pre par dana ali ochigledno da nisi bash obratio paznju...

Genghis Khan je napisao(la):
Pa ja sam ti to predlozio pre par dana ali ochigledno da nisi bash obratio paznju...
Naprotiv, bas na tvoj predlog sam to i uradio. Probao sam prvo sve jednostavnije varijante, i kad vise nisam imao kud onda je bilo jasno sta mi valja ciniti.
Trebalo mi je dosta vremena - zato sam tek sad dosao da kazem sta sam uradio.

minketa je napisao(la):
...

Naprotiv, bas na tvoj predlog sam to i uradio. Probao sam prvo sve jednostavnije varijante, i kad vise nisam imao kud onda je bilo jasno sta mi valja ciniti.
Trebalo mi je dosta vremena - zato sam tek sad dosao da kazem sta sam uradio.

E onda mi je veoma drago da sam uspeo da pomognem (jeste divljachki ali shta da se radi...svi znamo da chesto mora i tako)!
cheers

Nazad
Vrh Dno