Šta je novo?

Trascend store jet 250gb problem

probotzor

Slavan
Učlanjen(a)
22.04.2012
Poena
315
pozdrav
javio mi se problem sa ovim eksternim hardom:
-kada pokusavam da prebacim stvari na njega,to traje jako dugo i na kraju kada hocu da ih prebacim na neki drugi pc javlja error
-nekad ne mogu da prebacim stvari uopste
-probao sam da ga formatiram,ali nije pomoglo
-nemam predstavu da li mogu da resim problem uopste

nadam se da neko zna bar u cemu je problem :/
hvala

fali n u naslovu XD

Calibration Retry Count ukazuje na "Number of attempts to calibrate a drive. Indicate problem with motor, bearings or power supply."
A to u kombinaciji sa ostalim njegovim simptomima ne daje dobru prognozu.
Sačekaj još mišljenja ali meni to izgleda da ti odlazi mehanika u hardu, što znači hard disk ti je završio/završava svoje.

Reklo bi se da bi HDDRegenerator mogao da pomogne, posebno na osnovu druge slike.

otvorio sam hard skroz i unutra je neki samsungov hdd
zar je transcend samo firma za case?
ajde probacu regenerator kad ga sastavim opet

ma nije meni problem da cekam,nego je problem sto je na pocetku lepo pisao koliko vremena prolazi dok radi...prvih 5 minuta
posle je na svakih 5 min menjao sekundu,a samo povecavao vreme koje je potrebno da se zavrsi :/ ne znam dal da ga pustim da odradi to jedan ceo dan?
da li je to stetno?

prekinuo sam posle tih 4 posto,probacu da ostavim preko noci onda
ali nije mi nasao bad sectore a odradio je nekih 10gb dok je onaj hd tune nasao vec na 7gb
mozda nisam isao na dobru opciju kad regeneratora?

da li idem scan and repair ili regenerate?

isao sam na scan and repair i kod 7gb vec krece da stuca i koci i jedva ide dalje....izgleda da nema spasa

Poslednja izmena:
Nadam se da mi pokretac teme nece zameriti, ali obzirom da je ista serija (samo veceg kapaciteta) diskova u pitanju, molio bih nekoga da mi pomogne savetom sta ciniti.

Dakle, u pitanju je Transcend StoreJet kapaciteta 500 GB, isto je Sasmung disk u pitanju, i slican problem. Na "skeniranju" u HD Tune Pro se pojavio warning kod Calibration Retry Count, i to...

...medjutim, kod mene je Error Scan prosao komplet, i to bez ikakvih problema i zastajkivanja...

Takodje, Hard Disk Sentinel nije nasao nista sumnjivo...

... gde je i Surface Test takodje odradjen bez ikakvih prijavljenih gresaka, usporenja, ili bad sectora.

Ima li ovom disku spasa?

Disk je trenutno pun skoro nekih 70-ak%, ali sve sto je na njemu ima i svoj backup.

Pozz

p.s. Benchmark i Random Access su ovakvi...

Poslednja izmena:
@probotzor
ja i dalje mislim da HDDRegenerator može da ti pomogne. Ne znam koju verziju koristiš i da li je koristiš iz win ili dos ali ti preporučujem da prvo probaš sa nekom novijom jer je brža od starih ali da ako to ne da rezultata onda probaš i neku staru ...nisam siguran ali mislim da je 1.41 ona koja je meni spašavala i ono što 1.61 ili 2011 nisu mogle. Takođe predlažem da svakako disk izvadiš iz rack-a, SATA kablom ga povežeš sa kompom, u BIOS-u umesto AHCI ili RAID svakako staviš IDE (bilo koji) i naoružaš se strpljenjem. Sticajem okolnosti imam identičnu spravu, u kojoj je takođe bio samsung 250GB umesto koga sam stavio drugi od 500GB dok je ovaj manji završio u HTPC ...za koji minut pređem tamo i pokažem ti sadašnje stanje diska, posle ispravljenih 60-tak BS.

EDIT: evo sličica sa tog samsunga 250GB:

untitled.png

untitled2.png

dakle ima razloga da budeš strpljiv i da se nadaš :)

Poslednja izmena:
ja sam probao 1.71 verziju
napravio sam bootabilni flash i tako sam probao
isao sam na scan and repair i normalno i brzo ga cita do nekih 7gb , posle toga krece da stuca i da ne broji sekunde kako treba i ide mnogo sporo
problem je sto nemam komp,vec laptop i ne mogu da ga povezem onda :/

prikacio sam ga opet na hd tune,ali sada je stanje katastrofa XD
http://s14.postimg.org/hwwkp3pzl/image.jpg

edit: izgleda da mi je ovo crveno jer nije prepoznao hard,probao sam i sa ukljucenim hardom i bez i istu sliku izbaci
kada utaknem hard hdtune postane not respoding i ne mogu nikako da ga testiram opet

Poslednja izmena:
Ima li promena?
To što ide sporo nije frka, strpljenje samo i pobedio si. Ne valja kad stane i ne mrda, to onda znači da je naleteo na hardverski BS koji nije sposoban da popravi. Neko krajnje rešenje, čak i ako ga ne izlečiš od BS, je da taj prostor koji jeste bio obuhvaćen njima ostaviš kao unalocated space a ostatak particioniraš i koristiš za storage. I još nešto, to što si na laptopu ne znači da ne možeš da izvadiš njegov HDD a staviš ovaj problematični kao IDE i tako povećaš verovatnoću na oporavak jer HDDregenerator i tako pokrećeš sa butabilnog flešića ;)

ma ne bih da kvarim garanciju ako vadim hard iz laptopa
nisam vise koristio regenerator,nisam imao vremena,pocecu sutra opet
uglavnom je sa 90 bad pao na 41,pa onda nisam koristio nista,ali sam ga proverio opet i imao je 38

Vrh Dno