Šta je novo?

Tranzicija na AM3 platformu

ivanza

Slavan
Učlanjen(a)
31.03.2009
Poena
319
Kao sto naslov kaze postacu Intelov izdajnik.:p Sve je teklo u dobrom pravcu nabavke Q9550 koja bi se desila oko 15.novembra, medjutim juce me je sokiralo da je cena odletela preko 20000 dinara.:mad:

Pitao sam u nekoliko radnji u Zajecaru i nemaju Q9550 kod svojih dobravljava tako da sam se prelomio za Amd AM3 platformu. Za core i5 platformu mi fali samo Cooler Master LGA1156 bracket dodatak koji bi se nakacio na CM 212 ali izlgeda da ga nema a i ne kupuje mi se CM 212 Plus samo zbog toga. Posto jos uvek imam bracket za Amd onda cepam na AM3.

Za nekoliko dana prvo bih kupio plocu i memaru a proc ce da saceka malo.

Zeleo bih da mi kazete da li moja razmisljanja idu u dobrom pravcu ?

1. Ploca Gigabyte GA-MA790XT-UD4P

http://www.gigabyte.com.tw/Products...rd&ProductID=3010&ProductName=GA-MA790XT-UD4P

2. Memorija 2x Kingston KHX 2GB DDR3 1600 CL9 (KHX1600C9D3/2G). Nema sanse da nabavim CL7.

http://www.ec.kingston.com/ecom/configurator_new/partsinfo.asp?ktcpartno=KHX1600C9D3/2G&promo=hx2shp

Od proca planiram Amd Phenom II X4 955. E sada, cisto me zanima kako bi ovakva kombinacija ploce, memorije i proca, radila i slusala me pri malom OC-u obzirom da ce za hladjenje biti zaduzen CM Hyper 212.:-devil-:

0ko 3,7 bi mogao d aocekujes...

Serbianboss :

Da si pazljivije citao tekst video bih da imam Cooler Master Hyper 212 tako da mi Vendetta 2 nije potrebna.:smoke:

Poslednja izmena:
da sačekaš da se omasovi c3 revizija pa uzmeš to? :)

Cudno je to sto ova Gigabyte ploca jos uvek nema bios koji podrzava Amd X4 965BE C3 reviziju a po svemu sudeci za sada ni traga ni glasa od 955BE C3.:trust:

Kada dodje vreme za proc videcemo ali po svemu sudeci ne verujem da ce 965BE C3 stici kod nas u narednih mesec dana. Za sada se drzim 955BE C2.

Poslednja izmena:
Cudno je to sto ova Gigabyte ploca jos uvek nema bios koji podrzava Amd X4 965BE C3 reviziju a po svemu sudeci za sada ni traga ni glasa od 955BE C3.:trust:

Kada dodje vreme za proc videcemo ali po svemu sudeci ne verujem da ce 965BE C3 stici kod nas u narednih mesec dana. Za sada se drzim 955BE C2.

Ako ces za mjesec dana kupovati 955 "C3", sada uzmi Sempron 140 i igraj se sa njim. Pokusaj otkljucavanje i overklokuj koliko moze.
Ako nisi overklokovao AMD CPU, taman malo uhodas gradivo i steknes iskustvo ;)

Nesto mi bez veze kupovati C2 pa prelaziti na C3 za mjesec dana kako kazes. :S:

Sto se tice ploce, taj 790X chipset mi je nekako nesrecno pozicioniran u ovom momentu.
Ja bi se odlucio za plocu koju ima Vojkan ili MA785GT-UD3H ako ti treba integrisana grafika.

Poslednja izmena:
Ako ces za mjesec dana kupovati 955 "C3", sada uzmi Sempron 140 i igraj se sa njim. Pokusaj otkljucavanje i overklokuj koliko moze.
Ako nisi overklokovao AMD CPU, taman malo uhodas gradivo i steknes iskustvo ;)

Nesto mi bez veze kupovati C2 pa prelaziti na C3 za mjesec dana kako kazes. :S:

Sto se tice ploce, taj 790X chipset mi je nekako nesrecno pozicioniran u ovom momentu.
Ja bi se odlucio za plocu koju ima Vojkan ili MA785GT-UD3H ako ti treba integrisana grafika.

Amd X4 955BE + GA-MA790XT-UD4P + DDR3 memara ce smeniti sadasnje Intel E8400 + Asus P5Q Pro + DDR2 memaru. Nadam se da je sada sve razjasnjeno.:bottle:

Iskreno receno da li ce mi se u trenutku kupovine pasti 955BE C2 ili C3 nije mi toliko bitno.:d Bitno mi je da sljaka.:smoke:

Razmisli o ocz memoriji 2*2gb obsidian low latency cl9,jeftinija je od kingstona.Tebalo bi da,kad joj dignes voltazu na 1.8 da radi na cl8 a mozda i 7 latencijama.U svakom slucaju,probacu sad za vikend pa javljam,ako nekog zanima.

Poslednja izmena:
a gde to ima da se pazari

Kad Gigabyte zabušava i ne pravi 785G ploču sa 8+2 phase napajanjem, meni se taj čipset čini boljim izborom od 790X.
Kad se očekuje masovnija pojava (više modela) C3 revizije Phenoma II?

@ivanza..
Ili recimo da uzmes ovo sto sam ja uzeo..(955@3720; 1,44v)
-GeiL GV34GB1600C8DC 4GB(2x2GB) 1600MHz CL8 1,6 V
-Gigabyte MA790FXT-UD5P

Poslednja izmena:
E cvrc,nista od ocz-a. Nema nigde :D da se pazari, a obecali mi.
Elem, pasce i meni patriot 1600 cl7 ili bas taj geil 1600 cl8,samo reci TERZAZAK gde si ga kupio?Moze i na pp

Amd X4 955BE + GA-MA790XT-UD4P + DDR3 memara ce smeniti sadasnje Intel E8400 + Asus P5Q Pro + DDR2 memaru. Nadam se da je sada sve razjasnjeno.:bottle:

Iskreno receno da li ce mi se u trenutku kupovine pasti 955BE C2 ili C3 nije mi toliko bitno.:d Bitno mi je da sljaka.:smoke:

Ala bi se sad Bojan iz ProHard-a zacudio sta trazis od komponenti :D Meni se iscudjavao pre par meseci kad sam trazio istu plocu (doduse jos nekoliko modela sam jurio uporedo) i Phenom II 550BE. DDR3 je tek bio posebna tema prepirke (nema ono sto treba, pa brani ddr2 i krsti se za sta ce mi ddr3) :D Kod njega slaba vajda od dobre ponude, a cene da mu ne spominjem. Nadam se da kupujes negde van sve to...

Nazad
Vrh Dno