Šta je novo?

Transfer podataka sa Ata na Sata hdd-kako?

bojanakov

Čuven
Učlanjen(a)
28.09.2002
Poena
619
Zdravo!
Zanima me koji je najlaksi i najeftiniji(ako treba nesto da se kupuje)nacin da prebacim fajlove sa ata na sata hdd?
Uz to bi mozda pricinjavalo problem sto taj ata hdd ne mogu da izvadim iz masine,tako da sata moram prikljuciti na masibu gde ja ata hdd...
Hvala unapred na odgovorima!
Bojan

Koliko ja znam , moras imati i s-ata kontroler na toj ploci
na kojoj ti je ATA hdd ili S-ATA kontroler u PCI varijanti....
Za adaptere znam da postoje samo u jednom pravcu
IDE => S-ATA , za obrnuto mislim da ne postoji (nisam bas 100% siguran)

Tarmi Ricmi je napisao(la):
Koliko ja znam , moras imati i s-ata kontroler na toj ploci
na kojoj ti je ATA hdd ili S-ATA kontroler u PCI varijanti....
Za adaptere znam da postoje samo u jednom pravcu
IDE => S-ATA , za obrnuto mislim da ne postoji (nisam bas 100% siguran)

Znaci treba mi i SATA kontroler za plocu gde je ata hdd+ adapter ide>Sata?
Koliko kostaju te dve stvarcice?

ako se radi o ghostovanju diska, potreban ti je kontroler, nema ti druge. medjutim, ukoliko je to samo puko prebacivanje podataka sa jednog na drugi racunar, ja bi pre isao na neku varijantu mreze, pogledaj da li ploce vec imaju integrisane mrezne karte, sto je vrlo moguce

Ne rece "koliko" je to podataka, ali ako se radi o nekoliko GB, mozda bi bilo lakse da od nekoga uzajmis DVD snimac i napravis image harda/particije...

Miroslav je napisao(la):
ako se radi o ghostovanju diska, potreban ti je kontroler, nema ti druge. medjutim, ukoliko je to samo puko prebacivanje podataka sa jednog na drugi racunar, ja bi pre isao na neku varijantu mreze, pogledaj da li ploce vec imaju integrisane mrezne karte, sto je vrlo moguce
Pa da radi se o pukom prebacivanju 4-5gb podataka(uglavnom muzike),a moj Sata racunar ima mreznu sigurno(NF7-S)ali za taj drugi nisam siguran jer se radi o Siemens-ovoj Pentium trojci...u stvari verovatno i on ima mreznu posto se takvi racunari srecu po postama bankama itd gde su obavezno umrezeni...
Kako da vidim to za mreznu?(Da ga otvorim ili se to meze vedeti iz Windows-a?)
Poz!

Zorro je napisao(la):
Ne rece "koliko" je to podataka, ali ako se radi o nekoliko GB, mozda bi bilo lakse da od nekoga uzajmis DVD snimac i napravis image harda/particije...

Hm,to nema sansi jer u mom kraju niko nema DVDRW,jedino da probam da povezem moj combo na taj racunar pa preko RW diskova da isprebacujem to...mada je to cimanje...
Sta preporucujete?

to sa mrezom tebi verovatno otpada posto ti treba i mrezni kabl koji verovatno nemas i jos da ti skrenem paznju da nemoze obican mrezni kabl nego onaj koji je pravljen za direktno povezivanje dva racunara. Ne vidim zasto nebi taj ata (pata) disk izvadio iz kucista i nakacio na svoju plocu (nf7-s) i prekopirao sve sto ti treba to je najlaksi nacin.

pa zar nije laske da kupi crossover kabl za 150din nego da daje 30 i vise € za kontroler :) pogledaj na tvom racunaru kako izgleda mrezni prikljucak, pronadji ga u uputstvu kao RJ-45 konektor. pogledaj da li ima takav i na tom drugom. Ti RJ-45 izgledaju kao uvecani konektori za telefon

pa on vec ima kontroler na nf7-s ploci tako da mu najeftinija varijanta je upravo da izvadi hdd iz druge masine i prekopira sta mu treba i vrati u drugu masinu.

E nekako sam uz dosta muke uspeo da iscupam ata hdd i onda sam ga lako povezao na moj komp ide kablom i sve se zavrsilo na najlaksi moguci nacin...
Hvala vam svima na odgovorima!
Poz!

Nazad
Vrh Dno