Šta je novo?

transfer kroz 100MB ukrsteni kabel

to sto se saobracaj gusi mose da bude i do drivera...imao sam takav problem

Ljudi, ne čitate pažljivo. Problem je isključivo sa XP-om. Između dve 98-ce sve ide OK. OK ide i kada transfer krene sa 98-ce. JEDINO ŠTUCA KADA TRANSFER KRENE SA XP-A.
A što je najsmešnije, kada pokrenem jedan transfer, recimo kopiram .AVI 700 MB, i sve se use*e posle 5 sec, pokrenem još jedno isto kopiranje, sve se zaleti na nekih 60-70% protoka, ali samo dok idu oba zajedno. Čim prvi završi, onaj drugi opet zapne. :rolleyes:

A stvar je proverena i sa dve identične RTL kartice, brand izrade.

A provereno i sa NF7-S integrisanom mrežnom.

A provereno i sa XP bez i sa SP1.

Definitivno, XP loše radi kopiranje kroz mrežu sa 98-com.

Njesra :cuss:

nesharm je napisao(la):
Ima, samo ja nemam na ovom kompu slicice kako se krimpuje. Valjda ce neko okaciti ili dati link kasnije...

razlika ne postoji crossover je apsolutno isti bez obzira na transfer rate

Da vas priupitam i ja nešto...
Ako imam 3 mašine vezane za svič koji je vezan sa habom na kojem su ostale mašine, da li će prve tri međusobno imati 100mbps? Po izlaganjima gore neće ali se ipak nadam.

VIA je napisao(la):
Ako imam 3 mašine vezane za svič koji je vezan sa habom na kojem su ostale mašine, da li će prve tri međusobno imati 100mbps? Po izlaganjima gore neće ali se ipak nadam.
ako su karte na prve tri masine 100mb onda hoce bez obzira da li je mreza vezana na hub 10 ili 100 mb jer veza izmedju prva tri i ostatka mreze zavisi od switcha i hub-a a ne od prve tri i ostalih

VIA je napisao(la):

Sustina switcha i jeste da dva kompa komuniciraju samo medjusobno tj. da ne opterecuju cijelu mrezu. Prve tri ce raditi na 100mbps, nemas brige, nICE jednostavno nije imao srece :D

ipedja je napisao(la):
...

Sustina switcha i jeste da dva kompa komuniciraju samo medjusobno tj. da ne opterecuju cijelu mrezu. Prve tri ce raditi na 100mbps, nemas brige, nICE jednostavno nije imao srece :D

Tacno, jednostavno nisam imao srece. Evo sa novim switchom sve radi OK.

glisoni je napisao(la):
Definitivno, XP loše radi kopiranje kroz mrežu sa 98-com.

Njesra :cuss:

Imao sam dva kompa koja su bila povezana a jedan od njih je imao 98 a drugi XP i sve je radilo bez ikakvih problema, usporavanja i sl. a kartice su bile najshugavije, one od 300 din.

Kao sto neko reche mozda je do drajvera, jer sam se i dr*o oko drajvera dok nije proradilo !!!

Nazad
Vrh Dno