Šta je novo?

Transcend StoreJet 320GB Boot

alex303

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
19.04.2005
Poena
2,455
Ako bi neko mogao da mi kaže da li je ikako moguće ovaj disk učiniti butabilnim. Pošto sam probao sve. Takođe posedujem Transcend JetFlash 8GB USB kojeg sam bez ikakvih problema napravio da bude butabilan. Ono što me zbunjuje je to da kada je eksterni hard uboden, BIOS ga ne prepoznaje kao USB HDD i samim tim boot nije dostupan. Dok kada, recimo, ubodem usb flash (transcend JetFlash), on uredno biva prepoznat kao USB HDD i bez problema sa butuje sa njega. Na netu sam našao da ovaj JetFlash ima boot up function i to je prikazano kao feature, dok recimo StoreJet nema taj feature. Da li je moguće da je to stvarno Feature i da je to dostupno samo na pojedinim modelima?

Imao sam ja slicnih problema, ali sa usb memorijom, ponekad je prepoznao prilikom boota ponekad ne.
Ovo sam resio tako sto sam izvukao sve usb uredjaje, sem memorije i tako je svaki put prepoznao. Kasnije sam updateovanjem bios i problem trajno resen.

da li si setovao flag kao aktivna particija prilikom formata

115.jpg

14.jpg

Particiju nije potrebno ručno učiniti aktivnom jer to odradi GRUB4DOS boot loader. Ovaj uređaj jednostavno hardverski ne podržava boot. Nema boot function za razliku od mog flash-a.

Vrh Dno