Šta je novo?

Transcend AxeRAM 4GB Kit

AcaFCRS

Slavan
Učlanjen(a)
19.12.2008
Poena
320
Moja oprema  
Tablet
Xiaomi Pad 5
Mobilni telefon
S9 plus
Steam
coa1983
Pristup internetu
  1. ADSL
  2. Kablovski internet
  3. Mobilni internet
Transcend AxeRAM 4GB Kit (2x2GB) CL240, sta mislite o ovoj memoriji, vredi li dati za nju oko 100 evrica, uklopio bih je uz Q9550, Asus P5Q Premium i Gigabyte GV-N26OC-896H-B...

ne vredi... imas 4GB komplete za skoro pola cene tog npr. geil ultra ili dragon. vise od 60 evra za 4gb kit je previse....

Ja imam Transcend AxeRAM 4GB Kit koji sam kupio jos u maju. Odlicno radi , vrlo overklokibilna (sa 2,66ghz -> 3,6ghz bez problema ...mozda sam mogao i vise , ali nisam zaludjen za oc).

Sto se mene tice preporuka. Ako ti je cena bitna , zasto se hranis hlebom , kad to kosta ;)
Imas mnogo jeftiniju travu i shisharke :p

DDR5 :D

onda je krš pih samo 3.6 mada darko naj nas je onomad ubedjivao kako mu ram najopuštenije radi na 1400 inace DDR2 ovaj se nešto zbunio ali naj nas ubeđivao :D:D:d

Posle onog Apacera 2x2GB za 2500din, dati 100e za 4GB mi zvuci ludo. Jedino ako ti treba za neki visok FSB, onda razumem, mada ne bi bilo cudno i da neka od ovih ultra jeftinih prebaci 1050MHz.

Bilo je i Kingmaxa 1066 CL5 za 1800din po modulu od 2GB. Samo sto treba naci tu CL5, ona CL6 i nije nesto...

Transcend AxeRAM 4GB Kit (2x2GB) CL240, sta mislite o ovoj memoriji, vredi li dati za nju oko 100 evrica, uklopio bih je uz Q9550, Asus P5Q Premium i Gigabyte GV-N26OC-896H-B...

memorija je super, ako se poredi sa ostalim mem. modulima od 2gb.
Koliko sam video po netu neki optimalni maximum za 2gb module je ~1130-1140mhz a evo meni AxeRAm radina 1151mhz na 2.04V, perf. level 08. Radi potpuno stabilno, ne greje se previse.

Pritom imam 3x2Gb AXE-a u dve masine (Asus Maximus II formula i P5Q deluxe) i na obe radi bez problema ....znaci 3x2gb na svakoj masini.

Ja sam prezadovoljan, imao sam pre toga Gail 1066 ultra+ i Axe je definitivno bolji

svaka preporuka

(inace moji Axe moduli su "E" modeli)

ne vredi... imas 4GB komplete za skoro pola cene tog npr. geil ultra ili dragon. vise od 60 evra za 4gb kit je previse....

Taj Geil i njegove raspustene latencije je sve samo ne krsten RAM, ako ga ti imas ne znaci da valja, sem za parenje ociju kako toboz radi na velikom kloku ;)

@AcaFCRS
Ako ne planiras skori upgrade idi na taj RAM, jos nisam naisao na setup u kome je Transcend RAM pravio probleme, nije vrh, ali je apsolutno pouzdan RAM :) Cell Shock vrisne, ali Transcend skoro pa nikad!
:wave:

Poslednja izmena:
Ako ne planiras skori upgrade idi na taj RAM, jos nisam naisao na setup u kome je Transcend RAM pravio probleme, nije vrh, ali je apsolutno pouzdan RAM :) Cell Shock vrisne, ali Transcend skoro pa nikad!
hvala ti na savetu kada sam trazio koju memoriju da uzmem, nisam se presao :)

pih sto ti je skroman ovaj Vinko... dusa od coveka :)

Taj Geil i njegove raspustene latencije je sve samo ne krsten RAM, ako ga ti imas ne znaci da valja, sem za parenje ociju kako toboz radi na velikom kloku

nope, govorim o ultra seriji sa cl4;) ima i u dragon seriji komplet sa cl4... tj 4-4-4-12 tajminzima, ako treba da budem precizan...

i nemam ja taj geil, samo sam ga naveo kao primer...

nope, govorim o ultra seriji sa cl4;) ima i u dragon seriji komplet sa cl4... tj 4-4-4-12 tajminzima, ako treba da budem precizan...

Zato ga Corsair XMS na 800 sa cl 5 kida kao Musa jarca :d
Svojemremeno smo Audioreak i ja poredili navedene s' tim da je Cors bio na 800, a "raspusteni" GEIL na 1150 :d I kada videh rez-palo je kacenje oglasa :D :trust:

Poslednja izmena:
Cisto da razjasnimo: GAIL ima ultra+ memorije koje rade na CL4 ali su to ISKLJUCIVO 1gb moduli.
Ja sam imao 2x2gb Gail Ultra+ 1066+ (na sajtu pise da rade na CL4) ali ovi od 2gb nema teorije da rade na CL4 (mozda rade na 800cl4) ... na 1000cl4 nece ni sa 2.5V

Ima oje gail seriju (ultra+) od 1gb u kojoj su valjda bili micron-i pa sad valjda svi pricaju o toj seriji.

CL4 mu nije tajming za def napon odnosno nije mu default podesavanje vec samo moze da ga postigne dizanjem napona i manuelnim namestanjem latencija! ;) Imao sam, odnosno i dalje imam u drugoj konfi, tako da to sto navode da je cl4, apsolutno nista ne znaci.

CL4 mu nije tajming za def napon odnosno nije mu default podesavanje vec samo moze da ga postigne dizanjem napona i manuelnim namestanjem latencija! Imao sam, odnosno i dalje imam u drugoj konfi, tako da to sto navode da je cl4, apsolutno nista ne znaci.

pa navode da je moguce postaviti memoriju na odredjena podesavanja.... da li je to rucno ili automatski nije bitno. ako specifikacija kaze da su tajminzi 4-4-4-12 pri 2.0V i da to moze da se dobije za manje od 60evra onda je to bolji deal od transcend kita od oko 100evra

pa navode da je moguce postaviti memoriju na odredjena podesavanja.... da li je to rucno ili automatski nije bitno. ako specifikacija kaze da su tajminzi 4-4-4-12 pri 2.0V i da to moze da se dobije za manje od 60evra onda je to bolji deal od transcend kita od oko 100evra

jel ti to za 1gb module?
covek je postavio temu i pitao za 2gb module

Na geilovom sajtu su date specigfikacije zajedno i za 1gb i 2gb module a oni se bitno razlikuju. 4-4-4-12 vazi iskljucivo za 1gb module....ti si verovatno video ovo:

ja ti tvrdim da ultra+ od 2gb NEMA SANSE da radi na 4-4-4-12 nikako, bez obzira na voltazu, a geil-u je ultra+ valjda najjaca serija

Koliko je meni poznato, ti geilovi ultra i ultra+ rade na 2.4v i problem je sto tu nema mnogo prostora za podizanje voltaze, oni i kad rade na recimo 1100 greju se dosta, mnogo vise nego Axe (axe radi na 1150mhz sa 2.04v)

Mislim da je Yoti hteo da ti kaze da neka memorija moze i da radi na CL4 ali da joj pod-latencije budu toliko opustene da je efektivno sporija od memorije koja radi na CL5 sa zategnutim podlatencijama.....a te podlatencije su u sustini ono sto pravi razliku u ceni (uglavnom). Zato je to oko CL4 veoma relativno. Uz to uvek je bolje gurati recimo dobru/solidnu memoriju na CL5 1000 nego neku naguranu na cas4 900mhz

meni tu izgleda da je "koliko para toliko muzike"
a axe nije 100eur...mnogo je jevtiniji, mislim da mu je cena sad 70-80eur, ja sam 4gb kit platio ~5600din (65eur) pred novu godinu

Poslednja izmena:
Mislim da je Yoti hteo da ti kaze da neka memorija moze i da radi na CL4 ali da joj pod-latencije budu toliko opustene da je efektivno sporija od memorije koja radi na CL5 sa zategnutim podlatencijama

pa sto ionda tako nije rekao? nisam ja vidovita zorka pa da gledam u pasulj i zvezde sta je pisac hteo da kaze. nemam nista protiv drugacijih misljenja, ali samo kada znam o cemu se radi;)

Vrh Dno