PJ je napisao(la):
Pitanje sam postavio cisto iz znatizelje, a evo sada imam i problem koji moze da bude uzrokovan ostecenjem DV kasete.
Ustvari verovatnije je da je problem do prebacivanja DVa na HDD...ma nemam pojma...evo screenshotova
Ovde su preklopljene 3 slike (gore jhe fontana, u sredini poklopac za objektiv i dole sto sa igracakama. Te 3 stvari su snimane odvojeno, jedna preko druge. Preko se vidi pikselizacija
www.pj.co.yu/slike/dv1.jpg
Na ovoj slici se vidi pikselizacija.
www.pj.co.yu/slike/dv2.jpg
U cemu je problem?
Pa pogledaj ta mest ana traci, ako se te "pojave" nalaze i na traci, znaci da su dropovi u pitanju.
A ako ih nema na traci, onda je do grebovanja.
Uglavnom, koliko se secam, ti imas lap top na koji grebujes.
Ako sam u pravu, zaboravi to dok ne kupis desktop racunar.
Nema leba od lap topa osim ako nije neki bas top model i to ako ga koristis isklucivo za "montazu"
To znaci da imas samo najosnovniji softwer i dve particije.
Hard diskovi na lap topovima su ipak mnogo sporiji od ovih u desktop masinama.
A DV traka moze (i kod nas se vrlo cesto) koristi dvadesetak puta. Posle vec dodje do dropova u vidu pikselizacije ili "kasnjenja" nekih delova slike.
U svakom slucaju, Panasonic trake su OK, i ja ih koristim. Moj drugar ih prodaje za 10Eura po komadu, za 60 - minutne trake, ali mislim da prodaje samo na tri komada.
Ja inace na lap topu imam Avid DV 3 i Pinacle (Fast) DV 4 i to jako lepo radi, samo sto je to lap top koji kosta mnogo a ja sam ga ovde slucajno nabavio po nekoj jako povoljnboj ceni.
Toliko.