Šta je novo?

Track Ir

Učlanjen(a)
23.07.2008
Poena
319
Da li ga neko koristi ovde i ako ga koristi mozhe utisci?

Pozdrav

Ja sam bas pre neki dana pazario TrackIR 5 i TrackClip PRO, i mogu reci da sam veoma zadovoljan kako radi a software je dobar, instalacija je laka prakticno plug&play. Inace sam dugo koristio FreeTrack i TrackIr jeste bolji (precizniji i bolje pokriva sve uglove) ali mislim da je razlika u ceni prevelika ako se uzme u obzir da FreeTrack mozete sami da napravite za 20-ak evra sa sve kamericom, a i za manje ako se razumete u elektroniku.

Ја га користим већ око пола године и добра је справа. Цена у Америци је подношљива док је код нас прескуп. Мој је донет из Америке, радио 5 месеци и престао да ради. Заменили га јесу, али сам ја морао да платим испоруку и царину.
Иако је YouTube пун TrackIR клипова ево ти два која сам ја направио прво вече кад сам га добио, летење на LYBE и LYBJ. Уколико ти је виртуелно летење битна ствар у животу купи обавезно. За остале ствари мислим да му је употребљивост значајно ограничена.
[YOUTUBE]gUo9ERGilwQ[/YOUTUBE]
[YOUTUBE]wPGgfrsaNiI[/YOUTUBE]

Hvala

Hvala na odgovorima. Da bitno mi je za letenje (virtualno naravno), i hocju peticu. Kod nas je 200evra (i to chetvorka bez track clip-a) a u inostarnstvu sa isporukom je 176evra. Naravno na ovo cje da ide josh i carina.

Inache koristim freetrack i nisam bash zadovoljan time. Kupio dve kamerice (PO PREPORUKAMA SA SAJTA) jednu uopshte ne mogu sda nateram da radi kako treba (Microsoft live 1000, ne znam tachno kod drugara je) a druga ima mali ugao i nema podrshku za Windows 7, drajveri nisu potpisani (Genius slim 321). Sa diodama se bakcjem... ma previshe sr....

Napisao bih mali re-view ove spravice tachnije TrackIr 5 plus Track-Clip Pro.
Uredjaj je mali i lagan, kamera je vezana za postolje sa magnetom (problem kod predjashnjeg modela shto je bio lomljiv bash na mestu spoja). Samo postolje je slichno kao i kod drugih kamera i prilagodljivo za tft monitore. Pro clip ima tri diode i kachi se pomocju shtipaljke za slushalice. Oba uredjaja se kache na jedan usb (kachio direktno na plochu nisam pokushavao preko hub-a)
Shto se tiche funkcije mnogo je kvalitetniji od freetrack-a, radi sve vreme i svetlo mu ne smeta, poredjenja radi za freetrack sam morao da spushtam roletnu navlachim zavese chak i da skidam naochare da ne bih imao takozvane "parazite". Dozvoljava vam pomeranje glave u svim polozhajima i to (zavisnosti od podeshavanja) prenosi u igru. Koliko znachi: za simulacije letenja je ne prevazidjen, za simulacije vozhnje pa tako i tako a za pucachine, mislim da bi bio dobar ali josh nisam igrao ni jednu.
Mane su mu
1. Cena prvenstveno (koshta 135evra poshta do Srbije iz Belgije oko 50-60 evra, e sad ide "lepota" carinu su mi naplatili 50 evra a uslugu za carinjenje 4000 dinara) izashao me je 280 evra u grubo. Da li vredi tih para meni da (ne gubim zhivce vishe sa freetrack-om).
2. Greje se dok radi (odnosi se na kameru) tako da ako ga ne koristite trudite se da je iskljuchen.
3. track-clip pro i nije neka kvalitetna izrada tako da budite pazhljivi (ja ga obavezno skidam sa slushalica kada zavrshim sa igranjem).

Pozdrav
Viktor

Vrh Dno