Šta je novo?

Traži se štapni usisivač

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,365
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Planiram da kupim štapni usisivač iliti usisivač koji ima bateriju umesto kabla.

Nemam neki definisani budžet, samo bih voleo da ima normalnu autonomiju od bar 30 minuta, da se relativno brzo puni, da može da očisti tepih od dlaka moje mačke koliko-toliko i da nije preglomazan za čuvanje (znam, mnogo zahteva).

Video sam razne Philips, Bosch pa čak i XIAOMI modele ali ideje nemam šta da gledam.

Napeckao te Boško da se više ne žališ :D
Traume, traume :D I dalje mi nije jasno kako svaki krš koji sam koristio u toku prethodnih decenija ne pravi takav problem, a "poslednja reč tehnologije" zahteva ovoliko mučenja.

ljudi, supruga navalila na štapni usisivač, pa da čujem kako su se pokazali u odnosu na klasične?
gledao sam ove u cenovnom rangu do 120e i tu se većinom nalaze "gorenje" i "hisense" modeli usisne snage od 22 do 26w.

dakle, trebaju mi saveti i mišljenja, isplati li se to kupovati i može li zameniti klasični usisivač u dvosobnom stanu?

ljudi, supruga navalila na štapni usisivač, pa da čujem kako su se pokazali u odnosu na klasične?
gledao sam ove u cenovnom rangu do 120e i tu se većinom nalaze "gorenje" i "hisense" modeli usisne snage od 22 do 26w.

dakle, trebaju mi saveti i mišljenja, isplati li se to kupovati i može li zameniti klasični usisivač u dvosobnom stanu?
Najjeftiniji Xiaomi G20 Max koji moze da zameni, ispod toga nista. Posle toga Bosch serija 8/9/10 ili Dyson od v10, pa na dalje.

Koristim par godina Philips neki FC model i odlican je usisivac vise nego zadovoljni jaka usisna snaga, 900w motor koliko se secam. Pre njega Zepter na vodu.
Kupio sam Xiaomi G20 lite za potrebe lokala iz zezanja zato sto kuci vec imam Xiaomi robot usisivac. Na kraju se zavrsilo kupovinom 3 G20 lite usisivaca koliko sam zadovoljan sa njim. Ono sto on pokupi sa tepiha sa roto cetkom ne pokupi mi Philips koji podize tepih. Za 10k koliko je trenutno u Maxiju nema bolje kupovine. Svakako je pitanje sta ce se desiti sa baterijama na svim ovim usisivacima i koliko je isplativa zamena . A kod ovog kad degradira baterija mogu da bacim i nece mi biti zao. Mislim da neces mnogo dobiti ni sa G20 modelom koji je duplo skuplji

ok, sve jasno, ali ti modeli su nam preskupi.

ima li neko na forumu iskustva s ovim "gorenje" štapnim usisivačima, čisto da znam šta se može očekivati, a šta ne?
Nemoj kupovati, bacices pare i živce. Prijateljski savet.

Samsung jet 60 turbo je 21.000 na ananasu. Sa 3.000 kuponom sasvim ok kupovina za 18.000. Šteta što nema Pet varijante na Ananasu, jer je sad Samsung akcija i Pet je oko 25.000 (kome treba mini turbo četka). Na neke S modele je produžena garancija 2+3 (mislim proizvođačka) ukoliko se ostavi komentar i pošalje dokaz o kupovini (pogledati na sajtu, postoje dva spiska proizvoda koje akcija obuhvata).
Ja jet 60 turbo imam baš kratko i on mi je sekundarni usisivač. Odlično skuplja prašinu sa tepiha i na low. Ima 3 brzine. Na parketu nije nešto ali pokupi prašinu, filtracija je odlična. Lagan je. Lepo izgleda kome je to bitno. Izmenjiva baterija. Ima je kupiti na AE, ima i na KP. U prodavnici jezivo skupa.

Na Planeti ima Tesla za 15k, svuda ostalo je 25k. Čini mi se 150aW. Ima i ono lomljenje za ispod nameštaja.

Za 17k ima Electrolux serije 300 sa svim mogućim dodacima. Na YT ima mađarski unbox. Deluje OK. Motor je slabiji. Nailazio sam info da je aW 30-80. Ko bi da usisava automobil, mislim da je ovo najbolji izbor.

Xiaomi g20max je na Ananasu 28500 (uznkupon 25.500). 4 dodatka, prikaz preostale baterije, svetlo, dobar za kola zbog tih dodatka, velika usisna snaga. Mana je što se baterija ne menja i što ne znam da li su sredili BMS.

Eto, to sam ja gledao i takve utiske stekao :)

Mislim nemoj pogrešno da me shvatiš ti hoćeš običan koji je jak da zamenis sa pilićarem koji jedva vuče.

Jedini upgrade koji ces imati je to što ćeš imati usisivač bez kabla i tu se završava sve pozitivno kod tih jeftinijih usisivača.

nije do mene, žena navalila :)
Ako je žena navalila onda nemaš izbora :D ako ništa drugo barem iskoristi lošu situaciju u svoju korist.
Prvo moraš da razradiš scenario, kažeš nešto tipa: "ne bi preporučio taj model, nema dobre performanse, čitao samo o njemu, ne vredi tih para", onako suptilno, "nećeš biti zadovoljna, mislim da je bacanje para", i tako svaki put kad se pokrene pitanje usisivača ali samo suptilno, samo informišeš, ne insistiraš :D
Kontaš već, i ako ga uzmete moraće da ga koristi i ne sme da kaže ništa a ti ćeš uvek imati spremno "rekao sam ti" :D ili "sećaš se koliko si insistirala da kupimo onaj usisivač pa je ispalo da je ..." :D

Ne može da se poredi jer muškarci kada biraju nešto, pogotovo tehniku, sednu za komp i odrade manje ili više opširno istraživanje, pročitaju iskustva, uporede modele, pitaju druge, pogledaju youtube, uporede cene, Ja sam ubeđen da daleko manje baziraju odluke o kupovini na "emocionalnom" faktoru a daleko više na osnovu podataka i činjenica. Tako da je i logično da budeš zadovoljan proizvodom koji si izabrao.
S druge strane žene više svoje odluke o kupovini tehnike, pogotovo, baziraju na "osećanjima" da li ima se neki proizvod "sviđa" ili ne kao i na površnim, lako dostupnim podacima koji, često mogu da budu i obmanjujući (na primer kada za usisivač proizvođač navede da ima X usisnu snagu koja je "odlična" ali ne navede u reklami da to važi samo za najjači režim rada koji je najbučniji i plus može da radi, lupam, 5 minuta u njemu dok u isto vreme za radno vreme stavi 45 minuta a ne navede da je to u najslabijem režimu. Za sve to moraš malo dublje da kopaš, podaci su dostupni ali treba vremena i truda da bi se sve to iskopalo a treba i volja da se upoznaš sa svim nepoznatim podacima tipa šta je to zapravo "usisna snaga" kako se kvantifikuje i koja vrednost se tu smatra dobrom, lošom, odličnom isl. žene većinom nisu voljne da posvete vreme tome.

Ja sam dobio par prepuruka od kolega koji su uzeli Bosch unlimited seriju, i jako su zadovoljni.

Za sada imam obican Bosch sa hepa filterom koji gura vec 12 godinu, nikad mu nista nije falilo, jedino sto se papucica raspala i kabl se slabije uvlaci. Sve kao cekam da jos nesto crkne pa da ga menjam, ali ne da se, zilav malisa. :D

Ne može da se poredi jer muškarci kada biraju nešto, pogotovo tehniku, sednu za komp i odrade manje ili više opširno istraživanje, pročitaju iskustva, uporede modele, pitaju druge, pogledaju youtube, uporede cene, Ja sam ubeđen da daleko manje baziraju odluke o kupovini na "emocionalnom" faktoru a daleko više na osnovu podataka i činjenica. Tako da je i logično da budeš zadovoljan proizvodom koji si izabrao.
S druge strane žene više svoje odluke o kupovini tehnike, pogotovo, baziraju na "osećanjima" da li ima se neki proizvod "sviđa" ili ne kao i na površnim, lako dostupnim podacima koji, često mogu da budu i obmanjujući (na primer kada za usisivač proizvođač navede da ima X usisnu snagu koja je "odlična" ali ne navede u reklami da to važi samo za najjači režim rada koji je najbučniji i plus može da radi, lupam, 5 minuta u njemu dok u isto vreme za radno vreme stavi 45 minuta a ne navede da je to u najslabijem režimu. Za sve to moraš malo dublje da kopaš, podaci su dostupni ali treba vremena i truda da bi se sve to iskopalo a treba i volja da se upoznaš sa svim nepoznatim podacima tipa šta je to zapravo "usisna snaga" kako se kvantifikuje i koja vrednost se tu smatra dobrom, lošom, odličnom isl. žene većinom nisu voljne da posvete vreme tome.
I upravo zbog navedenog ja kupujem tehniku a supruga ostalo...

Jel Einhell bilo koji model ulazi u neku ozbiljnu pricu tih stapnih usisivaca ili da zaobidjem, ili jel ima iko bilo kakvog iskustva sa njima? Imam 60ak kvadrata laminat-plocice, bez tepiha, ali imam Macku. Imam baterije od trimera pa mi zato prvo pade na pamet.

Zanemarite prethodno pitanje, gledao sam malo recenzije, malo klipove, kupio sam posle 2h istrazivanja na Ananasu neki Dyson V11 Advanced i cao. Danas mi je crkao ovaj neki gorenje obican a taman sam imao pare za tako nesto.

Ulazimo u skupštinsku debatu bespotrebnom polemikom gde mi vi sad izlazite sa raznim statističkim podacima. Poenta priče je što lakši aku usisivač do 200eu, evo recimo Xiaomi G20 ali da je malo lakši. Sada ću, i ako to nema ama baš nikakve veze sa aku štapnim usisivačima, da vam objasnim zašto meni treba lakši usisivač a vi će te mi verujem na kraju odgovoriti...pa što nisi vežbao kada su ti lekari rekli da moraš. Imao sam tešku nesreću pre 15 godina i dve operacije torakolumbalnog dela kičme, nosio sam dve titanijumske šipke 9 meseci povezane sa 4 ušrafljena šrafa u 4 pršljena. Dobar deo ledjne mišićne muskulature mi je raskomadan i odbačen. Ledjna muskulatura u torakolumbalnom delu posle operacije mi je bila kao kod mušice. Bla bla bla i tako dalje. Lekari su forsirali vežbe ali pošto sam posle operacije kao posledice nje oboleo od još 3 bolesti izgubio sam volju za životom a kamoli za vežbama da bi se sto pre vratio starom i normalnom životu. I dalje mi je slab torakolumbalni deo kičme...i tako dalje i tako dalje.
Ja bi ovime završio priču i vašoj pomoći oko štapnih usisivača jer sa svakim sledećim mojim komentarom čini mi se da idemo u pogrešnom smeru. Izvinjenje administraciji što se mojim odgovorom forumašima nisam držao teme "Štapni usisivači" i što sam iznosio delove svog privatnog života. Ako mislite da je nepodobno brišite, šta ću morao sam. Pozdrav

Da vidiš zaboravio sam, posle prve operacije skinuo sam 20kg a posle druge još 20kg i postao grančica od čoveka koji je mogao da podigne i drži zadnji deo spačeka dok čovek menja gumu. Pre par godina sam se ugojio ka' bizion a mišića nigde ni sa kuhinjski usisivač. Dyson, ne bi ja. Za šta ja dajem još uvek neke velike pare, za biciklu i mobilni telefon.
Ako nisam zakasnio i ako hoćeš da se odrekneš odsustva kabla i u kontru dobiješ snažniji, a upola i jeftiniji i lakši usisivač, i bez ostalih podrazumevanih mana za rad na baterije - baci pogled na "Deerma DX-1000".

Kod nas se može naći i za manje od 8.000 din. Samo telo, za usisavanje "iz ruke" je lakše od 1,5 kg. Sa cevkom i papučom ima manje od 2 kg (ali tada neki deo težine oslanjaš i na pod, je li).

Dužina kabla po specifikacijama je kapitalističkih 5 m, što mu u stvarnosti dođe oko 4,6... I nije nešto debeo, tj. težak.

Posudu za prašinu ispraznim i vratim nazad za 10-15 sekundi. Za razliku od ostalih Deerma modela, ovaj ima vodom periv hepa filter. Ima zaštitu od pregrejavanja, sam se isključi ako ne prospeš prašinu na vreme.

U stanu nemam životinje, tepihe, zavese i ostale stvari za mučenje - u ovakvim uslovima se pokazao iznad mojih očekivanja. Ne znam da li bi crk'o u slučaju usisavanja cementne prašine, to neću ni da isprobavam. Ne znam ni dokle će da traje.

Do sada sam mu otkrio jednu manu - izrazito ružne je plave boje. Skoro da je pa šerpa-plava... Pa još ima po sebi neke zlatne detalje.

Ako ga kupiš na onoj tropskoj voćki, pa želiš da odustaneš u onih nekih 10-ak dana - nazad ga vraćaš o njihovom trošku.

... Eto. Razmisli... Barem je meni odsustvo kabla u kućnim uslovima rada, gde u svakoj prostoriji imam utičnicu, skoro potpuno zanemariva prednost u odnosu na sve ostale velike mane - težina, cena, autonomija, smanjivanje kapaciteta baterije, rizik od požara pri punjenju itd.

Da li i koliko šteti ako je usisivač stalno na punjaču?
Uzeo sam onaj Bosch Unlimited 7 ProHygienc Aqua i kada god ga postavim na zidnu bazu on počne da puni. Da čupam punjač iz struje ili je ipak dovoljno pametan uređaj?

Meni dyson v11 prekine punjenje kad se napuni do kraja i može da stoji na punjaču koliko hoćeš. Ne znam kako je regulisano na Bosch-u

Pa kada napuni ugase se lampice a i baterija je hladna na dodir. Deluje da prekida punjenje a opet u uputstvu ništa ne piše povodom toga.

Nazad
Vrh Dno