Šta je novo?

Trčanje kao hobi/rekreacija/sport/izgovor za putovanja

Na mojih 42god, puls bi trebao da se krece od 107 do 142 otkucaja (220-42 x 0,,6 za minimum ili x0,8 za maximum).
Dok sam radio sobni bicikli kao kardio to mi je bilo taman da ne bude ni presporo, ali ni da padam u nesvest, recimo izmedju srednjeg i jakog zamora za srce (odokativno gledam).
Koliko mozes da izdrzis minuta kardia kada imas puls od 180 otkucaja, zar nije to malo vise nego opasno?
Sada imam 57 godina i kad trčim većom brzinom ode do 179 gledam da ne prelazim više, ono 220 puls je bilo trka uz beograđanku bio sam prvi ili drugi u 40+, bavio sam se i planinskim trčanjem. Pre neki dan trčeći uveče na traci digao sam puls na 192 i posle problem pošto sam u godinama tek ujutru se vratio u normalu.... normalni puls mi je oko 54-56. Uh sad sam video išao je puls oko 5 min 188 do 199, dosta sam sada težak a trčao 4:44 na traci :-(
 
Poslednja izmena:
Tebi se supruga bavi sportom, to je lekar kakvog i ja slušam. Čovek je uvek najpre dobar za sebe. :)

Moj odgovor je bio na Audio-ovu poruku, koju je naknadno obrisao. Ja je i dalje vidim, ali čovek je povukao izjavu :)
 
Napisao sam da je i meni žena lekar ali sam obrisao jer nisam hteo da širimo temu. Ako ćemo iskreno, pre sam ja nju promenio nego ona mene. Za nju sam bio i ostao medicinski fenomen 😂. Nikada joj nije bilo jasno kako funkcionišem i odavno je prestala da me savetuje.
 
Ponekad se baš slatko nasmejem kad se setim da dajemo po nekoliko stotina evra za glupi sat 😂😂😂
 

Prilozi

  • Screenshot_20240209_095920_Connect.jpg
    Screenshot_20240209_095920_Connect.jpg
    57.8 KB · Pregleda: 149
Drugari da li imate neku preporuku koje patike za outdoor trcanje za nas od 100+kg, budzet recimo nekih 10-15k, gledao sam za sada asics gt-1000 ..?
 
Ja bih dodao na spisak Hoka Mach X, ja sam srednje težak i 60km ne mogu da ih razgnjeckam koliko bi mi bilo optimalno.
 
Drugari da li imate neku preporuku koje patike za outdoor trcanje za nas od 100+kg, budzet recimo nekih 10-15k, gledao sam za sada asics gt-1000 ..?
Brooks Glycerin GTS
Možeš i običan Glicerin, ali ćeš zbog "solidne" telesne mase od Gajd Rejls podrške u GTS modelu imati koristi, čak i da ti je gaženje neutralno.
 
Drugari da li imate neku preporuku koje patike za outdoor trcanje za nas od 100+kg, budzet recimo nekih 10-15k, gledao sam za sada asics gt-1000 ..?

Mizuno je na US tržištu napravio ozbiljan biznis zbog overweight trkača. Njihovi djonovi imaju plastične ploče. Malo smara kada se zabode kamenčić, ali mala je to cena ako ti odgovaraju, a trebalo bi i da traju.
Ja imam Wave Rider 25 i 25 GTX. Nisu mi baš legle, ali kako vreme prolazi, povremeno ih koristim i izgleda da sam sve manje izbirljiv :)
GTX sam koristio u januaru, kombinacija led/bljuzgavica. Ispade stvarno OK patika.

Jedno od objašnjenja koje sam dobio, zašto mi nisu legle, je baš to što sam sam underweight sa svojih 77.5kg.

Sada je aktuelan model Wave Rider 27.
 
Šta da kažem ja sa mojih 72 kg, pero laka kategorija 😁,ja sam juče i danas probao Solomon Speedcross 6 i legle su mi odlično ali definitivno nisu za teže trkče,možda bi i tebi PJ legle obzirom na kilažu
 
Svakako su mi potrebne nove patike za trail, pa ću ih probati.
 
Juče je u saobraćajnoj nesreći poginuo Kelvin Kiptum.
Očekivalo se da u aprilu, u Roterdamu, istrči prvi zvanični maraton ispod 2 sata.

Naravno, već su krenule i različite teorije zavere. U šta se pretvorila ova planeta...
 

Kenija pripada delu sveta gde je život veoma jeftin, a vožnja između gradova je veoma opasna. Vozi se jako brzo, putevi uski, drveće unaokolo, apsolutno nema ni najmanjeg mesta za grešku, a voze kao da ih baš briga da li će sutra biti živi ili mrtvi. Deca se igraju pored puta, malecka, sama, dok roditelji rade ko zna gde, neverovatni prizori koje sam gledao svojim očima.

Baš velika tragedija. :(
 
Za vikend pregaženo 40 km trejla po blatu zemlji stenju i mogu reći da sam jako zadovoljan sa patikama.Odlične za blato i zemlju solidne za stenovit teren udobne i posle 30 km trčanja.Lako se održavaju ne lepe blato između krampona,stabilne i lagane.Ne gube udobnost ni po asfaltu,za sada jedina mana što quicklace sistem nekako popušta za vreme trčanja ne mnogo, tako da sam jednom morao da ga dotežem
 

Prilozi

  • 1707744652890.jpg
    1707744652890.jpg
    415.7 KB · Pregleda: 110
Nisam imao problem da mi otpušta quick lace na SuperCross. Jesi nosio ranije Solomon sa QL?
 
meni nikad nije popustilo, 3 para salomon

kako zategnem tako stoji dok ih ne skinem sa stopala
 
Nisam,prvi put patike sa takvim sistemom vezivanja,možda je takav osećaj ,možda nisam dovoljno zategao,proveriću sledeći vikend na trčanju
 
Pokušaj da namestiš jezik, pa da probaš, malo kako doteže i kraj pertle zavuci u onaj džepić na jeziku.

Već godinama zimi nosim quick lace, kada su krenuli problemi, zapravo se posle 2 godine pohabale te pertle. Kupio nove pertle, nikad zamenio, moj matori nosi sa starim pertlama, kaže "k'o nove". Na stranu što su mu broj veće.

Nemam mnogo kilometara trčanja sa QL, ali definitivno bez problema.
 
Koristi li neko running power? Ja odradih nekoliko treninga i meni baš deluje logično. Kod mene je brdovito pa baš koristi za Zone 2 trening. Uspevam lakše da kontrolišem tempo. Puls vazda kasni, koju god spravu da koristim. Ovo pokazuje u momentu koliko npr. nizbrdo treba da trčim brže nego što sam mislio da treba. Isto tako, uzbrdo mora baš baš sporije nego što sam preferirao. Ne kažem da je krucijalno, ali stvarno može da koristi.
 
Otisao prosle nedelje da probam da trcim posle vise od 10g (zbog hronicne povrede nije mi preporuceno) i nije bilo lose, danas ponovio i istrcao/isetao 5k, nije lose, lep osecaj.
 
Drugari da li imate neku preporuku koje patike za outdoor trcanje za nas od 100+kg, budzet recimo nekih 10-15k, gledao sam za sada asics gt-1000 ..?
Mozda nesto od Hoka patika ali mislim da se one nece uklopiti u tvoj budzet.
 
Rešio sam da krenem sa trčanjem. Najveći park u gradu mi je doslovno preko puta stana. Upravo se počastio sa Hoka Clifton 9 I Brooks ghost 15 (320e ukupno ali nisam skoro probao nešto udobnije). Kalupi su im čudni, 45 broj nisam nikad u životu kupio, nosim 43.5 inače.
Sad neku odeću da izaberem.

1000012792.jpg

1000012791.jpg
 
Ti si se baš počastio. Kad sam ja rešio da trčim kupio sam neke Skechers na akciji za čini mi se 4500 😁. Ništa im nije falilo, ako ćemo iskreno.
 
Ovo je više psihološki, da me pogura. Znam šta će mi žena raditi ako ne budem trčao a pljunuo ove pare za patike+odeća. 😂
 
IMG_8364.jpeg
IMG_8376.jpeg
Skraping, jedinstveno iskustvo :)

 
Kako mozete da trcite u grejnoj sezoni u gradu.
Nemoguc da ne osecate " kancer" u vazduhu svakog vece mesta.Samo govna sto se ne loze.

To je atak na pluca i zdravlje provoditi vreme napolju zimi u urbanoj sredini.
A u drugoj temi se razbise sa komentarima o karakteristikama preciscivaca vazduha.
Apsurd...
 
Nazad
Vrh Dno