Šta je novo?

tplink 8901g + eunet adsl

dzudzubajac

Čuven
Učlanjen(a)
12.02.2005
Poena
825
Kao sto piše u naslovu teme, imam tplinkov 8901g wireless adsl router i eunetov adsl. Ruter je kupljen pre par dana i od tada imam problem sa adsl-om: tokom dana mi jednom, na pola sata, adsl prestane sa radom. To se uglavnom dešava u poslepodnevnim časovima. Ruter sam podesio u skladu sa uputstvom sa eunetovog sajta. Kablovi su ok, samo sam sagem-ov ruter zamenio ovim uređajem, ništa drugo nije menjano...

Nakon što zvekne pokušao sam sa rebootom ali ne vredi. Nakon pola sata sve lepo proradi...

I ranije mi se dešavalo da ponekad (jednom nedeljno recimo) zvekne adsl, ali ne ovako redovno :)

Ima li neko iskustva sa ovim uređajem, vredi li možda promena firmvera?

A da nije problem u provajderu, posto ti se desava nezavisno od uredjaja..... Pozovi tehnicku sluzbu euneta pa pitaj njih... Mozda je problem u telekomu i na njihovim centralama... bar meni tako zvuci

lepo piše gore - mnogo češće puca otkad sam stavio tplinka...

Kao sto piše u naslovu teme, imam tplinkov 8901g wireless adsl router i eunetov adsl. Ruter je kupljen pre par dana i od tada imam problem sa adsl-om: tokom dana mi jednom, na pola sata, adsl prestane sa radom. To se uglavnom dešava u poslepodnevnim časovima. Ruter sam podesio u skladu sa uputstvom sa eunetovog sajta. Kablovi su ok, samo sam sagem-ov ruter zamenio ovim uređajem, ništa drugo nije menjano...

Nakon što zvekne pokušao sam sa rebootom ali ne vredi. Nakon pola sata sve lepo proradi...

I ranije mi se dešavalo da ponekad (jednom nedeljno recimo) zvekne adsl, ali ne ovako redovno :)

Ima li neko iskustva sa ovim uređajem, vredi li možda promena firmvera?

Sta se tacno desava kada ADSL prestane sa radom? Gore li lampice na ruteru?
Sta si reboot-ovao kada dodje do problema: komp ili ruter?
Obrati paznju na status stranicu rutera (u web management-u) kada se problem javi. Ima li nesto "zanimljivo" (nesto sto bi ukazivalo na uzrok problema)?

Sta se tacno desava kada ADSL prestane sa radom? Gore li lampice na ruteru?

Eh, na lampicu nisam obratio paznju, ali provericu...

Sta si reboot-ovao kada dodje do problema: komp ili ruter?

Ruter ofc.
Na kompu sam uradio ipconfig /release i /renew iako to nema puno veze sa problemom...

Obrati paznju na status stranicu rutera (u web management-u) kada se problem javi. Ima li nesto "zanimljivo" (nesto sto bi ukazivalo na uzrok problema)?

Samo kod VLC1 stoji not connected, IP adresa i sve ostalo (gw,dnsovi,...) 0.0.0.0
Nista zanimljivo :)

Firmware.

Virtual circuit na kome je podesena konekcija...Treba da bude PVC1. PVC0 iskljuci obavezno.
pozz

Ja ga imam na poslu i radi savrseno ne gasi se vec par meseci imao je samo par ispada
Tako da ne znam u cemu bi bio problem

Imao sam isti problem sa istim ruterom na ptt-ovom adsl-u, a rešio sam ga tako što sam setovao ruter na adsl2+ mod, umesto auto. Nisam kući pa ne mogu da proverim, ali mislim da je to bilo u pitanju.

EDIT: Tek sad vidim da ti ne puca svakih pola sata, nego na pola sata. U tom slučaju, naš problem ipak nije isti, pa ovo iznad ne mora da ti pomogne.

Poslednja izmena:
Mislim da je do provajdera. Meni je eunet dao tplink 8910g i vec evo cetvrti dan malo radi malo ne radi (meni je period 10ak minuta). Reset tu ponekad pomogne ponekad ne. Posto kacim 3 racunara na taj ruter, vidim da se problem javlja na sva tri...

Kada je veza u prekidu, ne gori lampica adsl, tel linija radi normalno.

Izgleda da je stari dobri eunet na izdisaju :(

I meni se poslednjih par dana dešava na eunetu da internet ne radi po pola sata -sat obično uveče.

Poslednja izmena:
Isti problem na Sezamovom ADSL,sa istim ruterom....
Isto radi i na Telekomovom ADSL,proverio sam,sezamovci mi cak slali drugi ruter,da proverimo da li je do uredjaja i svejedno,veza pukne(na 1-2 min max,ali puca)!
Inace Kacim 2 racunara....
Jel neko probao sa zamenom firmwarea?

Poslednja izmena:
Kod mene su problemi nestali posle par dana sami od sebe.

Pre par dana su opet počeli :)

Čim uhvatim vremena a da sam kod kuće zovem tehničku podršku, sad sam siguran da nije do hardvera

Kod mene su problemi nestali posle par dana sami od sebe.

Pre par dana su opet počeli :)

Čim uhvatim vremena a da sam kod kuće zovem tehničku podršku, sad sam siguran da nije do hardvera

Ja mislim da je stvar ili do telekoma kao prenosnika(da ne kazem provodnika,jer sve ide preko njihove infrastrukturne mreze..) ili provajderi nesto ne rade kako treba,ko ce ga znati....
Imao sam priliku da probam i razlicite rutere i razlicite provajdere(i razlicite kombinacije ovog istog) i rezultat je isti!Kada ih opomenem,radi neko vreme kako treba i onda prekidi od 2-3 minuta...Oni onda ponude drugi ruter,kao nije do njih,nego visa sila,ajd da proverimo,blabla....I tako u krug!

Nazad
Vrh Dno