Šta je novo?

TP35D2-A7 vs P5K

• Začetnik teme Začetnik teme frrka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

frrka

Čuven
Učlanjen(a)
17.09.2005
Poena
975
Koja od ove dve ploce?

Ostatak konfe bi bio:
E2140
2gb Geil Ultra
Palit 8600GT sonic+
WD500AAKS
LiteON DVDRW
LC6550GP

Da li bi dobio znacajno na performansama u igrama, jer je to najzahtevnije sto bi radio na kompu, ako bi upao jedan E4500 zbog veceg mnozioca (x11)

P.S. Postavio sam novu temu jer nisam video da se ove dve ploce porede.

I ja cu definitivno da uzmem
Biostar TP35D2-A7
E21??
2gb Geil Ultra (mozda cak i 4gb-dzaba je memorija maltene)
Palit 8600GT sonic+

odustao sam od am2 kombinacije, nazalost...

Zasto bas Biostar?
Koliko vidim ovog Asusa dosta furaju (pricam o jeftinijim plocama) kada hoce da jure neki rez.
Meni se nije svidelo na Biostaru jer je imao problema sa memorijama. Ne lezi mu svaka. Pa malo mu je FSB zezao. Morao si da preskaces sa 350 na 400 jer izmedju nije hteo da boot-uje.
Mada nisam siguran da li je to vazilo za P965 ili za P35 cipset
E sada Asus ima slabiju naponsku jedinicu pa to odmah povlaci da li ce moci da izdrzi OC nekog jaceg procesora koji bi uzimao mozda na prolece.
Ne mogu nigde na netu da najdem uporedni test ove dve ploce iako je tazlika 10e a obe su dobre za OC.
Ako neko ima link neka ga ovde ostavi.
Hvala

Kapiram ja da si u nedoumici, al sam posle par review-ova zakljucio da ce mi ova ploca zavrsiti posao + jos jedan dokaz koji je to potvrdio !
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=142595

Ja cu sa 3Ghz biti super zadovoljan.
Mene vise brine dobar primerak procesora, znaci koji iz serije E21??

P.S. ako tolko sumnjas u biostar uzmi Blood Iron, kod njega nema nedoumica, mada meni taj vid "prestiza" ne treba.

Poslednja izmena:
ja bih uzeo (i uzeo sam 😀) E2180 zbog novije M0 revizije. samo, ako ga postavis na 300Mhz za FSB, onda nista od 800Mhz za memoriju 🙁

Aj srecno !

Ne znam zasto ljudi toliko kude taj P5K, i favorizuju Gigabyte P35 ploce. Koliko sam mogao da vidim po netu taj Asus bi trebao da se klokuje bolje, a sada sto se tice grejanja, bila je ona tema gde se vidi da se stvarno Asus vise greje ali je to bilo sa vodenim hladjenjem, tj. nije bilo ventilatora, pitanje kakva bi situacija bila da je u kucistu bio vent.

Mislim da ona uopste nije los izbor. Mislim na ASUS P5K

Nazad
Vrh Dno