Šta je novo?

TP Link WR743ND

kosmik

Slavan
Učlanjen(a)
11.10.2007
Poena
319
Kupio sam ovaj AP/Client ruter jer koristim bezzicni internet a treba mi da sa kablom vezem stoni racunar a bezzicnim putem povezem laptop i mobilne telefone da bi svi koristili internet,sto ovaj ruter ima mogucnost da odradi. Medjutim sta se desava, nakon nekog vremena dolazi do gubitka mreze tj ruter ne vidi predajnik koji se nalazi na 100 metara od kuce, pa ga onda na momente vidi pa ne vidi tako da sam imao problem nakon mjesec dana od kupovine. U pregledanju foruma naletim na podatak da je mozda do firmvera i ja skinem najnoviji i nadogradim ga. Sada sljaka kao lud, stoni racunar+laptop+2 smart mobilna, jedini problem je (a i nije toliko) sto sam saznao da nema garancije na uredjaj ako se to samostalno ucini. Kazite mi da li neko ima iskustva sa ovom vrstom rutera i da li je moguce da ce ponovo da zasteka nakon izvjesnog vremena ? Da li postoji slican uredjaj koji je poput ovoga sa istim mogucnostima a da ne pravi probleme ?

Ne bi trebalo da se gubi garancija jer sam ruter ima upgrade firmware opciju, sačekaćemo još nečije mišljenje. Što se tiče sličnih uređaja, većina ima WDS opciju (wireless distribution system). Najbolja opcija je neki Linksys ruter sa dd-wrt firmware-om (lično iskustvo).

Kod mene je dd-wrt na 741ND i radi odlicno mesecima (po potrebi kao klijent i ap, ili kao ruter i ap).

Sada kada sam nadogradio firmver radi bez problema, prikacio sam spoljnu antenu na njega, napravio u njemu pppoe konekciju, vidi sve mreze uokolo, preko kabla prenosi na stoni racunar a istovremeno laptop i mobilni telefoni se kace bez problema na njega i rade fest. Samo me brine da li ce i posle ove nadogradnje firmvera da se nakon nekog vremena desi isto. Kada sam zvao provajdera za bezzicni internet rekli su mi da ne koriste te rutere zbog razloga sto nakon mjesec dana prestanu da rade (sto se i meni desilo nakon isteka istog perioda), medjutim ja sam ga nadogradio i sada radi ponovo kao lud, a provajder mi predlaze dva rutera da spojim u vezu i da na taj nacin djelim internet po kuci. Meni je jednostavnije da sa jednim uredjajem zavrsim posao kao sa ovim koji je jako prost i radi (trenutno) sav posao. Koji model linksys ima ovakve opcije kao ovaj tp link ?

Sada kada sam nadogradio firmver radi bez problema, prikacio sam spoljnu antenu na njega, napravio u njemu pppoe konekciju, vidi sve mreze uokolo, preko kabla prenosi na stoni racunar a istovremeno laptop i mobilni telefoni se kace bez problema na njega i rade fest. Samo me brine da li ce i posle ove nadogradnje firmvera da se nakon nekog vremena desi isto. Kada sam zvao provajdera za bezzicni internet rekli su mi da ne koriste te rutere zbog razloga sto nakon mjesec dana prestanu da rade (sto se i meni desilo nakon isteka istog perioda), medjutim ja sam ga nadogradio i sada radi ponovo kao lud, a provajder mi predlaze dva rutera da spojim u vezu i da na taj nacin djelim internet po kuci. Meni je jednostavnije da sa jednim uredjajem zavrsim posao kao sa ovim koji je jako prost i radi (trenutno) sav posao. Koji model linksys ima ovakve opcije kao ovaj tp link ?

У ком је режиму? Клијент?

Kod mene je dd-wrt na 741ND i radi odlicno mesecima (po potrebi kao klijent i ap, ili kao ruter i ap).
sta si dobio od podesavanja dodatno sa dd-wrt u odnosu na standardni firmware? moze li se izlazna snaga dodatno pojacati sa dd-wrt na tvom ruteru? Ovo me zanima radi eventualnog poboljsanja dometa

U pregledanju foruma naletim na podatak da je mozda do firmvera i ja skinem najnoviji i nadogradim ga. Sada sljaka kao lud, stoni racunar+laptop+2 smart mobilna, jedini problem je (a i nije toliko) sto sam saznao da nema garancije na uredjaj ako se to samostalno ucini.

Ne znam za druge prodavnice ali u Netiksu i Nebu ne prave problem ukoliko sam odradiš upgrade firmare-a. Šta više kada ih pozoveš i kažeš da imaš neki problem u sevisu te prvo pitaju da li si promenio firmare i ako nisi kažu ti da to uradiš.

sta si dobio od podesavanja dodatno sa dd-wrt u odnosu na standardni firmware? moze li se izlazna snaga dodatno pojacati sa dd-wrt na tvom ruteru? Ovo me zanima radi eventualnog poboljsanja dometa
Dobio sam pre svega ono zbog cega je i kupljen, da radi u "universal wireless repeater mod-u", sto nisam uspeo sa fabrickim firmware-om. Sto se ostalih opcija tice, pogledaj na http://www.dd-wrt.com/site/index

Meni se desavalo sa tp linkom onim sto deli sbb da skroz izgubim wireless.Problem resen kada sam u podesavanjima wireles mreze promenio izbor kana sa automatskog na kanal 6 i od tad radi normalno!

Vrh Dno