Šta je novo?

TP-Link WR340g + SBB = 2mb

mIGOx

Cenjen
Učlanjen(a)
14.02.2012
Poena
154
Pa da pocnem!
Problem je sledeci!
Komsija (klinac 8god.) je uveo Sbb i stavio je TP-Link WR340g ruter sa v5 081520C2 verzija. Ja sam kuca pored na 3m od rutera i hvatam signal u full-u sa AirLive 1600 USB karticom.
Problem je sledeci net i meni i njemu radi samo po 2mb/s.
Dogovorili smo se da placamo po pola ali "ja ocu moju polovinu necete me prevariti"
Sta da radim?
Kako da proverim sta nevalja?

Koji ste paket uzeli? Ako je prepaid S onda je to to.. ako ne, onda bi prvo kod njega pustio speedtest da vidim koliko ide...

Pa njegov cale je isao da potpise ugovor i kaze mi da je uzeo 10mb FlatHome S e, sad ja nisam video ugovor a , koliko se on razume...
Radio sam i kod njega speedtest i isto je kao i meni 2mb?
Jer moguce da nesto nije dobro spojio ili neka opdesavanja na samom ruteru?!?!?

Kada je uveo internet, kada je potpisan ugovor?

Pogledajte i na statusnoj stranici modema koja je brzina, 192.168.100.1

Poslednja izmena:
TP-Link WR340g nema mogućnost QoS-a, tako da on daje "best effort" svima koji zatraže... Dakle ako kada komšija ništa ne radi ti dobijaš samo 2mbit/s, a on kada ti ne radiš tačno isto toliko, e pa onda vam je link samo 2mbit/s. As simple as that.

Pogledajte koji je bit rate na http://192.168.100.1/signal.asp

Downstream Channel
The data shown in the table below provides information about the signal coming from the network to your cable modem.

Downstream Status

Operational
Channel ID

17
Downstream Frequency

730000000 Hz
Modulation

256QAM
Bit Rate

2048000 bits/sec
Power Level

-1.2 dBmV
Signal to Noise Ratio

37.8 dB
Upstream Channel
The data shown in the table below provides information about the signal being transmitted to the network from your cable modem.

Upstream Status

Operational
Channel ID

1
Upstream Frequency

51620000 Hz
Modulation

16QAM
Symbol Rate

256000 bits/sec
Power Level

49.2 dBmV

Name

EPC2100R3
Modem Serial Number

243734133
Cable Modem MAC Address

e4:48:c7:b4:13:f6
Hardware Version

3.0
Software Version

EPC2100R3-v202r12810-090206cs
Receive Power Level

-1.2 dBmV
Transmit Power Level

49.2 dBmV
Cable Modem Status

Operational

Pa njegov cale je isao da potpise ugovor i kaze mi da je uzeo 10mb FlatHome S e, sad ja nisam video ugovor a , koliko se on razume...
Radio sam i kod njega speedtest i isto je kao i meni 2mb?
Jer moguce da nesto nije dobro spojio ili neka opdesavanja na samom ruteru?!?!?
sve je dobro spojeno uz potpis ugovora na 12 meseci se dobija (S FlatHome Postpaid ) brzina koju ti prizeljkujes za iste novce,mozda komsija nece ugovor na 12 meseci
http://www.sbb.rs/Paketi/327/FlatHome.shtml
sad imate 2 Mb/s(2048/256) znaci bez ugovora

Poslednja izmena:
pa verovatno je to u pitanju, jer nema sta drugo!
a jer postoji mogucnost da ja sa mog racunara proverim koji je paket uzeo (osim speedtesta)?

Bar pređite na postpaid, imaćete 6Mbps za iste pare a bez ugovorene obaveze. Na modemu je 2Mbps, speedtest pokazuje 2Mbps a možeš se logovati i na https://www.mojsbb.rs/sbb_home/faces/cms/ uz user/pass koji ste dobili od sbb-a i tu videti koji je paket aktivan.

Nazad
Vrh Dno