bata87
Slavan
- Učlanjen(a)
- 04.03.2010
- Poena
- 229
Imam jedan zanimljiv problem koji zelim da resim na najjednostavniji nacin. Naime potreban mi je net zbog posla i u vikendici, e sad komsija blizu mene (cca 100-150m opticke vidljivosti) ima telekom-ov adsl (koji hvatam na terasi uz pomoc 8dbi antene). Razmisljam se da uzmem ovaj uredjaj iz naslova (TP-Link wa7210n) i u specifikacijama vidim da podrzava AP Client Router mod. Ono sto mene zanima, jer sam poprilicno neiskusan sto se tice mreza i mrezne opreme, da li mogu sa ovim uredjajem jednostavno da se nakacim na komsijin wifi i da onda napravim svoju lokalnu wifi mrezu na koju bih kacio svoje uredjaje (da bi mogao koristiti net i iz dvorista i iz kuce/vikendice). Tj ovaj uredjaj mi je zanimljiv jer kapiram da je sve sto treba da uradim, da stavim uredjaj na spoljni zid, ukljucim u struju, podesim da se konektuje na komsijinu mrezu i da taj isti uredjaj pravi moju lokalnu wifi mrezu - koju kasnije koristim (naravno ovo mi omogucava da kasnije zaboravim da uopste imam ovaj uredjaj i da se ne bakcem kablovima i ostalim cudesima kao sa spoljnom wifi antenom
). Da li gresim negde u koracima i da li mi je potreban mozda jos neki uredjaj osim ovog TP-linka