Ovako stoje stvari.Sada kada bude bio sajam knjiga u BG idem da neke knjige pokupujem a ujedno idem i do firme NETIKS da kupim WIRELES ADSL2+ ruter W8910G ili W8920G ( nisam se odlucio jos koji cu model da uzmem ). Razlika izmedju ova dva modela je u tome samo sto W8920G moze da radi na vecoj brzini - 108MB/s ( a prvi radi na standardnih 54MB/s.
E sta mene u ovoj temei zanima.Ja sam pre postavljanja ove teme malo guglao po netu u vezi specifikacjia uredjaja,komentara ...
Na sajtu foruma [ES] naisao sam na sledece komentare :
U temi se govori kako je ovaj decko na TELEKOM ADSL-u i kada je kupio ovaj ruter ne moze da mu radi INTERNET a sa modemom sto je dobio od TELEKOMA mu radi.
Zabolio bih vas ako imate jedan od ova dva modela TP-Linka da mi napisete vase komentare.Jer ako je ovo stvarno istina bolje je da trazim neki drugi model ADSL Wireless uredjaja.
A da zaboravio sam da kazem da sam kod provajdera VERAT NET.I da imam TD-8811 TP-Linkov model.Ovaj model sam ja licno kupio kod firme NETIKS jer mi sluzi i za povezivanje racunara ( od skoro ga koristim i za internet ).Sa njim nisam imao nikakvih problema.Desavalo mi je se i da po 7 dana ne koristim ga ( on je i dalje ukljucen - internet ) .Kada upalim racunar i utaknem mrezi kabal meni je internet radio bez problema.Nisam imao problema ko ovaj gore.
Meni treba ovaj uredjaj zbog sledecega 1 racunar se kaci preko wireless-a a drugi racunar preko mreze.
Bilo bi dobro ako je neko povezivao ovako racunare ( jedan se kacio na net preko wireless-a a drugi preko LAN-a na net ) da cujem njegove komentare.
E sta mene u ovoj temei zanima.Ja sam pre postavljanja ove teme malo guglao po netu u vezi specifikacjia uredjaja,komentara ...
Na sajtu foruma [ES] naisao sam na sledece komentare :
Jel ima neko TP-Link TD-W8910G (ADSL router, 4 LAN porta + Wireless, anex A, naravno) i jel uspeo da ga natera da radi na Telekom ADSL-u umesto onog Huawei MT882?
Naime, ja na ugovoru imam username i password (onaj [email protected] itd.) - ali kada konfigurisem TP-Link non stop mi u Wan prijavljuje da mi je PPP down? Kao da ne prodje PPP auth?
U PDF fajlu koji dolazi na CD-u uz TP-Link je prikazano kako se to treba setovati za neku (cini mi se) raniju verziju softvera, ali nema neke vece razlike, koliko sam mogao da vidim:
VPI/VCI : 8/35
Service category: UBR without PCR
Quality of Service - ostavljam odstiklirano
biram PPPoE
enkapsulacija: LLC/Snap-bridging (alternativa ovome je VCU/MUX - ali mislim da treba LLC)
ubacujem username i password koji sam dobio od Telekoma (one [email protected]), stavljam neki "service name" (recimo pppoe_0_35_1), authentification metod stavljam AUTO (probao i sa PAP ali nema razlike), stikliram Enable WAN service, save/reboot i to bi trebalo da radi?
Ali nece.
ADSL lampica ne svetli, a u statusu (Device info/WAN) stalno pise PPP Down.
Ili gresim negde kapitalno?
Mozda ovaj ruter iz nekog razloga nece da radi s Telekomovom opremom s druge strane?
link na temu foruma [ES] : http://www.elitesecurity.org/t303817-0
U temi se govori kako je ovaj decko na TELEKOM ADSL-u i kada je kupio ovaj ruter ne moze da mu radi INTERNET a sa modemom sto je dobio od TELEKOMA mu radi.
Zabolio bih vas ako imate jedan od ova dva modela TP-Linka da mi napisete vase komentare.Jer ako je ovo stvarno istina bolje je da trazim neki drugi model ADSL Wireless uredjaja.
A da zaboravio sam da kazem da sam kod provajdera VERAT NET.I da imam TD-8811 TP-Linkov model.Ovaj model sam ja licno kupio kod firme NETIKS jer mi sluzi i za povezivanje racunara ( od skoro ga koristim i za internet ).Sa njim nisam imao nikakvih problema.Desavalo mi je se i da po 7 dana ne koristim ga ( on je i dalje ukljucen - internet ) .Kada upalim racunar i utaknem mrezi kabal meni je internet radio bez problema.Nisam imao problema ko ovaj gore.
Meni treba ovaj uredjaj zbog sledecega 1 racunar se kaci preko wireless-a a drugi racunar preko mreze.
Bilo bi dobro ako je neko povezivao ovako racunare ( jedan se kacio na net preko wireless-a a drugi preko LAN-a na net ) da cujem njegove komentare.
Poslednja izmena: