Šta je novo?

TP-Link TL402M - problem u funkcionisanju

takinada

Znamenit
Učlanjen(a)
12.04.2004
Poena
1,045
Nabavio sam navedeni router polovan i koristim ga 9 meseci. Po nabavci sam ga samo povezao i on je korektno delio saobraćaj na 2 računara. Ponekad se zabadao pa je po isključivanju sve bilo OK. Pre oko 3 meseca postalo je nemoguće pratiti TV program na TV svuda, TV Vektor, internet stranici i to takođe na oba tačunara. Flash player je na na navedenoj stranici, pri učitavanju kanala, izbacivao poruku #2048. Turio sam juče direktno kabl iz IKOM kablovkog modema u komp i praćenje TV kanala je proradilo. Probao da se ulogujem na web podešavanja router-a ali sa admin/admin nije bio moguć pristup. Probao da resetujem pritiskanjem malog tastera za reset, ali definitivno neće da se resetuje. Router većinu stvari obavlja korektno ali ga je nemoguće resetovati i podesiti. Šta mi valja činiti ? Ako neko ima više iskustva, neka baci savet .... :wave::wave::wave:

Mrka kapa ... Po uputstvu za rukovanje uređajem je precizirano da je dovoljno držati reset dugme 5 sec. Probao da držim i 60 sec i ništa ... :S:

Probaj ovako:
upali ruter, pretisni reset, drzi 15. sekundi, tako drzeci reset izvuci mu naponski kabli iz strije, drzi i dalje reset 15. sekundi, ubaci mu naponski kabli i jos uvek drzi reset 15. skundi.
Tako bi trebao da se resetuje.
Inace sifra za logovanje je admin password.

@mirza82 Hvala puno, uspeo po datim instrukcijama da ga resetujem i ulogujem se na router :wave:

Još samo kad bih znao šta zeza u router-u pa ne učitava TV svuda, TV Vektor, internet stranicu. Izbacuje mi flash player pri učitavanju TV kanala poruku Error #2048. Vrnuo na fabričko podešavanje, turao koje-kakve DNS-ove i ništa. Kad kablovski modem ubodem direktno u komp, TV kanali se učitavaju. Probao da flesujem router, ali se ne snalazim sa varijantom preko TFTP servera, a nema klasičnog targetovanja novog rom-a za router. :( :( :(

Uspeo putem TFT servera da uflešujem noviji rom ali avaj ... greška #2048 je ostala ...

TVsvuda-vektor.jpg

Evo i poruke ... :(

Nazad
Vrh Dno