Šta je novo?

TP link TL-WR340G?

aca85

Slavan
Učlanjen(a)
22.12.2008
Poena
319
Pokusavam da povezem ovaj router na laptop i racunar ne moze da ga vidi.Uradjaj je ispravan,e sad da li lan kabel treba da bude straight ili cross? Posto je ovaj kabel koji trenutno imam straight.
Na samom uredjaju pise da mu je ip 192.168.1.1 (ni 0.1. 0.100 itd) ali ne mogu da pristupim toj adresi... pomoc?

Kabl treba da bude straight, ip adresa rutera moze da se promeni tako da je neko to mozda i uradio i zbog toga ne mozes da mu pristupis kada ukucas taj ip koji pise na njemu. Da bi bio siguran da kucas pravu ip resetuj ruter na fabricka podesavanja (imas u uptstvu kako to da uradis) a onda probaj da mu pristupis preko te ip adrese i username i pass koje takodje mozes da nadjes u uputstvu.
Evo ti uputstva http://www.volia.com/user/files/routers/User_guide_TL_Link_TLWR340G_en.pdf

Poslednja izmena:
Danas sve mrezne kartice za PC/laptop podrzavaju auto MDIX, tako da nije bitno koji je kabl... Pogledaj prvo za IP adresu pa javi rezultate.

da nisi slucajno ima fixne adrese na tim racunarima pa da ti to pravi problem?

@astan / bel : vazi,pogledacu :) hvala
@laki : nope ;)

@astan / bel : vazi,pogledacu :) hvala
@laki : nope ;)

Ovaj model ili D-link DIR-300 - sta mi preporucujete..? Planiram lap uskoro, pa ce mi trebati... :)

DIR-300, ako nista, onda zbog mogucnosti ubacivanja DD-WRT firmware-a.

Iskreno - ne znam ni sta to znaci.

:D

Meni je jedino mozda samo bitno da ima sto jaci signal. I naravno, kvalitet mi je vazan, a posto ovu grupu proizvoda uopste ne poznajem, pitam vas bolje informisane... :)

http://www.dd-wrt.com/site/index

Sto se tice TP-Link uredjaja, konkretno ovaj model, vidjao sam skroz sarenu situaciju. Kod nekih ovaj uredjaj je funkcionisao savrseno, a drugi su imali problema u vidu zaglupljivanja i slicnih stvari. Potrebno je bilo povremeno ga resetovati. Imam utisak da TP Link nije ujednacen sto se tice kvaliteta proizvoda, tj. jedna serija koja dodje bude super, sledeca bude skroz krs.

Da ne bih otvarao istu temu zanima me da li neko može da mi objasni postupak resetovanja login-a i passworda na ovom ruteru?Nisam nikada imao dodira sa wifi ruterima do sada i Tp link Tl-WR-340G sam danas povezao na kablovski internet i mogu reći da lepo radi za ovih par sati i da signal imam u celom stanu čak i kada izadjem par metara iz njega .E sad da mi se neko ne bi kačio pošto je lozinka i pass defaultan ja bih da to promenim.Pa ako može pomoć bio bih zahvalan! Sredjeno skidanjem programa sa oficijalnog sajta !

Poslednja izmena:
Cao svima!
Imam u stanu desktop racunar na koji su povezani kablovski modem i ruter dlink - dir 615, i internet na njemu radi bez problema. Pored toga imam dva laptopa. Na jednom laptopu internet takodje radi savrseno, ali na drugom svaki cas javlja "limited connectivity", iako je dobar signal, a protok secka, malo ima, a malo nema. Samo mi kod kuce pravi problem. Kad ga ponesem negde i konektujem se na public wifi, radi super, bez ikakvih problema.
U medjuvremenu smo menjali i ruter, ali i dalje isto, tako da nije do samog rutera.
OS je Windows 7, 64-bita.
Molimo za pomoc. :) Nesto ocigledno treba jos da se podesi, ali ne znamo sta. :(

Izvinjavam se sto upadam posle prethodnog pitanja iako nemam odgovor, ali imam i ja jedno pitanje. I pretpostavljam da cu biti malo i dosadan, ali nadam se ne previse... :D

Dakle, poucen nekim savetima sa ovog sajta, mislih da uz laptop uzmem i TP Link-ov TL-WR340GD. Medjutim, vidim nedavno da Laptopcentar nudi sledeci model prilicno povoljno (koliko ja znam, Linksys tj. Cisco bi trebalo da su po kvalitetu ispred TP Link-a):

http://www.laptopcentar.co.rs/product/Linksys-wifi-router--WRT120N-EE-N-standard-17201012

http://www.itsvet.com/proizvod/linksys-wrt120n-ee/comp_comp_router/305/292

E sad, posto je razlika u ceni zanemarljiva, zanima me misljenje clanova foruma - koji model uzeti? Kao sto rekoh, koliko znam, Linksys bi trebalo da je kvalitetniji i pouzdaniji, a na strani TP Link-a je to sto ima zamenjivu antenu. Meni je, pored funkcionalnosti, samo bitno da je signal jak, pa ako je Linksys-ov dovoljno jak (brine me sto je antena interna, i samim tim nezamenjiva) to bi bilo to. Vasa misljenja? :)

P.S. "Obican" sam korisnik, dvorisna (spratna) kuca u kojoj bih koristio mrezu, eventualno bih dozvolio komsiji da uleti malo...

Dakle, bilo ko? :)

Imao TPLink 340G, crko... ko zna od čega. Imao Linksys WRT54GC, crko... reklamacija, dobio WRT54GH i evo da kucnem u drvo radi ok već 6 meseci. Imao Planetov AP, radio na -20, +40 bez imalo problema skoro 2 godine. Kasnije ga prodao, nije mi trebao. Imam switch Netgear-ov (evo ga napolju na -5 i tera za sve pare).

Poenta je da Linksys nije k'o što je pre bio. Valjda pokušavaju da se uglave u masu i to 'uglavljivanje' donosi i lošiji kvalitet same opreme. Dobre komentare sam prethodnih meseci čuo samo za Planet, Netgear i TPlink modele rutera, sve ostalo je bilo po sistemu toplo-hladno. Naravno, ne kažem da ova 3 proizvođača valjaju a ostali ne, već da sad biram ruter, gledao bi' da to bude neki od ova 3 proizvođača.

P.S. na tvoj P.S.

Pošto ti je u planu korišćenje neta i oko kuće, plus uletanje komšije... gledaj onda neki sa izmenjivom antenom. Lakše ti je posle dokupiti bolju/jaču dodatnu omni antenicu ako zatreba, nego nov ruter.

Poslednja izmena:
Ok, hvala na savetima. Takodje i na objektivnosti. Ovih dana napokon drzava treba da se udostoji da me "pocasti" novcima koje mi vec dugo taji, pa ce valjda i lap i ruter "pasti".

:)

Ipak, i pored saveta, kupih Linksys WRT120N-EE posto je bio na debelom popustu, tj. akciji. Utisci - odlicni. I na prilicnoj udaljenosti od kuce (jedno 40m) imam pun signal, tj. 4-5 crtica. Dalje od toga nisam isao jer mi ni u snu ne treba. Uglavnom, za kucne potrebe, po ovome sto sam ja iskusio - sve pozitivno.

Vrh Dno