Šta je novo?

TP-Link TL-WR340G domet?

Filipenko666

Cenjen
Učlanjen(a)
03.11.2009
Poena
169
Da li zna koliki krug u kuci moze da da domet ovaj AP wruter? Kakav je inace kao izbor za sitne pare da se zakaci na Scientific Atlanta WebStar?

Hvala

Zavisi od konfiguracije kuce, ali sam prilicno siguran da ta kuca treba da bude povelika da bi 340G bio nedovoljan:D .

Performanse ne zavise od toga na sta je prikljucen, bio to tvoj cable modem ili neki adsl ili nesto trece.

@Filipenko666

Kod wirelessa je vazno da je signal obostrano dobar da bi sve funkcionisalo kako treba ( dzaba ti ako 340G moze da dobaci kroz 3 zida,ako to isto ne moze da ucini uredjaj koji zelis da zakacis na 340G )

u stvari cistina prenosa sto bismo rekli,nedavno sam komsiji ovaj ruter namestio,i do drugog kompa na kom je wirelles adapter dobacuje maximalnu crtu signala,a kad se izadje izvan zgrade,oko 2 crte malo sporje ali upotrebljivo.

Da li zna koliki krug u kuci moze da da domet ovaj AP wruter? Kakav je inace kao izbor za sitne pare da se zakaci na Scientific Atlanta WebStar?

Baš takvu kombinaciju imam. Bez problema pokriva ceo (troiposoban) stan. Najslabiji signal je 3 od 5 crtica prijema na laptopu kada je laptop u suprotnom ćošku stana (oko 10m kroz 2-3 zida)... Nikad niti jedan problem sa njim, ne gasim ga mesecima. Naravno, isključen broadcast SSID, filtrira (dopušta) samo one MAC adrese koje ja odredim, i uključen WPA2... :)

www.newcomputerinfo.co.cc/2011/04/tp-link-54mbps-wireless-router-tl.html
Outdoor (830 meter) Indoor (200 meter) Depend on the Environment Around

Sto znaci da mozes da pokrijes i okolne kuce :p ...salu na stranu, ovo je u teoriji (830 metara i 200 metara), ali kada dodas zidove (armirani beton) i poziciju (da li je ruter zavucen negde ili izdignut; da li je u cosku kuce ili u nekoj "idealnoj" sredini - koliko god to moze da se ucini) pitanje je da li mozes izvuci 200 metara. Ovo je neka srednja klasa: jedna antena od 3dB i izlazne snage 20dBm. Za te pare sasvim solidno resenje...Ne znam koliki budzet imas, ali ovo bi moglo da ti cini posao u kuci na dva sprata, mada opet, sve zavisi od same kuce :S

Imam ja pomenuti ruter i bez problema pokriva trosoban stan, cak i kada se udaljim jedno 5-6 kuca od moje i dalje ima signala i moze da se koristi (doduse, ruter je na tavanu na drugom spratu :))

Sent from my PC

Nazad
Vrh Dno