Šta je novo?

TP-LINK TL-WN651g problem

Rigor

Slavan
Učlanjen(a)
29.01.2006
Poena
301
Evo vec par dana se mlatim sa ovom karticom i jos uvek ne mogu da resim problem. Naime, desava se da se komp zamrzne i nista drugo ne pomaze osim restarta na dugme. Nekada se to desi odmah po uspostavljanju konekcije a nekad posle jedno sat vremena na netu. Kartica ima Atheros chip i po nekim forumuma sam procitao da se malo ne trpi sa VIA chipsetom. Kada disejblujem karticu sve je OK, nema nikakvih ptoblema.Da li je neko od vas imao slican problem?

Inace konfiguracija je sledeca:
Athlon XP 1700+
MSI KT4V
512 Mb memorije
MAxtor 60 Gb...

Ja sam istu karticu duze vremena koristio na nForce3 ,a na VIA cipsetu sam je koristio 2-3 nedelje i nije mi se javljao nikakav problem.Bio sam izuzetno zadovoljan njenim radom i stabilnoscu signala kao i jacinom...Predlozio bih ti da probas da promenis PCI slot ako to vec nisi pokusao!

Nazalost neznam vise ni sam sta sam sve probao, ali slaba vajda. Menjao sam sve PCI slotove, instalirao Atheros drajvere i najnovije za tu karticu, disejblovao Wireless Zero Config, reinstalirao XP X puta i opet sve po starom.

Izgleda da primerak koji ti posedujes ima neki problem!Probaj ga sa nekom drugom konfiguracijom kod nekog prijatelja koji koristi Wireless i ako se pojavi isti problem definitivno je do kartice!Ako ti je jos uvek pod garancijom salji je u firmu gde si je kupio na servis ili zamenu...

"resenje"

E moj prijatelju,isti problem imam/o sam ja.Ista nam je ploca,sam kod mene je TP-LINK TL-WN551G.Definitivno je problem Atheros+VIA chipset.Takodjer sam sve probao i nista nije vredelo.Ali ,jedina sigurna stvar koja ce ti 100%
pomoci je da iskljucis DMA(stavis PIO) opciju za hard disk!!!
Sporije ce se dizati sistem i raditi ceo komp,ali dok ne nabavis neku plocu sa NF2 chip vozi tako(ja vec mesec ipo dana)
Javi sta si uradio.
Poz

Imam Wistron CM9 karticu sa Atheros-ovim chip-om + via chipset na ploci, i sve radi bez problema....

Ovaj problem uglavnom se javlja kod (MSI) ploca sa VIA chipsets kt266,kt333,kt400

Resenje sa PIO modom mi nikako nije odgovaralo, tako da sam problem resio tako sto sam zamenio karticu. Sada imam Ovislink WL-8000PCI i evo radi ko ludo, bez problema. Losmi_80, mozes da probas sledece drajvere ako hoces, meni licno na 651 nisu pomogli ali su navodno nekom tipu koji ima 551. Probaj, nista ne kosta.

http://rapidshare.de/files/14920674/driver.zip

Pozdrav

ja sam koristio par meseci bez ikakvih problema nego proveri kava ti je situacija u kucistu sto se tice grejanja

nemash pci 2.2 ....
ili neshto sa chipsetom
proveri preko sandre ...

Nazad
Vrh Dno